• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Jag gjorde bade det vanliga vecka 20 UL och 'cardiac ultraljudet' i vecka 20 ungefar. Men jag bor i London sa det kan ju variera lite. Imorgon ska jag pa mitt forsta tillvaxtultraljud jag ar nu vecka 28+3! Spannande....hoppas bara allt ser bra ut!

    Jag dricker ocksa lightprodukter....dock inte mycket max en burk i veckan eller sa. Dricker mest vatten.

  • Protea

    Vad jag forstar sa ar det rutin dar jag gar i London att alla diabetiker far gora hjartultraljud for att just diabetiker har hogre risk for misbildningar. Jag har gjort UL i vecka 7, 12 och 20 (2 i vecka 20 vnligt RUL dar de kollar att alla 'bitar' som ska finnas finns och sen detta hjartultraljud) sen har jag TUL i vecka 28, 32 och 36.

    Var pa mitt forsta TUL idag och allt sag bra ut ligger precis mitt i vad som ar normalt och det kanns toppen!

    Bara 3 dagar kvar pa jobbet innan mammaledigheten - vad skont det ska bli!!

  • Protea

    Hej igen!

    Nu ar jag ant;ligen mammaledig! Igar var jag pa forsta besoket pa mitt nya sjukhus och de verkade bra. Ska dit igen den 5e november. Kanns lite knepigt att byta i vecka 29 men man kan ju inte gora annat nar BB stanger den 15e december pa mitt gamla sjukhus oh jag har BF den 8 januari!

    Har later de inte diabetiker ga over tiden, de kollar storlek mm i vecka 38 och satter ev igang saker da eller later en ga till vecka 40. Jag gar in i vecka 38 den 25e december...tror ju inte att de satter igang mig den dagen!

    Nu nar jag inte jobbar blir det lattare att fa ett perfekt blodsocker. Kanns skont att bara kunna koncentrera sig pa det.

    Hur manga TUL gor ni i Sverige? Hur ofta gar ni pa kontroll mot slutet?

  • Protea

    Tack turkiskpeppar! Har har man ocksa TUL i v28, 32 och 36 och kontroll varannan vecka. Flodes-ul har jag dock inte hort talas om.

    I USA gor de visst kejsarsnitt pa manga diabetiker det gor man dock inte har, jag tror det ar likadant i Sverige?

    Nu borjar det narma sig....maste borja fundera pa vad man ska packa med sig till sjukhuset....har maste man ta med sig blojor, klader mm och man vet ju inte hur lange det blir att man stannar sa det galler att planera....

  • Protea

    Sa ganska lika mellan Sverige och UK alltsa.

    Jag hoppas jag inte tillbringar jul pa sjukhuset....detta sjukhus har i allafall 'bara' 4 per sal och inte 8 som en del har!

  • Protea

    Jag har gatt pa kontroll hos bade diabeteslakare och forlossningslakare varannan vecka sedan borjan av andra trimestern plus UL i v8, 12, 20, 28 och sedan blir det i v 32 och 36. Ogonkontroll en gang i trimestern. Hba1c var 4e vecka.

    Jag ar tacksam for allt stod jag far hos sjukvarden. Ska bli mycket intressant att se hur de gor over jul...da jag gar in i vecka 38 pa juldagen...

    Den lille darinne ar sa otroligt aktiv nu, sparkar mer for varje dag! Mitt blodsocker hoppas lite...ibland blir jag lag nar jag tycker att jag inte borde och ibland hog....jobbigt men jag kanske behover ta mer insulin till kvallsmaten. Ligger pa samma nattdos som nar jag blev gravid men har fordubblat maltidsdoserna.

    Hur mycket mer insulin tar ni?

  • Protea

    Villhabarnigar - tar du lantus bade morgon och kvall? Det var min nya diabetesskoterska som namnde det i tisdags och det var frosta gangen jag horde det. Nar jag tog Insulatard tog jag bade morgon och kvall men med Lantus har det aldrig behovts.

    Igarkvall/natt var jag tvungen att ta 6 enheter extra, helt tokigt blodsockret gick upp och upp fast det inte alls borde gora det. Ska kolla noga idag - kanske behover hoja mina doser.

  • Protea

    -TurkiskP vad trist att ligga inlagd sa lange. Hoppas du mar bra och har nagot att roa dig med! Jag har ju ca 2 manader kvar men ar bara sa trott.

    Har inte hort talas om flodesultraljud har, de kollar bara aggvita och blodtryck.

  • Protea

    Jordan - hade finnar i borjan men inte otroligt mycket...har val aven det med hormonerna att gora....

    En fraga till er som redan har barn, under forlossningen hur holl ni/de koll pa blodsockret da? Hur lange lag ni kvar efter forlossningen?

  • Protea

    Vad mycket det blir att tanka pa.....nu har jag en massa fragor till mitt team pa mitt nya sjukhus nar jag val far traffa forlossnings och diabeteslakaren dar.

    Ska ut och handla alla basgrejer man maste ha med sig till sjukhuset idag har jag tankt...har i UK maste man ha med sig allt sjalv sa det galler att vara forberedd. Ligga pa ett rum enbart delat med en annan later som otrolig lyx....hr ar det normala mellan 4 och 8 pa varje sal..... Hoppas det inte ar fullt!

    Har nu hojt mitt nattinsulin med 2 enheter och nu kan jag sanka maltidsdoserna nagot igen tror jag. Det ar som en balansgang hela tiden! Pa mitt forsta TUL beraknade de att lillen vager 1.3 kilo och att det var normalt....de pratar inte om nagra procent over eller under har. Ska fraga om det nasta gang.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare