lo g skrev 2010-07-27 20:01:44 följande:
Hej hej! Jag är ny här på tråden. Så jag kanske frågar en fråga som redan är ställd och svarad på men hittade inget om det!
Jag har en 5 veckors dotter (helammas)som blev riktigt dålig i magen vid 3,5 vecka.Skrek i flera timar och fick inte tömma tarmen regelbundet. Vet nu att det berodde mycket på att jag åt cholkad men jag slutade även att äta mjölk och mjölkprotein. Det har gått en vecka och hon skriker mycket mindre och sover bättre, men bajsar inte lika ofta som förut och det är grönt när hon gör det inte gult och småklumpigt som innan!
Jag är själv glutenintolerant dvs jag tål inga sädesslag(inte ens rent havre) Jag är hyper alergisk. Så jag har lite svårt att hitta mjölk fria produkter. Jag har ätit sojamjölk till gröten men hon är fort riktigt fisig.JAg antar att jag måste sluta med den också! Läste nyss att hon kan bli alergisk mot det också
![Obestämd Obestämd](https://www.familjeliv.se/lib/js/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif)
Så vad kan jag äta? Jag kan ju inte dricka havremjölk och rismjölken går väl an men i resten av matlagningen är den ju kass! Näringsmässigt vet jag inte om rismjöken räcker!
Jag skulle kunna begränsa mig till att bara dricka vatten om det gjorde att hon mådde bra men hon måste ju få i sig näring också. Så hur får jag ihop bra och näringsmä'ssiga måltider?
Hej och välkommen! Kolla gärna i min pres där finns lite länkar till sädesslagsallergitråden och allergitråden.
Jag är också glutenintolerant, har hudceliaki, och är också superkänslig mot allt vad sädesslag heter och har en son som är allergisk mot sädesslag. Olika diagnoser, men vi äter samma saker ungefär.
Jag står ev. inför samma problematik som dig framöver beroende på hur det går med bebis (gravid) och mjölkprotein framöver.
Det är ju tyvärr så att risken för sojaallergi är rätt stor om man har mjölkproteinallergi. Mellan 30-50% har jag hört. Så helst ska man ju inte äta det om man ammar och vill vara säker. Men egentligen avråder inte läkarna från att äta det vid amning i förebyggande syfte. Utan bara om bebisen reagerar (men då är det ju redan försent...) så hur man gör måste man ta ställning till själv.
Enligt barnens allergiläkare så ska jag äta allt (som jag tål) och hoppas på det bästa och först ta bort saker ur min kost när/om jag upptäcker att bebisen sen reagerar. Så jag ska med andra ord äta mjölkprodukter, soja och ägg enligt henne som båda mina barn är/var allergiska mot som bebisar. Sen får vi se hur det går.
Men jag kommer äta ägg fram till förlossningen och sen tänkte jag att ta bort ägg de första veckorna ur min kost och försiktigt smyga in och se om det blir någon reaktion.
Det är supersvårt att veta om man gör rätt eller fel, men vad jag förstått så ska man inte ta bort något ur sin egen kost när man ammar, innan en allergi är konstaterad, eller då för att se om det blir bättre utan och sen provocera.
Vi använder vare sig mjölk, soja eller havre i vår matlagning utan ris och kokos, så kolla gärna i mina bloggar. Även i Blå Myrans och Miralicias blogg:
utanallt.blogspot.com/
Näringen får du i dig även om du lagar mat utan ovanstående. Bebisen får absolut i sig det den behöver. Så det är ev. du som behöver "tillskott".
Det är kalcium du ev. behöver äta extra om du inte äter mjölkprotein och det går att äta kalciumtabletter.