• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Loris:
    Magsjuka är ingen höjdare. Vi låg hela familjen för två veckor sedan, lilla M började med diarrévarianten och blev aldrig särskilt dålig, jag låg två dygn helt utslagen och maken två dygn. Fy sjutton, vilken tur att man glömmer fort hur jäkla hemskt det är!

    lysa:
    Härligt!!!
    Akutenbesöket gav inget nytt, snabbt in och snabbt ut med recept på Kåvepenin för misstänkta öronproblem. Kåvepeninet ligger just nu i tvättmaskinen med lilla M:s sängkläder så det lär inte ha särskilt stor verkan, tyvärr. Fördelen med att hon kräks är att det brukar innebära ett par timmars respit till nästa episod, så det blir en tidig kväll så vi hinner sova lite innan hon drar igång igen. Och fördelen med att muta barnet med glass efteråt är att kräket inte luktar sååå hemskt.

    Angående släkten så hoppas jag verkligen på assistans i helgen eftersom maken är bortrest, att ge medicin själv blir ingen lek! Sen när maken kommer hem är det ju arbetsvecka igen så då kan man inte heller förvänta sig att få sova.
    Lilla M:s farmor och farfar bort relativt nära, men brukar vara ganska upptagna. Lilla M:s mormor och morfar bor 5 mil bort och brukar alltid ställa upp, men de har varit sjuka själva nyligen så frågan är om de känner sig taggade att hoppa in.
    Den som lever får se helt enkelt (och den som dör lär inte bry sig...).

    Li81:
    Stackare! Det är så elakt av illamåendet att luras så där. Jag sa flera gånger att "nu är det över" bara för att ligga för ankar nästa dag igen. Hoppas det går över för gott nästa gång!
    Ska spinka lite på Carenan - blev lite småkär i Babytravel, men man kan ju ändra sig!
  • Moyo

    lysa:
    AV-lastning eller BE-lastning... jag vet inte...
    Svärisarna har varit hit två dar i rad och eftersom de verkligen inte kan komma över och bara mysa så har fönster putsats, gardiner bytts i kök och vardagsrum, huset dammsugits, golven torkats och akvariet sanerats. Jag är helt färdig (men samtidigt jäkligt nöjd)!
    Imorgon väntar tandläkaren och eventuellt en tur på stan med mamma och sedan är "semestern" över och det blir vardag igen. Puh!

  • Moyo

    Hej tråden!
    Här har det varit fullt upp i veckan med en tur in till stan varje dag, med tandläkarbesök, babysim, sjukhusbesök och en hel del shopping däremellan. Äntligen har vi skaffat cykelhjälm till lillan så vi kan inviga barnsadeln och så har det blivit nya springskor, sparkskydd till bilen (inte en dag för tidigt) och lite annat smått och gott också. Det har varit riktigt lyxigt att ha sällskap av lillans mormor överallt så man har sluppit ta ansvar för att komma ihåg allt.
    Idag ska vi nog bara mysa på hemmaplan medan vi försöker plocka undan allt som råkat rasa ut under veckan utan att någon engagerat sig i att plocka upp. Tvättmaskinen har haft flera dagars semester så det är hög tid att motionera den så vi har några kläder att ta på oss i helgen - Jonas Gardell på lördag!

    Loris:
    Vi gick Annas profylax inför förra förlossningen. Den var bra, men jag fick ingen större användning av den då förlossningen inte blev som(när) vi hade tänkt. Det är viktigt att ta sig tid att öva hemma efter kursen så man har lätt att hitta igen de olika teknikerna när det väl är dags. Vi trodde att vi hade gott om tid att öva men så var vi helt plötsligt föräldrar redan.
    Min mamma har också vari helsäker på vilket kön det varit på barnen i magen, jag har inga aningar alls men skulle sååå himla gärna vilja veta. Undrar om man kan få veta när vi gör tillväxtultraljudet i v.32 eller om det är för trångt i magen då?

    Hej Klaveret!

  • Moyo

    Loris:
    Jag hoppas nr1: att vi hinner in (för "alla" säger att det kommer att gå fort) och nr2: att jag hinner få EDA innan det är för sent. 
    Jag skulle göra som du och kolla om det fanns plats att få gå andningsdelen med någon föräldragrupp. Jag gick aldrig föräldragruppen sist eftersom jag jobbade precis de tiderna, det var delvis därför vi kostade på oss profylaxen.

    Vad kul med födelsedag! Jag hoppas verkligen att vi kommer att ha fått ordning på allt med liten innan det är dags för lillans 2-årsdag, men annars finns ju mormor och farmor som kan sköta ruljansen!  
    Och leksakerna här är som i den där reklamen när leksakerna kommr hoppande in i lägenheten - de är ÖVERALLT redan. Vi hoppas att det blir bättre när lillan får eget rum så inte alla måste bo i köket.

    Hej Starla!
    Ja, nån måste ju vara först, varför inte du?!

  • Moyo

    lysa:
    Hade jag jobbat hade jag delegerat bort allt (inklusive eventuell rättning och planering ), men jag är ju bara "ledig". Lallar bara runt hemma med lillflickan i världens slöaste tempo i vanliga fall. Semester nästan varje dag!

    Fem veckor! Det kommer att gå fort (fast inte förrän du sitter ledig om fem veckor och tittar tillbaka - under tiden man väntar är det rådrygt ju!).

    Det hann bli 5 maskiner tvätt tvättade idag och katterna har fått sig ett välbehövligt dopp de med (kändes lika bra att få det överstökat eftersom karln har hintat om det i flera veckor). I övrigt så märks det att lillan inte är riktigt på banan igen, är ibland lite blå om läpparna och orkade inte riktigt hela varvet runt kvarteret idag, men det kommer nog.

  • Moyo

    Måndag igen - redan! Helgen gick alldeles för snabbt och detta trots att man inte presterat nästan någonting och nu är det bara att kliva i selen och börja slita.
    Lillan har beslutat att ta sovmorgon, men det börjar bli dags att väcka henne så vi hinner in i den dagliga rutinen, men det är samtidigt skönt att vara uppe själv en stund. *vet inte vad jag vill riktigt*

    Jag gick ingen föräldragrupp när vi väntade lillan och det känns lite synd faktiskt (jobbade deltid och precis när träffarna var). Inte för att man får så mycket och viktig information utan för att man får lära känna andra med barn i samma ålder och kan hitta någon att styra barnvagn med under föräldraledigheten och direkt har folk att prata med på ÖF om man blir stamgäst där. Men man klarar sig naturligtvis utan också.
    Det jag tyckte kändes tryggt var att lillans pappa (som gick kursen själv) fick möjligheten att besöka förlossningen så han visste hur det såg ut när vi skulle dit, men besöka förlossningen kan man göra själv om man vill, det är bara att ringa in och fråga.

    Jag fick veta häromveckan att förlossningen ska börja renoveras i månadsskiftet augusti-september och att man då ska flytta till tillfälliga lokaler under tiden. Känns inte så där optimalt med planeringen tycker jag. Här har man gått och glatt sig åt att nya BB är i ordning när det är dags och så ska förlossningen fixas. Hmpf!

  • Moyo

    Loris: Jag tror (observera tror) att förlossningen tillfälligt kommer att befinna sig i nya BB-huset och som jag fick det förklarat så kommer de att ha öppet dubbelt i flytten så att de som kommit in på gamla förlossningen blir kvar där tills de flyttar till BB/far hem medan de som kommer in som nya skickas till det andra stället. Inga blivande mammor ska flyttas.
    Jag känner ändå att de dygn som överflyttningen tar och inte alla vant sig vid vart alla grejer finns så ska jag försöka knipa.

    Hej Tinko!

  • Moyo

    Välkommen Blomsteröga!
    Beklagar förlusten av er son  och grattis till den nya graviditeten

    Lisabettan:
    Jag fick enkelsal när jag fick dottern, men vantrivdes något gräsligt på BB ändå. Gissar att det berodde på att dottern låg på Barn 4 medan jag var ordinerad sängläge.  
    Om det är lugnt på BB så man får enkelsal så hoppas jag ändå att jag ska stå ut med att stanna där ett tag den här gången, även om tidig hemgång låter lockande om bara allt funkar fint.

    tuds:
    Sjysst planering!
    Jag har beställt värkstart och sex-timmars-förlossning valfri förmiddag från v.37+0. Man kan ju alltid hoppas.

  • Moyo
    Lisabettan skrev 2010-04-26 17:11:31 följande:
    Ojdå, varför beställer ni så långa förlossningar? Förra var avklarad på en timme och försa på tre. Fast snabbare än en timme vill jag nog inte vara med om.
    Jag vill hinna träda in i himmelriket (få EDA) för utan den hade jag lagt mig ner och självdött förra gången...
  • Moyo

    Lillebror:
    Här plågas man också av foglossning. Det är ju inget kul alls det här.  
    Jag hade inga problem med fogarna alls med dottern, inte ens på slutet och trodde i min enfald att jag för alltid skulle vara förskonad. Nu sitter man här i vecka tjugonånting och tar andan varje gång man ska resa sig från en stol eller ska bära lillan till skötbordet. Ajajaj! Tur i alla fall att jag inte jobbar...

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)