• Protea

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Emmisen - Jag tog 4 4 6 av humalog innan jag blev gravid. Markte redan i vecka 6/7 att jag behovde 6 6 8. I vecka 12 gick det upp till 6 8 8 sen i vecka 21 blev det 8 8 8 och i vecka 23 upp till 10 10 10 och i vecka 25 upp till 12 12 12. Givetvis beoro doserna sen pa vad jag ater och hur jag ror mig men normalt tar jag de doserna. I mitten av graviditeten sankte jag min lantusdos till 10 och nu har jag gatt upp till 18 igen. Forst gick behovet gradvis ner fran 16 till 10 och nu har det gradvis gatt upp till 18.

  • Protea

    Jag tar 54 enheter per dygn och jag ar i vecka 33+2 idag.

    Har borjat fa kanningar jattesnabbt och mar sa illa nar blodsockret gar lagt. Kanske maste sanka nu?

  • Protea

    Jag tar lantus bara pa kvallen och det funkar bra men jag har hort att vissa tar det 2 ggr.

    Hur gor ni andra med Lantus?

  • Protea

    Jag haller med om att man far lara sig pa nytt allt som har med diabetesen att gora nar man blir gravid! Alla mina varningsignaler for hogt blodsocker tex jattetorstig stammer inte alls langre! Men det ar bara att kampa pa!

  • Protea

    Har verkar det som om jag kommer att ha glucos och insulin drop...men jag har inte pratat med forlossninglakaren med ansvar for diabetiker pa mitt nya sjukhus annu. Far se vad hon sager.

  • Protea

    Oj! Kan det vara sadana skillnader mellan vecka 32 och 36.....min lille kille lag precis dar han skulle pa viktkurvan pa TUL i vecka 32...har TUL vecka 36 den 13e december.....undrar hur det ser ut da?! Mina varden ligger ocksa bra....

    Tanker pa dig Minifer - hoppas allt gar bra!

  • Protea

    Minifer - hoppas allt gar bra, jag haller med att det later konstigt att det kan skilja sa mycket.

    Medtvasma - vad konstigt med dina tidigare TUL, tanker ju pa detta da mitt sista i vecka 36 ar den 13e december....

    Har skulle de ju stanga mitt fd sjukhus den 15e december men nu har ett av de 3 sjukhus som alla deras patienter skulle foras over till stangt pga av e-coli har gjort att de varit tvugna att stanga deras 'neonatal unit'....det sjukhus som stangt ar sytort sa det kommer nog att spilla over till mitt nya.....hoppas det finns plats nar det val blir dags!

  • Protea

    na96gen - hur gick det pa TUL?

    Karolina - hur har du det? Du ar val nastan lika langt gangen som jag?

    Eeska - usch vad jobbigt for dig. Hoppas du mar battre snart. Skot om dig!

    Har fortsatter kaoset - sno och is i hela Storbrittanien och min BM stallde in besoket idag. Varan lokala matbutik har slut pa hyllorna.... Hoppas nu att lillkillen inte dyker upp nu.... Ska komma mer sno i natt och imorgon.

  • Protea

    Vollhabarnigar - har i England gor de en bedomning i v38 om man ska sattas igang eller inte. Om allt ser bra ut och bade bebisen och mamman mar bra later de en ga tiden ut men man satts igang pa BF. Jag ska pa TUL nr3 den 13e och sen traffar jag lakare antingen 17e eller 24e december...spannande att se vad de sager da. BF ar den 8e januari....

  • Protea

    Vad bra att ni kan bli sjukskrivna 25%/50% osv det fungerar inte sa har. Jag tog min mammaledigeht fran 10 veckor innan BF vilket betyder att jag bara har 42 veckor kvar efter bebisen kommit men mitt blodsocker ligger sa mycket battre nu an nar jag jobbade heltid. Kanner att det var ratt beslut!

    Jag ar 35 veckor pa lordag och nu borjar jag bli nyfiken pa att traffa min lille kille! Han ar superaktiv och det borjar kannas som om min hud ar for trang!

    Ni som redan har barn hur har det varit att amma for er? Paverkat blodsockret mycket?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare