Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf


    Var på bakluckeloppis idag men gjorde inga egentliga fynd. Enda i vagnsväg var den här lilla Sjöholmsdockisen (90-tal?) för 20 kr och förutom den två vanliga dockor á 5 kr och en modern barnvagnsleksak med nallar för 20 kr.
  • jagäraf
    Nemia noj skrev 2011-08-13 17:22:45 följande:
    På tal om de föresten, ni diskutera leksaker till vagn tidigare. Min vagnsleksak som jag hade som liten var i plast. Den köptes runt -84 enlogt pappa, tyvärr har ja ingen bild. Sen hade ja ju den klassiska trä klockan.
    Självklart fanns det plastleksaker även på 80-talet. I massor! Men vad jag menar är att träleksaker verkligen hade ett uppsving, som att allting skulle vara så naturligt. Träskallror, trämobiler och grejer med både trä och läder som jag skrev om tidigare. Barnen skulle lära känna olika naturliga material. Konstiga leksaker var det också många ggr. Min son född 1989 fick en grej som bestod av en smal träpinne, kanske 10 cm. På mitten satt en större träbit och i den fäst två lädersnören med ringar (tror jag det var) i ändarna. Man skulle försöka trä ringarna över pinnen. Hur tråkig som helst!

    På 60- och 70-talet fanns det mycket hårdplastleksaker. De sprack ganska lätt. Barnvagnsgrejerna var gärna såna i halvhård plast med småkulor inuti som skramlade. De var närapå no-no på 80-talet eftersom barnen kunde ha sönder dem och råka svälja innehållet...
  • jagäraf
    Misery skrev 2011-08-14 10:13:02 följande:
    Skramlet inuti plastleksakerna löste dem pärlsocker. I alla fall i dem leksakerna vi sålde.
    Japp, det minns jag
  • jagäraf

    Barnvagnar med plåtbody! Vilket geni kom på den snilleblixten?!

    Jag håller på att fixa i ordning en liten utställning med mina vagnar, det kommer en kvinna och hennes dotter på besök till veckan och eftersom jag fällt ihop i princip alla vagnar för ett par veckor sedan (brorsan och min gubbe jobbade lite på museet) så håller jag nu på att sätta ihop de flesta igen. Och det känns i ryggen, vill jag lova!

    Och värst är ju naturligtvis alla SX och Mothercare och deras likar. Kvinnan som kommer sålde en Mothercare till mig så jag gissar att hon är mest intresserad av "vrålåken" = de allra tyngsta! Men jag ska inte klaga egentligen för finns det något härligare än att få umgås med sina kära vagnar

  • jagäraf
    Cornellia skrev 2011-08-15 01:36:21 följande:
    Hittade denna på Ebay, någon som vet vad det är, jag är så värdelös på tyska

    cgi.ebay.de/SPACE-AGE-Design-Nostalgie-KINDER...
    Vad jag förstår är det en fransk Bebe Confort. Usch, jag tycker den är riktigt otäck! Och dockan gör ju inte saken bättre. Men det är ju bara vad jag tycker
  • jagäraf

    Vill utfärda en liten varning ang förvaring av vagnar!


    Jag har haft några vagnar stående i vårt gamla stall och upptäckte idag att vissa av dem möglat ganska rejält...
    Visserligen var det vagnar tänkta för omklädningen men så tråkigt ändå. Det märkliga är att det är två Gessleinvagnar som möglat, Brion och Emmaljungan har klarat sig.

    Jag borde ha kunnat räkna ut med ändalykten att detta skulle hända med tanke på hur mycket det regnat på Gotland i sommar men... Så ut och kolla era vagnar om de står någonstans där detta skulle kunna tänkas hända.


     

  • jagäraf

    Shit vilka priser på ebay! Köp-nu-pris på två såna Gesslein som jag just stått och tvättat mögel ifrån = ca 4000 kronor. Urk!

  • jagäraf
    Plly skrev 2011-08-23 12:57:51 följande:
    Hur lägger jag in bild med mobilen tro? Har fyndat en brio tvillingsittvagn i grå skai i söndags, skulle vilja veta modell
    Jag brukar mms:a bilden till min egen mail och sedan lägga in bilden som vanligt i mitt bildgalleri. Annars kan man göra det via sladd.

    Gissar att din vagn är en Brio Duette?
Svar på tråden Retrovagnstråden 19