• milk and honey

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Här fortsätter vi som är runt 40 och gläds åt plus och är deltagande när det inte fungerar som man vill.. Att vi har lika skoj och skrattar med varandra.. Alla är välkomna oavsett om det är första eller tionde barnet..  bara ni är lika galna som vi här i tråden

    Och när vi fått de efterlängtade beskedet så fortsätter vi såklart att följas åt här oxå..

    Länk till gamla trådarna ifall ni vill ha någon info om något..
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m46066177.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-124/m42054418.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m43931565.html
    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m44034420.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48216865.html


    Mina älskade söner 90, 92, 94 och i maj smäller de igen
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-28 16:10
    www.familjeliv.se/Forum-3-365/m53688669.html

    En fortsättningstråd för oss som pluppat ur sina underverk
    Även om jag gärna hänger kvar i denna tråd oxå
  • Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5
  • Hemulan

    Då kör vi lite symptomletning...hm...vad kan jag skrapa fram? Tja, molvärk och ett litet illamående faktiskt.

  • Teskedsmamman

    Idag fick jag gå hem från jobbet och ta vägen förbi läkaren.... Jag känner mig svimfärdig mest hela tiden, står jag still måste jag sitta ner för annars svimmar jag. Jag kan inte koncentrera mig och mår konstigt...

    Allt såg bara bra ut så de sa bara att jag får stå ut med det *suck*


    Mina bloggar: ☆ Virkaholic ☆ och tesked.blogspot.com/
  • talamod

    hej alla,
    lite mer sporadiskt har jag hört av mig. Det har varit mycket med flytt o jobb.
    Idag var vi hos BM och hörde hjärtat picka, nej dundra skulle jag säga. Det är en väldig aktivitet i magen. Mätte mage, blodvärden å sånt. Altt var så bra så bra att BM tycker vi inte behöver ses ens enligt 'normala' programmet (1 gg/månad) utan om drygt sex veckor. Lågt blodtryck 105/50 " kan du stå" {#lang_emotions_laughing}.
    Har nu fått någorlunda i ordning i lägenheten och barnen tycker det är helt OK. Vi letar fortfarande lägenhet centralt, men vi behöver inte kasta oss över nåt bara för att. Det är jätteskönt.

    MFN har jag så smått tränat på. Dvs det enklaste enkla. Jag är normalt lite skeptisk till sådant. Men det jag gjort är inget konstigt utan har bara hjälpt mig att inte trilla ned i svarta hål. Dvs att inte älta sånt jag inte kan ändra. Jag rekommenderar er som är stressade/oroade/ångest att pröva. Jag tror det kan hjälpa de flesta, inte med allt, men säkert en bit.

    Kram till er alla som behöver extra kramar.
    God natt.


    ♪♫ ♂-89 ♀-92 ♀-94 ♂-99 BF 30/5-10 ♪♫
  • Mamsie
    Teskedsmamman skrev 2010-02-08 17:37:53 följande:
    Idag fick jag gå hem från jobbet och ta vägen förbi läkaren.... Jag känner mig svimfärdig mest hela tiden, står jag still måste jag sitta ner för annars svimmar jag. Jag kan inte koncentrera mig och mår konstigt... Allt såg bara bra ut så de sa bara att jag får stå ut med det *suck*
    Jag mådde skitknepigt i början med bredsladden. Fattade nada - kollade blodtrycket och såg verkligen till att äta, dricka, vila o motionera "lagom" men inget hjälpte. Det höll nog i sig till 15 v tror jag? (minnet sviktar - demens?)
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • hopp i livet

    På tal om:

    {#lang_emotions_gravid} sammandragningar Milk, så får jag också mycket av den varan. Mer av att stressa runt än av att motionera, men vissa dagar är det hopplöst att ens försöka sig på en promenad annat än i strövartakt.

    {#lang_emotions_sunny} att ringa sina barn så har jag i alla fall en solskenshistoria. I början var nog både jag och mitt ex lite rädda att ringa och störa, men det var vår kloke son som själv uttryckte att han bara ville höra rösten på den han inte bodde hos, för att känna sig lugn och veta att allt var bra. Så sedan separationen ringer jag, eller deras pappa, varje kväll vid åttatiden. Nåja, nu kan det bli att vi hoppar över någon kväll då och då för barnen är så trygga att behovet har minskat.

    Kram!


    ♥ Emil -95 ♥ Gustav -99 ♥ BF 25/4-10
  • Mamsie
    Tålamod,
    härligt att livet lugnat ner sig för er. Det behövde ni!

    Mindfulness ÄR underbart - oavsett om man praktiserar det till fulländning eller kör en hobbyvariant.
    Har du hittat bra litteratur? Om du vill kan jag bläddra i mina papper eller fråga vår psykolog på Smärtcentrum?

    Om jag inte minns fel så är Jon Kabat-Zinn "pappa" till Mindfulness *googlar*
    det finns klipp på Youtube, men tyvärr är de ganska långa.
    Här är en artikel om honom www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/bli-en-seglare-som-kan-kryssa-mot-vinden_173730.svd

    Jag har en skiva hemma www.mindfulness.se/ som har kortkorta övningar (skiva 5 - Andrum) på 1 minut, 5 minuter osv. Suveräna att ha på ex mobilen el mp3-spelare.
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Teskedsmamman
    Mamsie skrev 2010-02-08 22:53:12 följande:
    Tålamod, härligt att livet lugnat ner sig för er. Det behövde ni! Mindfulness ÄR underbart - oavsett om man praktiserar det till fulländning eller kör en hobbyvariant. Har du hittat bra litteratur? Om du vill kan jag bläddra i mina papper eller fråga vår psykolog på Smärtcentrum? Om jag inte minns fel så är Jon Kabat-Zinn "pappa" till Mindfulness *googlar* det finns klipp på Youtube, men tyvärr är de ganska långa. Här är en artikel om honom www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/bl... Jag har en skiva hemma www.mindfulness.se/ som har kortkorta övningar (skiva 5 - Andrum) på 1 minut, 5 minuter osv. Suveräna att ha på ex mobilen el mp3-spelare.
    Jag kör nåt annat, vet inte om det är liknande men jävlar vad effektivt det är! Brainsync och kundalinimeditation!!!

    Med hjälp av dessa två och lite annat arbete med hjärnan och tankar så tog jag mig ur en jättedepression i vintras....
    Mina bloggar: ☆ Virkaholic ☆ och tesked.blogspot.com/
  • Mamsie
    hoppilivet,
    Klok son. Kloka päron som lyssnade.
    Hemulan skrev 2010-02-08 17:29:38 följande:
    Då kör vi lite symptomletning...hm...vad kan jag skrapa fram? Tja, molvärk och ett litet illamående faktiskt.
    Hemulan, symtom:
    Jag tålde inte smaken av fläsk-köttet i fläskkotletterna idag. Och lite lite knip i magen. Och ingen matlust - men när jag väl börjar äta (ex Mövenpick chokladglass) så kan jag inte sluta.
    Visst är det symtom om något? Undrar vilka symtom jag kommer att ha efter äl?
    GonattGodamer!
    *snarkar ikapp med sin o-opererade son*
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • nymåne

    Är det någon som har skapat en ny BIM-lista för kvinnor 40 + som jag har hängt på ett tag? Tråden är numera avstängd. Eller kanske man ska hoppa in här istället? Har flera bekanta från BIM-tråden här, bl.a. Hemulan.

    Jag är en 44-årig kvinna som började med barnalstrandet sent i livet (har fått två döttrar efter 40). Nu längtar jag efter en trea.

    Bara en liten fråga:
    Under listan "Hoppas på plus" anger ni tid för ägglossning (ÄL). Men ni menar väl LH-stegring? Ägglossningen kan man ju inte veta exakt när den sker (mer än att den - om allt går väl och inget hakar upp sig - sker inom 48 timmar efter LH-stegring om denna är exakt mätt och man är framme med stickan flera, flera gånger per dygn).    

  • Hemulan
    nymåne skrev 2010-02-09 06:01:02 följande:
    Är det någon som har skapat en ny BIM-lista för kvinnor 40 + som jag har hängt på ett tag? Tråden är numera avstängd. Eller kanske man ska hoppa in här istället? Har flera bekanta från BIM-tråden här, bl.a. Hemulan. Jag är en 44-årig kvinna som började med barnalstrandet sent i livet (har fått två döttrar efter 40). Nu längtar jag efter en trea. Bara en liten fråga: Under listan "Hoppas på plus" anger ni tid för ägglossning (ÄL). Men ni menar väl LH-stegring? Ägglossningen kan man ju inte veta exakt när den sker (mer än att den - om allt går väl och inget hakar upp sig - sker inom 48 timmar efter LH-stegring om denna är exakt mätt och man är framme med stickan flera, flera gånger per dygn).    
    Nymåne, härligt att ha dig här. Jag ska fixa ny BIM-lista, har mailat med wec, men häng här också
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5