Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 19

    Tröttimössan skrev 2011-07-28 22:22:11 följande:
    Det har jag oxå funderar på, i min katalog från ´92 så säljs både Triumf och Comfort och det är svårt att se skillnad på själva sittdelen. Känns som om det bara är olika chassin... och storlek på hjulen??
    Är det skilland på chassina eller bara på däckstorleken?
  • jagäraf
    Tröttimössan skrev 2011-07-29 06:32:20 följande:
    Om jag jobbar kväll nångång framöver så kan jag kopiera på färgskrivare på jobbet och snailmaila
    Åh, till mig också? Jag betalar gärna en slant!
  • jagäraf

    Nemia, jag har inte ditt nummer kvar men du kan väl inboxa mig det? Jag ska ju inte till Stockholm förrän i slutet av augusti så vi har tid på oss.

    820220, har du någon bild på din Briovagn?

    Igår var jag på auktion här på Gotland. Det stod i annonsen att de skulle finnas gamla barnvagnar och sånt får man ju bara inte missa! Tyvärr visade det sig vara en tidigt 50-talsbrio med totalt sönderrostat chassi. Rosten hade gått igenom kromet överallt och då är det ju helt kört.

    Sen var det även en Brio eller AWN (tror jag iaf) från mitten av 60-talet men den var i i princip lika dåligt skick och där fattades även sufletten så den var inget att stå efter heller.

    Även några gamla dockor skulle auktioneras ut men det var bara en som skulle kunna varit av intresse men med tanke på hur många timmar det skulle vara innan de kom fram till dockorna och hur mycket folk det var på auktionen (typ halva gotlands turistbefolkning) så fick det vara. Jag kom hem med ett glasbord till växthuset för 50 spänn istället. Och en jättefin klänning (HM) för 20 kr som jag hittade på en loppis på vägen hem.

  • jagäraf
    Plly skrev 2011-07-31 11:07:59 följande:
    ÅÅÅÅhhh...hade jag haft några tusenlappar över så skulle jag gärna vilja ha den här!:

    www.blocket.se/stockholm/Tillfalle___Antik_ba...
    Ja, visst är den fin! Jag har också dreglat efter den men har absolut inte råd. Jag har en från 1936, också AWN, som jag köpte i våras för 400 kronor, mer i min plånboksstorlek.

  • jagäraf
    minezza skrev 2011-08-02 12:41:21 följande:
    Har ni hört om något holländskt vagnsmärke som heter Caja? Köpte en från -69, men det enda märket som fanns på den var på suflettens uppspännare där det står CAJA made in Holland.
    Nej, det har jag aldrig hört men det finns "miljontals" olika barnvagnsmärken så det kommer väl en och annan man aldrig hört talas om. Har du någon bild?
  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-08-03 16:30:14 följande:
    En fråga... Jag har ju en E-ljunga Rio/Rimi eller ngt. Modell med bra liggläge, men inte helt platt. Jag funderar på att på något sätt modifiera vagnen så att ryggstödet går att fälla helt platt. Jag har ju en sambo som är metallhantverkare så just den biten lär inte vara ngt problem. men hur funkar vagnen i det läget tror ni? Om den nu inte är "gjord" för det? Störs balansen så att den lättare kan tippa eller ngt? Vad tror ni?
    Min första tanke är: räcker tyget? Framför allt i sufletten?
  • jagäraf
    Nemia noj skrev 2011-08-03 18:13:51 följande:
    Tror blocket ger en bättre affär, men de beror ju klart helt på vad de e för modell, o skick, o vad intresset för just den är. Tradera kan ju bli pris trissning på vid rätt vara, men dockisar är inte så högt stående på T just nu.

    Ja kan va intresserad av den så ib gärna länk på den om du lägga den på T.
    Nemia, fick du mitt sms? Kollar bara så jag inte lagt in fel nummer
  • jagäraf
    Misery skrev 2011-08-03 18:27:37 följande:
    Det kan bli så att vagnen tippar bakåt. Blir ju väldigt baktungt när det är helt plant liggläge och den är framåtvänd.
    Ett av mina barn reste sig en gång upp mot ryggstödet och handtaget i vår Kim när jag var någon meter ifrån och vagnen välte rakt ned i stengolvet i matvaruaffären. Aj, vad han gjorde sig illa! Personalen fick hämta papper och torka blod från både lillkillen och golvet. Jag minns egentligen inte vagnen som särskilt ostabil förutom just den gången.
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2011-08-04 16:07:31 följande:
    Angå Appen ville inte skicka med länken... db.tt/RXvJpc4
    Oj så söt!
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-08-04 21:30:17 följande:
    Här ser däcken nästan monstruösa ut! En Emelie eller...?

    www.blocket.se/stockholm/Emmaljunga_liggvagn_...

    (alltid undrat över den där modellen)
    Haha, det tycker jag också! Och visst är det en Emili. Jag har en sån som jag ett tag hade "fel" hjul på och då såg den mycket bättre ut. I min katalog från 90 eller 91 finns den med små hjul och det passar betydligt bättre.

    Emili med Briohjul:

Svar på tråden Retrovagnstråden 19