• Smytt

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    BellyBandit skrev 2010-02-18 11:02:19 följande:
    mmm, jag vet, Belly... {#lang_emotions_undecided} jag var nog bara inte mogen att berätta om mig själv så öppet då när du skrev om dina problem... (kanske var tur för trådens överlevnad iofs ...) Men på nåt vis gav du och de råd du fick här inne oxå mig en liten spark som i kombination med senaste tidens ras hemma fick mig att våga lätta lite på ventilen. Grattis till lgh förresten om jag inte sagt det! Låter härligt!

    Tycker det är svårt att prata om det här med vänner IRL, känns som att alla bara ska tycka att man måste va helt rubbad som inte reser sig upp o går bara alternativt så är man knäpp som inte förstår hur sjuk han är och respekterar detta genom att inte ställa ngra krav... dessutom har jag fått så lätt att börja grina o så... e inte riktig t jag heller, tycker inte om att visa upp sårbarheten kanske... så bland våra vänner är det inte många som vet, och framför allt är det inte någon som vet allt, har nog mer delat upp det i småbitar, och spritt dem över ett större område.

    Idag har jag iaf ringt min BM, och bett henne om hjälp att få en kontakt med ngn att prata med. Hon frågade om jag kände för psykolog eller kurator?  vilket jag ville ha... fast det har jag ingen aning om alls, så hon skulle "fundera lite" och återkomma. Känns iaf bra, hon vet som sagt en del av problemen och hon har vid flera tillfällen tidigare frågat mig hur länge skall du orka, och erbjudit ngn samtalskontakt. Men som sagt, jag har nog inte kännt mig mogen, så nu är det bäst att köra på innan man fegar ur igen. {#lang_emotions_surprised}

    Har faktiskt funderat på att börja skriva "dagbok" över allt skit... annars är det väl som vanligt bortblåst när man kommer dit o ska berätta... fast vet inte om det kanske skulle tära ännu mer att se allt på ett ställe... ? Kanske vore bättre att försöka skriva om vilka tankar/känslor jag har för varje dag, men sånt är jag dålig på det vet jag.

    Vet inte mer än att jag/vi har en otroligt jobbig och krävande resa framför oss. Och att jag insett - åtminstonde för stunden - att jag inte kommer klara den på egen hand.

    Tack alla goa för att ni finns, och tack för alla kloka ord och tröstande kramar, de värmer så gott.
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt
    Lilla Hjärtat skrev 2010-02-20 13:12:13 följande:
    Teskedmamman; då är vi nästan grannar Charlotta: Att jag är orolig beror också på att vi tidigare haft svårt att bli gravida. Så det som är självklart för de flesta är i mitt huvud ett  totalt och nästan omöjligt mirakel.Nu har vi plötsligt blivit gravida tre gånger när jag är 40+, men de graviditeterna har slutat med att jag har legat med benen i vädret på gynakuten och gråtit.Jag försöker såklart glädjas, men det är svårt att tro att det kommer att gå bra. Sista gången frågade jag läkaren hur stor risk det var för oss att få missfall igen, och då sa han över 50%. Och även om jag föstår att han inte kan veta exakt, det var lite dumt sagt, så ringer hans ord i huvudet.I v 7 har vi sett hjärtaktivitet vid tidigare graviditeter, tidigare än så går det inte....så se till att du har ett par dagars marginal så att du inte blir orolig. Man brukar kunna gå till en privat gynekolog, här i Skåne finns det flera, men hur det är hos dig får du kolla.Höra hjärtat, ja, min b-m lyssnade vid inskrivning i v 11 och då hörde hon med båda mina barn. Så det går, men det är nog inte hundra säkert.Jag bokade tid hos b-m igår, ett bra sätt att göra det lite verkligare , jag har haft samma alla graviditeter, en privat "tant" som är supergullig och överglad. Precis vad man behöver när man är nojig!
    Usch vad jobbigt ni haft det och vilken skitstövel till läkare... hur kan han säga så, och med vilka belägg undrar man ju??? Nä, såna uttalanden är så onödiga.

    Själv är jag ju lite statistiknörd istället och jag skulle ju i så fall vilja säga att:
    Du är nu inne på din 3:e grav.
    De två tidigare har slutat som mf, detta är mer än 50 % (66 då för att va exakt) vilket isåfall med största sannolikhet skulle innebära att du avverkat mf kvoten (enligt ovan nämnd läkare) - alltså borde det gå bra den här gången!
    Så de så, håller på er och hoppas o tror att det skall gå bra.
    Stor kram!
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt
    Bossan1967 skrev 2010-02-20 18:02:06 följande:
    Hej alla tjejjer!Sitter här i soffan med en sjuk liten 3-åring40 graders feber och en hosta som aldrig tar slut, host medecinen bara kommer upp,  Vad gör man?Har bullat upp i sängen så hon nästan sitter men det hjälper inte heller.Jag lider så med henne och man känner sej så maktlös! Ska muta med lite lördags godis nu!Kramar till er alla!
    Stackars liten! Inte roligt med sån hosta o feber dessutom.
    En dunderfavorit här hemma när tjejorna är sjuka är slurp-saft (halvfrusen runtskakad saft, blir ungefär som sån där slush eller nåt...) inte lika kallt som isglass, men snällt mot sönderhostade halsar och att de får i sig vätskan. Nässpray kan ju minska hostan med genom att de vidgar luftrören, om nu inte hostmedicinen vill stanna. Hoppas hon kryar på sig snart.
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt
    Mamsie skrev 2010-02-20 17:12:53 följande:
    Nu väntar vi "finbesök" - NiccosMorsa med Co kommer hit och dräller en stund eftersom varken vi eller de kunde ta oss iväg från stadsdelen Ha det gott!
    Ha ha, bäst jag ser till att kommentera ordentligt då, annars kommer ni få vänta länge på kaffet... för ja e ju inte så morgonpigg precis

    Hoppas ni fick en trevlig kväll.
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt
    BellyBandit skrev 2010-02-20 16:36:48 följande:
    pustar efter att ha städat hela dagen i lägenhetenspackling påbörjad för att måladet är underbart att vara därså lugnt och fridfullt...hinner inte läsa så mycket bakåt... och det e så många som jag inte hunnit läsa in mig på,,,kram till er alla iallafall
    Kram själv, härligt att du kommit så långt.
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt
    milk and honey skrev 2010-02-20 21:27:18 följande:
    och hur är de med dig gumman ? kram kram
    Tack, va gullig du e som frågar.
    *kramar tebax*

    Försöker ta en dag i taget just nu, o fokusera på tjejorna o mig, vet inte alls riktigt hur de skall bli... Men jag har sökt kuratorn, så hon ringer väl på måndag antar jag, å sen ska vi till familjerådgivningen på tisdag. Å så är vi helt barnlediga åtminstonde ngra kvällar i början av veckan, så vi får väl försöka rensa luften lite då. Får se hur de går. {#lang_emotions_undecided}

    Känner mig på nåt skumt sätt mkt lugnare o tryggare i mig själv nu... var nog rätt nyttigt att skriva av sig och få input från alla kloka quinns härinne.

    Kram på er alla, Löv Ya {#lang_emotions_heart}
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt

    Å här är de full aktivitet som vanligt Hinner inte lusläsa allt nu, men lite har jag snappat upp iaf!

    Grattiskramar till Milk o Wec!

    Välkommen Michia!

    Välkommen tillbax Happiness!

    En extrakram till Glimman som säkert haft en rätt jobbig dag, hoppas ni fick med de stora oxå.

    Eriam lyser med sin frånvaro... *hoppas*

    Tesked har en härlig bebismage och är spåtant som får det att stämma, spännande. Själv blev jag spådd med ngn sorts nål på tråd - är det samma som en pendel? - hur många barn jag skulle få och vilken sort... men det stämde inte nåt... den nålen sa kille-kille-tjej-kille å jag har ju två brudar. Å andra sidan var det min dåvarande pojkväns mamma som höll i tråden, och hon hade alltid haft rätt sa hon, men den spådomen kanske blev ogiltig iom att jag bytte ut hennes son...

    Milk, vad jobbigt med så mkt sdr, förstår att du är orolig, men om du inte ringt än, så ring bm imorgon bitti för "konsultation" säkert vill de kolla upp det.

    Bossan, vad skönt att skruttan mår lite piggare idag, och kul att saftsörjan gick hem.
    Här har det skottats snö idag, hugaligen, nu räcker det med snö faktiskt... Undrar hur man tänker när man skaffar sig en krockskadad karl, och ett vedeldat hus och dessutom ser till att vara rejält gravid när det är århundradets snö-vinter och sotaren måste avlägga visit NU!!! Hmmmm, ni skulle sett mig ålandes på taket - höjdrädd och tjock, lite som en strandad val eller så - med en av barnens snöskovlar i högsta hugg samtidigt som jag krampaktigt höll mig fast i sotarstegen... Jaja, nu kommer han upp iaf, gubben skottade "hela" gården och gången fram till stegen, så jag ska ju inte säga att jag gjorde allt själv... men i såna här lägen så känner man att de vore bra om en av oss vore "i normalskick". Sen var jag ju tvungen att "efterskotta" lite... runt min bil och på trappan - vi har inte riktigt samma ambitionsnivå när det gäller vad som anses vara skottat jag o gubben.
    Å så körde jag in ved... så imorgon så misstänker jag att det är ngn här som kommer att ha problem med att ta sig ur sängen...

    Har oxå packat o grejat med tjejorna, imorgon kommer mormor o hämtar dem, storskrutt meddelade vid maten att "mamma om du inte saknar mig alldeles FÖR mkt så stannar jag hos mormor till på söndagkväll... " Hur ska det gå, har inte varit från dem mer än två nätter i sträck tidigare - och då var jag på helhelgsmöhippa med kompisarna, så då blir det ju inte riktigt samma sak... jaja, vi skulle ha vuxentid, å de ska vi baske mig ha oxå... även om vi troligen mest kommer att ligga o kvida i varsitt soffhörn efter dagens fyspass...

    Nä, nu ska jag sluta svamla o gå o nanna istället, kram på er alla fina, och en extra kram till alla som jag missade att kommentera här uppe.


    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt

    Happiness! Skriv på, det lättar ibland, jag om ngn har väl vräkt ur mig både det ena och det andra här i tråden, och vill man inte läsa så får man vackert scrolla vidare .

    Jobbigt ni har det nu, bonusar som trotsar kan vara ett riktigt h-e, det blir så mkt mer koncentrerat än med "egna" barn,  på ngt vis är det som att de kommer i en period när de skall "testa ikapp" alla gränser, allt som de missat under åren innan man kom in i deras liv... Har man sen inte stöd/förståelse från bioföräldern där så blir de riktigt illa. (Nu vet jag ju inte hur länge ni bott ihop o hur gammal bonusen är) Men det måste ju fungera när man skall bo ihop, annars mår ingen bra.

    Har inte heller ngra konkreta råd att komma med, försök att få till ett samtal med gubben mellan 4 ögon... Går inte det så vete f-n. Är lite där själv just nu, vi har barnfri "pratvecka" nu funkar inte det så finns det nog ingen återvändo.

    Stora varma kramar till dig, och skriv så mkt du vill och känner för.
    Ta hand om dig vännen!


    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt
    Sitter här o skäms nu {#lang_emotions_embarassed} ska inte göra om det i första taget - lovar, bara ni inte skäller mer på mig Känner i höfterna o fogarna att jag fått mitt straff idag ändå...

    Mamsie skrev 2010-02-22 05:18:36 följande:
    Smytt - vad i hel¤§? sysslar du med? *hytter med fingret* Ner från taket och låt någon icke-gravid sköta det där. Om ni skaffat hus och varken du eller karln klarar av vissa moment så får ni leja in den hjälpen!  Men DU ska inte upp där i ditt tillstånd! Då får hellre karln ramla - han bär inget liv i sig! 'kastar Voltaren på maken o Alvedon på Smytt*
    talamod skrev 2010-02-22 09:09:58 följande:
    Smytt: Dumheter!!! Gör inte om detta- gör som mamsie säger- Lej in nån (nån tonåring som vill tjäna en hacka kanske??  
    Mja, jag vet... gubben skulle upp o skotta å så insåg han att han inte "kom över" från stege till tak sas... å då frågade han om inte jag kunde ta taket, jag sa nej först, men då kom ju kommentarerna om att det hade ju varit bra om sonen fått komma nu då... Å då flög ju f-n i mig, så då gjorde jag det själv! {#lang_emotions_embarassed}{#lang_emotions_djavulsk}

    Gubben gapar nog villigt efter Voltaren, själv kniper jag stingsligt ihop... ja jag har ont, men jag får skylla mig själv för att stoltheten och dumheten tar över ibland, vägrar värktabletter så länge som möjligt, då de bara får mig att göra saker jag inte borde, eftersom jag inte känner av det onda och när det är dags att sluta då... Har lite svårt med det ändå...
    Är ju sån att jag är van att klara mig själv, enligt säkra källor var mitt första ord varken mamma eller pappa utan "kan själv"...

    Men idag skottas inga tak här, dessutom ringde sotar-eländena imorse o sa att bägge två var sjuka, så de kommer ingen idag, de kommer imorgon istället... {#lang_emotions_demon}, alltså hade vi kunnat elda mer igårkväll o sluppit ha så förb kallt inne imorse.. jaja. Nu sitter jag iaf på jobbet och kan inte koncentrera mig alls på vad jag borde göra... Känns som om det är läge att sluta jobba snart o få gotta in sig i bebisankomsten... *längtar*
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt

    Å så var det ny vecka igen då...
    Hoppas Eriam är där "vi vill att hon ska va" och att hon snart kommer hem och flyttar ner sig på listan

    {#lang_emotions_nalle} === HOPPAS PÅ PLUS ===

    Nymåne 44 år, 2 barn. Mens 18/1, ingen ÄL, BIM 14/2. Väntar på försök 2
    Amoremio, 45 år 2 barn, 2 MA, mens 21/1, äl 3/2, BIM 17/2. Försök 7 efter MA
    Mamsie, 45 år. 3 levande, 1 df. | Mens 19/2.
    Hemulan, 42 år, 2 barn, mens 1/2, 10/2, BIM 24/2
    Happiness, 39 år, 1 barn +2 bonus barn, ÄL 15/2, BIM ca 6/3
    gemigsinnesro 39 år, 2 barn, 2MF. ÄL 22/2. BIM 8/3. Försök 3 efter MF i november
    wec018 43år ,2barn,1mf,ÄL ca7/3,BIM ca14/3 Försök 18
    Kaakis 38år, 2barn, ÄL 23/2? BIM 9/3 Försök 4
    Isabell05 40 år, 2 barn, mens 12/2 äl 26/2 BIM 13/3 försök nr 17
    Anyah 42 år. 3 barn. MA 27/8. Mens 16/2, äl 2/3, BIM 16/3. Försök 6
    Anna65, 44 år, 2 barn i livet, 1 barn i himlen, Mens 16/2, ÄL 2/3, BIM 16/3
    ChippiChoppi 43 år 2 barn, väntar på att mensen ska komma tillbaks...
    Bossan1967 42 år 4 barn, väntar på mens efter h.spiral...

    {#lang_emotions_gravid} === ÄR GRAVIDA ===

    Eriam, 40 år, BF 12/2 (3:e DI-försöket, 2:a barnet) - V.41 (troligtvis en pojke till)
    Glimman2010, 40 år, BF 6/3 ( tredje försöket, 4 barnet) -V. 39
    Smytt, 37 år, BF 5/4 (3:e barnet)- V.35
    Nicholasmamma, 40 år, BF 13/4 (2:a barnet) v: 33 (En flicka enl. Köns-ul)
    Hopp i livet, 38 år, BF 25/4 (femte försöket, 3:e pojken) - v. 31
    Floppan67, 42 år, BF 29/4 (sjunde försöket efter MA, 3:e barnet) - v.31 (pojke)
    Milk 41 år BF 2/5 4:e barnet (försök nr 15 efter ma) - v 31
    Brådis 44 år, BF 16/5 (3:e barnet på 5 försöket) - v 28
    Golden2 38 år, barn, bf 23/5 v 25
    Talamod, 44 år. 4 barn, 5:e på gång BF 30/5-10, v25
    Harley, 39 år, 1 dotter, 2:a barnet (pojke) vecka 22. BF 7/6 -10 (2,5 års försök)
    Mallon, 39 år, 3:e barnet, BF 100610 
    Dynah, 39 år, 3 flickor, vecka 11+1, BF 27/8-10
    Teskedsmamman, 40 år, 3 killar + 2 bonus, BF 100814 (en hoppsan)
    Lilla Hjärtat 41 år, 2 flickor, 1 MA 1MF  BF 101010 (vilket roligt datum va?)
    Charlotta 43, 3:e barnet BF 101020

    {#lang_emotions_baby} === FÖDDA ===

    Mammaat , 39 år BF 31/12 (1000:e försöket, 3:e barnet tjej) - Isabell 17/12-09
    Helges älskling, 41 år, BF 27/12. 3:e barnet - Pojke 3/1-10
    annbom, 46 år 6:e barnet Flicka Pi 7 januari -10
    Xanni, 43 år BF 11/1 2:a barnet - Jesper 7/1-10
    Barnsäng, 40 år 3+4:e barnet Tvillingar flicka Luna och pojke Leo 8/1-10
    Evie, 44 år BF, 3:e barnet - Noel 12/1 2010


    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5