• Moyo

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Starla:
    Jag har en whiplashskada från en trafikolycka för flera år sedan som jäklas. Nu när man tappar hållningen pga graviditeten och har en 1½-åring att lyfta/bära så blir det ännu värre än vanligt. Men nu ser jag fram emot två bra veckor innan ryggen börja chansera igen.
    Härligt att dcet gick bra med proverna! Då kan man försöka vara lite mindre nervös nästa gång.

    Jag inser att jag måste kolla upp om jag behöver något intyg, men jag ska bara flyga inrikes och i v.31 så det ska nog gå bra. Frågan är bara om flygplatspersonalen litar på mitt ord om hur långt gången jag är - har redan insett att det inte är någon idé att vända sig sidledes för att klämma sig förbi någon eftersom jag är ännu bredare åt det hållet.

  • Moyo

    Lillebror:
    Vad bra att du har fått fräffa din nya BM.
    Det är lite konstigt det där med vad "folk" tror om allt möjligt som de inte har någon riktig möjlighet att känna, men att få komma på specen för en säkerhetskoll verkar ju klokt om du och sjukgymnasten har rätt. Man får ta tag i fråga "och vad gör vi nu?" senare om specen hittar något konstigt. Fast i "den som lever får se"-stadiet alltså.

    Jag väntar med spänning på att få känna en endaste sammandragning för jag gissar att jag kommer att få några sådana den här gången. Förra graviditeten hade jag ingen foglossning och inga sammandragningar så jag har inga förklaringar att ge, tyvärr. Jag har största problemen med fogarna på ryggsidan nu (på vadera sida om ländrygg/svanskota) och förutom att det är ömt så kan jag om jag tar alltför långa/sneda/höga kliv uppleva det som om "gångjärnen" glider isär och det gör ont.

    oxytocin:
    Nu ställde du allt till det! Har suttit halva dagen och letat/jämfört babyskydd, men blir bara mer förvirrad ju mer jag letar. Det blir nog en klämma-känna-tur till stan så man kan stå redo om det blir bra pris på något man är intresserad av. Ett tips för de som har tillgång till Råd&Röns tester är att kolla in testresultaten för olika stolar så man väljer en av de bättre. Jag gillade vårt Britax som vi hade till dottern, men det är för gammalt nu. Risken är nog ganska stor att jag snöar in på Britax bara därför, men det är ju gott om tid att hitta rätt ännu.

    Jag ska se till att ta en kopia på moderskapsintyget innan jag skickar iväg det, då har man ju någon form av bevis på hur långt gången man är. Sen får jag väl göra mitt bästa att gå normalt istället för att vagga fram som en pingvin så man inte blir fast.

    Tidigare i veckan hade vi massor inplanerat den här helgen. Födelsedagar och fikaträff med gamla kompisar och jag vet inte allt, men nu verkar det mesta ha runnit ut i sanden. Jag ska nog följa Lillebrors exempel och ligga på soffan.

  • Moyo

    Andrenna:
    Den här bebben tycker att det är roligast att sparkas när mamman vill vila. Det gungar väl så skönt när jag rör mig att han/hon passar på att sova då och när det sedan blir lugnt vill den ha mer vyssjande. Min dotter var precis likadan när hon låg i magen.
    Vissa säger att bebisen har samma dygnsrytm när de kommer ut som de har i magen, men det stämde inte på dottern (halleluja!). Hon väckte mig med sparkar på nätterna de sista månaderna i magen och sov sött hela dagarna men gick direkt över i normal rymt med långa nätter redan första veckan. Håller tummarna för en lika lyckad bebbe den här gången.

    monchhichi:
    Lycka till på RUL idag!

    Loris:
    Nyfiken på vilken läkare du fick träffa - låter som min...

    Helgen har varit riktigt lyckad, det känns som om vi hunnit mycket. Ett par timmar i solen på lördag, en snabb tur till stan (och ett babyskydd rikare), middag hos svärisarna. Igår blev det bygge nästan hela dagen - vi började montera innertak redan klockan åtta och gav upp halv tre. Då hade vi hunnit nästan halva innertaket (stötte på problem som ska få ligga och mogna till nästa helg) och börjat lägga golvet i allrummet. Snart, snart, snart kommer lillan att få eget rum!

    Idag blir det en tur till stan på klädjakt. Vi blev bjudna på finfest och mina gamla gravikläder känns inte som om de passar in i "definitivt kostym-men-skulle-man-följa-konventionen-så-skulle-det-vara-frack-sällskapet". Gruvar redan och har bara två veckor på mig! Tur att mormor möter upp så lillan har någon att roa sig med och tur att tunikor är på modet så man kan fynda något i ordinarie klädsortiment med lite tur.

    Var handlar ni era gravidkläder? Jag kan inte komma på fler än H&M, lilla Mirakel och P.op...

    Loris:
    Jag håller med om att vagn är viktigt - helt klart den barngrej man använder mest och längst. Jag är riktigt nöjd med vår Emmaljunga, så får syskonvagnen spel så har i alla fall bebben ett sjysst åk.

  • Moyo

    Starla:
    Spana in den här länken - då kan man förstå varför det känns trångt.
    http://www.umm.edu/pregnancy/000088.htm

    tuds:
    Som du hör har vi fortfarande lillan i vårt sovrum, men jag hade nog gärna flyttat ut henne strax efter ettårsdagen om vi bara haft ett rum ledigt. Vår första deadline var innan lillan föddes, men den missade vi ju med råge! Nu är målet att hon ska ha sitt rum helt klart innan nästa flyttar in (eller ut) - annars blir det riktigt trångt!

    Vi var in på lilla mirakel idag, men jag tycker att det känns konstigt att handla när de säljer ut när jag inte har handlat där särskilt ofta tidigare. Sedan var jag ju så inne på något festligare och det hade de inte. Förresten så gäller säkert presentkortet på nätshoppen också, och den ska finnas kvar, tuds.

  • Moyo

    LindaMattias:
    Vi travade runt stan från tio till tre och jag kom hem med en tunika (svart med beige mönster i ringningen och nertill), en ljungfärgad kort tunika och en grågrön kofta med tre knappar upptill (så magen får fritt spelrum). Allt hittade vi på Kappahl och de har inte ens gravidavdelning.  
    Nu får maken hjälpa mig med beslutet vilken kombination jag ska välja: svart tunika och grågrön kofta eller ljungrosa tunika och en svart kofta. Svarta byxor blir det till, de enda "snygga" gravidbyxorna jag äger. 
    Jag hade tänkt mig en tunika med halv eller trekvartsärm och nu med sommaren i antågande så är det mest bara linnen i affärerna. P.op hade ingenting "snyggt" utan mer basic-plagg och någon skjorta som inte fanns i storlek. Lindex hade byggkaos så där var vi glada att vi ens hittade ut igen, Lilla mirakel hade också mest basic-plagg, H&M hittade jag ingenting att prova på ens.
    Nä, nåt av de två alternativen får duga, jag kan då säga att jag gjorde mitt bästa.

    Det blev en tur till Barnens hus i slutet och vi blev en dockvagn rikare. Lillan har varit eld och lågor när vi hälsat på hos folk som haft dockvagn och hon har gjort sig förtjänt av den, hon var verkligen en toppentjej att åka vagn och titta på kläder idag!

    Det är 20% på allt i butiken på L.M.

    Duktiga och duktiga... nja... Vi har haft projekt inreda övervåningen på gång sedan vi flyttade in 2006 och det är massor kvar, så snabba är vi då inte! Vi har "bara" tre rum på nedre plan (varav ett rum som inledde sin karriär som arbetsrum men som urartat till ett diverse-avlagda-prylar-rum). När alla avlagda prylar och kontoret kan flytta upp så blir det barnrum nere som syskonen troligtvis kommer att få dela tills båda är stora nog att själva springa i trappen. Det kommer att bli så bra!

    Tycker det där onda låter som ligament-ont. Det kan verkligen hugga till rejält, men är du orolig eller det kommer igen så tycker jag att du ska kolla med BM för säkerhets skull.

  • Moyo

    Loris:
    Låter som min doktor "Baloo". Han är nog bra som doktor när det är riktigt, riktigt allvar, men ibland känns det på "vanliga" besök som om han funderar på annat och pratar om annat än det man faktiskt blev ditskickad för... Jag blev riktigt besviken när jag insåg att han helt glömt bort oss sedan sist, det var ju knappt 1½ år sedan jag låg på IVA och det ska inte höra till vanligheterna direkt. *rynkar missnöjt på ögonbrynen*

  • Moyo

    Klaveret:
    Jag var så skrockfull när vi väntade lillan att vi hade inte skaffat någonting när hon kom! Nu känns det ju helt galet att vara så nojjig, men så var det. Egentligen borde jag vara minst lika nojjig nu, och det är jag kanske, men inte på samma sätt (nu är jag nog mer rädd än skrockfull).
    Mormor hade fixat iordning vagga, vagn och babyskydd (som vi fått ärva) men vi hade ingenting ordnat hemma hos oss. Hon var också den som fick fara och panikshoppa och tvätta kläder åt vårt nakna lilla pyre hennes första dag utanför mammas mage.
    Den här gången däremot verkar alla spärrar ha släppt och vi har redan skaffat både syskonvagn och babyskydd. Kläder var det bara ogjort att jag handlade idag, men jag bet ihop och lät bli. Nåt måste vi ha kvar till sen. Bara v.25 ännu.

  • Moyo

    LindaMattias:
    Man går bara på specen för RUL vid en "normal" graviditet och då träffar man inte läkare. Eftersom jag hade problem förra gången är jag kopplad dit nu och likadant för speciella graviditeter (tvillinggraviditeter, vid tillväxtproblematik eller om det visar sig vara problem vid RUL tex).
    Vi fick precis tid för tillväxtultraljudet - GAAH! - den 28 juni. Då ska jag träffa läkare igen, men med tanke på att magen växer så det knakar kommer det säkert att se bra ut då.
    Äsch! Bajsblöja calling. Återkommer!

  • Moyo
    LindaMattias skrev 2010-05-11 16:07:29 följande:
    Du blir säkert fins i dina nyinköpta plagg. När man är gravid är man ju också ursäktad om man inte kommer i vackraste balstrassen. Det kan helt enkelt inte bli fel =)Ja, jag tror att det var ligament-ont. Idag känner jag inget. Bara lite spänt i nedre delen av magen.
    Tack LindaMattias!

    Klaveret:
    Vi har det omvända problemet. Relativt lätt med pojknamn, men svårt med tjejförslag. När vi väntade lillan hade vi efter mycket om och men enats om ett namn och så passade det inte! Jag tog en titt på barnet, tittade på maken och sa att "Det här är ingen xxx, vi måste göra om". Haha!
    Nu fick lillan det namnet i andranamn istället, men oj vad vi fick tänka till innan vi enades!
    Pojknamn har vi ett par förslag som vi är rätt så överens om så jag hoppas för enkelhetens skull att det kommer en grabb den här gången.  

    Loris:
    Inte är det tack vare vården som jag fått TUL, tyvärr, även om det hade varit önskvärt. Redan på BB sa läkaren att jag skulle få ett TUL vid nästa graviditet, men när jag träffade honom på RUL nu tog han tillbaka det löftet (baserat på att lillan inte var väldigt tillväxthämmad - ingen kan ju säga hur stor hon varit i v.38 om jag inte varit sjuk...).
    Tur att jag redan gjort upp med Aurora om planen så jag orkade stå på mig.

    Jag hoppas att de kan se på TUL vad det är för sort också - jag är så sjukt nyfiken!

    Delta1:
    Härligt att ni fick en bra resa!

    Pyttehelg mitt i veckan, men det hjälper ju inte när maken går på jour på fredag eftermiddag och en vecka framåt. Fast nu får vi i alla fall en dag helledigt.
  • Moyo

    Li 81:
    Helt rätt med en barnfri weekend! Ha så trevligt!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)