• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    jeanyn:
    Hej och välkommen!

    LindaMattias:
    Exakt! Det är bara att hoppas att förflyttningen går lika smidigt som BM sa. Hur som helst så kommer ju bebben/bebbarna ut när det är dags.

    Loris:
    Grattis till HP!! Härligt! Jag har liiiite ågren över att använda FP-dagar före BF, men det är för ett gott syfte. Har vi byggt klart då så kommer vi att kunna spara dagar första året hoppas jag.

    LauraMaria:
    Enda motionen här är den eviga jakten på lillan inomhus och någon enstaka kort promenad. Högerbenet domnar bort totalt efter 200 meter så det begränsar aktiviteterna en hel del, trist.

    Starla:
    Ska testa vetesäcken.
    Fasen jag trodde jag skulle få spader inatt av värken.  
    Det allra värsta är inte att jag inte kan sova mer än tio minuter i taget, utan att jag väcker lillan varje gång jag ska röra mig och hon blir så arg när hon inte får sova. Då får man sitta och vyssja 10-kilos-barn samtidigt som man tror att man ska gå av - ingen bra kombination. När barnet somnat och man lägger ner henne så vaknar hon direkt jag börjar åla runt igen och så börjar det om.

    Fika? Ja, tack!

  • Moyo

    Hej och välkommen Delta1!
    Jag hittade också till familjeliv när jag väntade första barnet - insåg snabbt att varje gång jag googlade på något som hade med graviditet, förlossning och bebisar att göra så hamnade jag här.
    Jag har fått flera nya vänner, både cybervarianten och IRL, och stöd och tips om väldigt mycket på vägen.

    Blomsteröga:
    Hoppas att du slipper graviditetskrämpor! Förra gången jobbade fram till helgen då tösen föddes och fick ringa jobbet på måndagmorgon och meddela att jag inte skulle kunna komma som vanligt. Så ska det va! 

  • Moyo

    LauraMaria:
    Vardagkvällar funkar bra för mig! Pappan kan få nöjet att avnjuta en kväll på tu man hand med lillan.

  • Moyo

    Loris:
    Oj, läbbigt!
    Jag får mest bara så himla ont i bäckenet när jag ligger så jag kan inte ligga stilla. Vadkramperna har kommit sista dagarna så man får akta sig som attan för att sträcka sig för mycket när man ska snurra för det gör ännu ondare.
    Domningarna har sin grund i en nervskada som jag fick i en trafikolycka för flera år sedan, tydligen hamnar nerven ännu mer i kläm nu när fogarna far, eftersom jag inte hade det problemet förra graviditeten. I vanliga fall är det bara obehagligt, nu närmar det sig outhärdligt när jag går. klaga, klaga, klaga...
    På plussidan har vi att rejäla sparkar påminner mig flera gånger om dagen om vår vinstlott som ligger och växer i magen.

  • Moyo

    Lyckost dig Li 80! Jag vill OCKSÅ veta! Lycka till imorgon.

    Jag, som aldrig brukar Blocketshoppa, har varit och köpt en syskonvagn idag - bara sisådär tjugo veckor för tidigt, men men... Hittade den vagn jag gillat mest på mina google-turer så då slutade jag äntligen vela och gjorde slag i saken. Nu hoppas jag bara att vi kommer att trivas när det är dags för premiär!

    Li 80:
    Jag gillar inte heller vikt-skulden som många BM tynger sina stackars patienter med. De kan ju inte veta hur personen ifråga tar kritiken och särskilt när de i samma andetag säger att man inte ska banta utan ta det efter barnet är fött. Kvar står den blivande mamman fylld med skuld och utan lösning på problemet... Sedan kan man ha en preliminär plan och en tanke att följa någon typ av modell, men alla är ju olika. Jag har visst lätt att hålla vikten första halvan av graviditeten, men nu jäklar börjar kampen!

  • Moyo

    Vi (eller rättare sagt jag) googlade runt och insåg snabbt vilka funktioner som vi gärna ville ha. Vi har haft en Emmaljunga (-03) med dottern och är bortskämda med möjligheten att höja och sänka handtaget och att kunna vända sittdelen både framåt och bakåt beroende på om det ska sovas eller åkas.
    Att vända sittdelarna skulle helst fungera oberoende av varandra eftersom jag helst vill ha det yngre barnet vänt mot mig medan lillan vägrar att åka så. 
    Sedan ville jag gärna ha dubbla sufletter, så att man har möjlighet att täcka för om det yngre barnet somnar utan att påverka det äldre syskonet alltför mycket.

    Det var ungefär här jag insåg att det bara fanns en vagn för oss, och det var Firstwheels Twin City. Den måste man direktimportera om man ska ha en ny och den mesta försäljningen har skett i Stockholmsområdet så där finns en begagnatmarknad, men nu hade vi übertur och hittade en i Hörnefors så det blev dit och titta på skicket och sedan var det inte mer med det.

    Dyr, ja, men det är inte gratis att köpa nytt eller att skicka med bussgods från Stockholm heller (plus att man då inte har möjlighet att kolla skicket själv).

    Vi hade först tänkt köpa en ny vagn, men vi vill inte betala hur mycket som helst och på de mindre dyra varianterna så åker barnen åt samma håll i sittdelen. Helst hade vi nog shoppat runt och testat lite olika vagnar innan vi handlade, men när just den här vagnen kom ut fanns inte mycket tid att spela på. Jaja, blir vi sjukt missnöjda så verkar begagnatmarknaden för syskonvagnar ganska bra så då får vi helt enkelt sälja iväg den här och köpa något annat, inte mer med det.

    I övrigt ska vi nog inte handla något mer, såvida vi inte "måste" skaffa ett nytt babyskydd pga ålder eftersom vi fick ett begagnat till lillan. Sedan känns det som om jag ska införskaffa något kit med neutrala babykläder för eftersom lillan kom lite tidigare än planerat så är babygarderoben övervägande rosa.

    Åter till viktfrågan så är jag en förkämpe för viktkontroller hos BM, trots att resultatet inte alltid är det man skulle hoppas på. Hade vi inte kollat min vikt när jag väntade dottern hade kanske diagnosen havandeskapsförgiftning dröjt så länge att vi riskerat både mitt och lillans liv och mest sannolikt hade jag även blivit snittad. Man kan välja att låta BM kolla vikten och skriva in den i journalen så någon har koll. Men man måste nog vara mycket tydlig med hur man vill att det ska göras för att slippa kommentarer man inte orkar med.

    Starla:
    Jag förstår precis hur du känner. Hur bra det än är att få ärva och få nytt i gåva så är det ändå så att någonting vill man se ut själv. Vi tog emot allt vi fick med inställningen att "trivs vi inte så vet vi i alla fall vad vi inte vill ha". Sedan var vi 98% nöjda med allt så det blev aldrig av att köpa någonting nytt öht. Jo! Första sommaren köpte vi en smidig sulky för att slippa dra med stora vagnen när man skulle på korta turer med bilen, men annars känns det som om det enda vi bidragit med är förbrukningsvaror. Haha!

    Uj, vilket mega-inlägg!

  • Moyo

    Loris:
    Själva ultraljudet kan man betala med kort, men pengarna för USB-minnet vill de ha kontant.
    Jag känner mig redan otillräcklig som mamma eftersom en del av mitt engagemang går till att fundera över hur det kommer att bli till hösten, så jag känner igen vad du tänker. Det blir ju något annat när man ska ta hand om två barn jämfört med "bara" ett och jag undrar lite över hur många hyss lilltösen kommer att hitta på medan jag är upptagen med bebisen. Man får väl göra sitt bästa och ha vett att be om hjälp när det krisar, något jag måste jobba på...
    Jag kände mig mäkta stolt igår när jag faktiskt ringde in svärmor som support när vi skulle på syskonvagnsspaning eftersom jag inte ville fara själv.  

  • Moyo

    Loris och Li81:
    Vad härligt att få veta vad det är för liten krabat som bor därinne. Jag blir mer och mer sugen på att kolla, men nej, det blir till att vänta. Vi får se om vi kan övertala personalen att kolla när vi ska på TUL i v.32-33, fast då är det ju ändå inte särskilt länge kvar att vänta för att få se live.

    lysa:
    Du ser, det närmar sig med föräldra"ledigheten", men som du säger så är inte det att vara särskilt ledig när barnen börjar vara lite större. Jag är så glad att vi fick till makens ledighet så att han är hemma 100% från mitten på juli och förbi BF.
    Och nu påminde du mig... en ergonomisk sele har vi prtat om att investera i  (se där, listan blir längre och lääängre). Vår gamla Babybjörn fungerade inte särskilt bra för mig. Suck!

    Nu har vi bokat semesterresa!
    Hoppas bara fogarna håller sig i schack och att lillan orkar med en vecka i packsäck, hon som är van att lalla på hemma. Sju dagar i Göteborg blir det och vi flyger ner (om inte askan ligger ivägen naturligtvis). Det blir trevligt att hälsa på min bror och svägerska+svåger+lillans kusin. Vi har inte varit dit sedan vi väntade lillan och vi är så nyfikna på att se hur alla bor nu när de har flyttat (brorsan till ny lägenhet och svägerskan med familj till radhus). Gruvar redan för att packa och måste kolla med flygbolaget om man får ta med vagn utöver ordinarie bagage (någon som vet? (city airline)), men men...
    Då kommer jag att vara i v.31 så jag borde inte ha blivit alltför otymplig, fast med tanke på att jag redan är lika stor som när lillan föddes redan nu så vete sjutton!

    Idag får vi främmande av en gammal granne med barn, det blir jättetrevligt att prata bort en stund och för lillan att ha storkompis. Man säger alltid att "det här måste vi snart göra om", men så blir det sisådär ett år mellan gångerna i alla fall!

  • Moyo

    Vad man kan hitta när man söker! Det står ju klart och tydligt på City Airlines hemsida att barnvagn och bilbarnstol kan medföras som incheckat bagage så länge vikten underskrider 10 kilo. Problemet löst!

  • Moyo

    Loris:
    Det var vår plan A - att skippa Göteborg och fara ner till Ikea och shoppa loss, stanna en natt på hotell i Ö-vik och gå på Paradisbadet, men nu verkar den "riktiga" resan bli av ändå.

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)