Inlägg från: Nemia noj |Visa alla inlägg
  • Nemia noj

    Retrovagnstråden 19

    lurv skrev 2011-07-28 21:01:45 följande:
    Det ena har  stänkskärmar
    Ahh ja bli den tillövers så e ja intresserad av den. Men va bodde du nu igen?
  • Nemia noj

    Jag af: Har du ännu kvar mitt nr? Oassis maila mig om vagnen, att du erbjudit de ta me den till sthlm. Ja sitter väldigt sällan vid datorn, har ett upponer vänt liv just nu, me rättegång o trassel o jobb över öronen samtidigt, men på sms kan du alltid nå me. O ringa du o ja inte skulle svara så ringa ja upp när ja hinna. 
     

  • Nemia noj
    jagäraf skrev 2011-07-31 08:46:01 följande:
    Nemia, jag har inte ditt nummer kvar men du kan väl inboxa mig det? Jag ska ju inte till Stockholm förrän i slutet av augusti så vi har tid på oss.

    820220, har du någon bild på din Briovagn?

    Igår var jag på auktion här på Gotland. Det stod i annonsen att de skulle finnas gamla barnvagnar och sånt får man ju bara inte missa! Tyvärr visade det sig vara en tidigt 50-talsbrio med totalt sönderrostat chassi. Rosten hade gått igenom kromet överallt och då är det ju helt kört.

    Sen var det även en Brio eller AWN (tror jag iaf) från mitten av 60-talet men den var i i princip lika dåligt skick och där fattades även sufletten så den var inget att stå efter heller.

    Även några gamla dockor skulle auktioneras ut men det var bara en som skulle kunna varit av intresse men med tanke på hur många timmar det skulle vara innan de kom fram till dockorna och hur mycket folk det var på auktionen (typ halva gotlands turistbefolkning) så fick det vara. Jag kom hem med ett glasbord till växthuset för 50 spänn istället. Och en jättefin klänning (HM) för 20 kr som jag hittade på en loppis på vägen hem.
    Jo ja var på auktionen ja me, tror den andra utan suflett var en AWN för den var väldigt lik min jag hade, glömde kolla om innertyget var sjärnmönster i. Vet att min awn var typ vit invändigt med vita stjärnmönster.

    Jo kan ib dig de sen, hinner inte nu, men då ha vi lite tid på oss iaf. Kanske min far kan få me den upp i helgen om han har bil med ner.

    Vi åker till Målilla veteranmarknad i helgen
  • Nemia noj
    Beridox skrev 2011-07-30 20:50:11 följande:
    Hej!
    Jag har precis hämtat en del av min (som jag låg i 1972) barnvagn och behöver lite tips på hur jag skall snygga till den. Tänkte försöka använda den till min son som kommer i november.
    Hur skall jag bli av med vindslukten?
    Hur skall jag rengöra tyget (tror det är plysch)?
    Hur gör jag rent stålet/kromet?
    Är det någon som har information om märket "Peggy"?

    Jag har bärt in mina överdelar i badkaret, och sen tvättmedel och diskborste, funkat utmärkt på mina vagnar iaf, men var noga me att den får torka klokt, och undvik att spola direkt på träplattan i botten, den måste stå väldigt luftigt efteråt, gärna ute där de blåser lite om de går. Och uppfälld.
    Kika på min hemsida www.nemia.se där finns en flik till vänster på sidan med vagnar jag renoverat. Tyvärr bara fått in bilder på en men den har vart i badkaret o blivit durchad.
  • Nemia noj
    Mirla skrev 2011-08-02 18:49:53 följande:
    Behöver råd. Jag har en dockvagn från 80talet som jag tänkt sälja för kanske 100-200 kr, är det bäst att göra det på tradera eller blocket? Är beredd på att skicka den om det behövs, men helst inte.
    Tror blocket ger en bättre affär, men de beror ju klart helt på vad de e för modell, o skick, o vad intresset för just den är. Tradera kan ju bli pris trissning på vid rätt vara, men dockisar är inte så högt stående på T just nu.

    Ja kan va intresserad av den så ib gärna länk på den om du lägga den på T.
  • Nemia noj
    jagäraf skrev 2011-08-03 18:18:01 följande:
    Nemia, fick du mitt sms? Kollar bara så jag inte lagt in fel nummer
    Ja visst f*n, de fick ja men glömde helt av de, jobbat som en tok den här veckan. Äum jo jag hinner inte denna veckan eller helgen, åker ju som sagt till Målilla på Fredag o jobba tills fredag lunch. Men kan se va ja kan göra nästa vecka.
  • Nemia noj

    Sååå typiskt, skulle göra ett inlägg förut idag men då dog datorn sen fick ja inte igång den igen.. Men nu starta den hur bra som.. Skrikandes

    Var oxå på flyget loppisen idag, såg din lilla dockis Jag Af. Men kände inte att ja hade plats för den. Skäms Men priset var ju ok.

    Kan ju tillägga för alla som försökt, försöker få tag på mig på ett eller annat sätt, att ja jobbar häcken av me just nu, vet knappt va som e dag o natt. Så blir inte mycket dator, och när man väl märker att någon sms eller ringt så bruka klockan va så mycket att man inte våga ringa tillbaka eller så har man glömt de för länge sen.  Skäms
    Enklas o få tag på me är nog att ni addar me på Facebook eller nått. Sök på Tekla Engström.

    Har ju jobba som boende assistent hela sommaren och även inom vanliga hemtjänsten. Och i fredags var de riktigt kaos. Dagen börja väl rätt ok, stressig fm som vanligt men inget extra, lunchen var lugn och på em skulle ja ha 3 social tider. Men i slutet av andra social tiden ringde larmet. De va typ kvart - tio i 3.
    Dom hade en man som larma men som dom inte fick kontakt med. Och gav me en adress som var helt åt h*vete. Hade väl hamna på hoburgen om ja följt deras beskrivning (detta är alltså en man som ej är i behov av hemtjäns men som har larm i hemmet) efter typ 45-50 min hittade jag fram till rätt adress, en liten stuga mitt ute i skogen typ. Med stor terras o stora terras dörrar som stod vidöppna. Så ja kika in där och gubben låg på soffan rakt in i rummet. Min första tanke va att gubbfan va nog så dö han kunde bli, han såg dö ut o ja kunde inte se att han andades. Ja gick in o såg sen att han faktiskt andades, så ja försökte väcka han men gud va han va svår väckt. Till slut fick jag liv i han o han satte sig upp efter en stund. Fick tag i några anhöriga som kom och vi prata en stund, troligen har han kommit åt knappen när han sovit.
    Slutet gott allting gott eller nått. Men fi sjutton ja trodde mitt hjärta skulle stanna för en stund.
    Obestämd

    Var på Målilla marknaden i helgen, och fi sjutton va besökare de va på Lördagen, de bara storma in folk o va packat. Såg en helt underbar AWN från 63 som ja fota lite snabbt. Komma bild på de. Prata med ägarna och dom hade kommit över den på Blocket. Dom var super nöjda med vagnen o de förstår ja helt klart.

  • Nemia noj

    Den e ju bara såå fin (Så råka mina dockisar komma med på hörnet osså)


  • Nemia noj

    På tal om de föresten, ni diskutera leksaker till vagn tidigare. Min vagnsleksak som jag hade som liten var i plast. Den köptes runt -84 enlogt pappa, tyvärr har ja ingen bild. Sen hade ja ju den klassiska trä klockan.

  • Nemia noj
    Bambusa skrev 2011-08-13 23:24:00 följande:
    vilken tajming, skulle ju precis lägga in bild på en exakt lika dockis (röda rutiga), fast som saknar vindskyddet, å fråga om nån vet vad de är, hittar inget märke nån stans, bara 1familj som haft den före.. den har min mamma räddat från å hamna på tippen nr grannfrun rensa ur uthuset i veckan..
    Vet inte men tror de e en Brio ?
Svar på tråden Retrovagnstråden 19