Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    jagäraf skrev 2011-08-10 17:52:37 följande:
    Men plastleksaker på gummiband att sätta på sufletten var ju jättepoppis på 60 och 70-talet. De där med pudlar osv. Vilka plastleksaker menar du?
    Vad jag menar är att på 60 och 70-talet sjöng man ju plastens lov! På 80 och 90-talet skulle allting plötsligt vara så pedagogiskt och naturligt. Vi köpte träskallror igen för plast kändes inte bra pga pvc eller vad det hette. Det var bitringar i läder med gummiring med mintsmak och så olika träringar i alla de färger.  Ofarliga färger naturligtvis. Och så kom tygblöjorna tillbaka i slutet av 80-talet för plastsnibbar var inte bra för naturen osv.
    Tröttimössan skrev 2011-08-10 18:13:36 följande:


    Hej proffs! Vet ni vad det här kan vara för märke och modell? Säljaren vill ha 1000:- och jag är sugen men har inte råd just nu... tror jag
    Det är en Gesslein Royal, förmodligen från runt 1980. Jättesnygg!
  • jagäraf

    Derbys chassi är väl egentigen också väldigt likt Prinsess/Gondolchassit förutom att de har bytt till de där lite grövre däcken och att det är vit plast på handtaget. Eller?

  • jagäraf

    Mirla, om det är de hörnen på chassit du menar som jag tror så har de nog lika runda

  • jagäraf
    Mirla skrev 2011-08-12 11:18:28 följande:
    Då finns det ännu ett chassi med den formen som är mer rundad i hörnen. Min mor har ett chassi i stugan som jag trott varit ett derby-chassi, det är precis som mitt gondol-chassi förutom att hjulen är tjockare, det är plastfjädring och det är ett mycket mer rundat chassi.

    Ser ut som att det chassit hon har skulle vara till för en sån vagn som är på din bild medan mitt chassi ser ut att vara mer till för en sån liggdel jag har.
    Om Emmaljunga fortsatte sin trend från 60-talet då i princip varenda vagn hade ett nytt annorlunda chassi så är jag inte förvånad..
  • jagäraf
    Lambi87 skrev 2011-08-12 21:36:22 följande:
    Har en Emmaljunga av något slag, mörkblå i "skinn", liggvagn.
    Chassit är inte kanonbra, men däcken är jättefina.
    Någon som vill ta hand om denna lilla vackra skapelse åt mig?
    Billigt om nån vill va rädd om den...finns i Jkpg typ...inboxa gärna! :)
    Bild?
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-08-12 22:07:55 följande:
    Såg att ni pratade tidigare (måånga sidor sedan) om vilka årtionden man gillar bäst vagnmässigt. Själv måste jag säga att jag är oerhört svag för 80-talarna men också tidiga 90-talare. Tror det beror på att jag är född 87 och såg dessa vagnar mycket som liten vagngalning.
    Men måste jag välja - vilket är omöjligt egentligen, alla årtionden har sina godbitar - så blir det 60 och 80-talen.

    Någon som vet mellan vilka år Rondo och Princess såldes?
    Jag vet inte vilka år de såldes men efterlyser kataloger/broschyrer från just 80-talet för även jag är intresserad! Är det någon som har såna?

    Rondon fanns inte 1979 för den katalogen har jag men jag tror att den kom bara något år senare. Den jag har är köpt ny till ett barn fött 1985 så jag gissar att de gjordes så pass länge iaf.

    Hmmmm, kanske skulle ta mig en tripp till Kungliga bibblan i höst igen
Svar på tråden Retrovagnstråden 19