Chrome skrev 2012-05-06 00:25:39 följande:
Jag har fått lite pippi på att baka mördegskakor (typ som hallongrottor) och experimenterar med olika smaksättningar på degen och fyllningen. Jag vill gärna ha tips på nya smakkombinationer! Några smaker jag testat är:
Vanilj i degen, hallonmarmelad som fyllning.
Vanilj och kanel i degen, äppelmos med kanel, ingefära och kardemumma som fyllning.
Vanilj, citronskal och citronsaft i degen, blåbärssylt som fyllning.
Vanilj, citronskal och citronsaft i degen, hallonmarmelad som fyllning.
Kakao och vanilj i degen, hallonmarmelad som fyllning.
Har också gjort strassburgare och tänker börja gå igenom likörförrådet för att testa smaker. Har idag testat whiskyglögg och cointreau. Båda blev goda, men jag måste nog öka på spriten lite för det smakade inte så mycket. =)
Nu ligger sirapsrutor på jäsning och i frysen finns hembakt formbröd sedan igår.
Mald ingefära i degen, lemoncurd som fyllning! Man kan inte sluta äta dem!
http://frostrosor.blogspot.se/2011/04/sma-paskkakor-med-lemon-curd.html