Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf
    Tinnys skrev 2011-07-26 09:58:00 följande:
    Hej!
    Jag letar efter en bra sittvagn med liggläge och ni verkar kunna allt om barnvagnar. Jag söker en äldre vagn som är rymlig nog att en tre, fyraåring kan sova bekvämt i den. Det kommer bli min sista vagn och jag skulle vilja ha en läcker äldre vagn. Jag har fått för mig att äldre vagnar är mer rymliga än nyare. Är det någon som har något tips på vilken sorts vagn jag ska leta efter och var jag ska leta efter den. Lusläser blocket men har ännu inte hittat något intressant. Svårt att veta liggmåttet när man tittar på annonser. Sonen är 100cm nu och ska kunna använda den ett tag till.
    Tack på förhand.
    De äldre sittvagnarna, typ 60/70 och början av 80-talet har inte full liggläge. Först när du kommer i slutet av 80-talet kommer de sittvagnar som går att fälla helt plant. Då menar jag såna som Brio Comfort och Emmaljungas motsvarighet som jag aldrig lärt mig vad de heter). Jag har slutat ha mina barn i vagn före 3 års ålder så jag vet inte om en 3-4-åring får plats att ligga bekvämt i Comforten.
  • jagäraf
    Bambusa skrev 2011-07-26 15:03:32 följande:
    jag har en 90tals comfort, och där kan inte ens min 2½åring ligga helt bekvämt.. 
    men ett bra viloläge räcker väl? min första sittvagn ja köpte, en emmaljunga gondol, den va rymlig, men dock lite för otymplig så ja sålde den i våras.. kolla i mitt galleri, den är brun.. 
    Jag har tyvärr fällt ihop i princip alla mina vagnar just nu så jag kan inte mäta. Annars har jag både en Comfort från 1994 och en likadan som din bruna så jag hade kunnat jämföra mått. Men jag tror det är väldigt få vagnar där en fyraåring kan ligga bekvämt.
  • jagäraf
    Uliise skrev 2011-07-26 21:06:24 följande:
    Förresten, köpte en sittvagn på en second hand i Örnsköldsvik häromveckan.

    Den ser precis ut som den här dockvagnen, den är i marinblått tyg och är en riktig barnvagn. 50:- fick jag ge

    Vilket årtal kan det vara? 50-60-tal antar jag.

    Gammal dockvagn Emmaljunga 

    >Mitten/slutet av 50-talet/början av 60-talet är den ifrån. Jag satt i en sån som liten och jag är född 1961. Vet inte om vagnen köptes ny till mig eller till min bror 1955.

    Jag har också en sån i blått (som jag köpt av Häxan Hedda för 600 krono...) och så en dockis i rödrutigt som jag köpt av Alexxia


     

  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-07-27 10:35:23 följande:
    Fast nån får gärna köpa den till mig och skicka, skulle ivlja ha en sån som extravagn till bebisen. Men hon vill inte skicka...
    Kan inte, är på Gotland ett bra tag till. För den var väl i Stockholm?
  • jagäraf

    Jag har ju visat den här bilden massor med gånger men när vi nu pratar om just den lilla vagnen och kanske någon har missat den så tar jag chansen att få visa den igen

    Det är alltså jag i min sittvagn våren 1962.

  • jagäraf
    Veladis skrev 2011-07-27 12:08:13 följande:
    Jepp.
    Och jag är i Örebro!  
    Så är det alltid. Vagnar på fel ställe... 
    Men visst är det så! Och skulle man råka vara på rätt ställe vid rätt tillfälle, som jag förrförra veckan, då kan det bli nästan lite för många! Men det inträffar ju i princip aldrig, som tur är, kanske...
  • jagäraf
    phillie12 skrev 2011-07-27 22:20:43 följande:
    Hej! jag skulle behöva lite hjälp av er experter! :) 
    Vi funderar på att köpa en retrovagn, men det saknas bromsar! Det känns lite dumt att köpa en vagn utan bromsar men jag funderar på om det finns något sätt man kan fixa detta på? Kan man lämna in den och få "installerat" bromsar eller hur ska man göra egentligen? Inte köpa?
    Vore super om någon av er skulle ha lust att hjälpa mig med dessa frågor! :D

    Tack på förhand!  
    Har aldrig hört att man kan sätta på broms efteråt och broms är verkligen absolut nödvändigt på en vagn. Är det en mycket speciell vagn? Annars tycker jag att du ska skippa den och köpa någon annan.
  • jagäraf
    Misery skrev 2011-07-28 08:41:48 följande:
    Det ser ut att vara en Finesse. Sitsen är nersänkt som sittvagn och som liggvagn så höjer man upp den. En smidig kombivagn från Brio.
    Finessen är för mig som en lite förväxt/större Comfort. Inte dum alls med andra ord.
Svar på tråden Retrovagnstråden 19