• Anyah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Smytt skrev 2010-02-16 13:51:50 följande:
    Sitter på jobbet och får absolut INGET gjort alls... sur på gubben därhemma Bebis bråkar och vill inte alls bli ihopvikt så mamma kommer åt att arbeta ordentligt... Igår var min chef här och talade om att de flyttar våra jobb härifrån iom att jag går på mammaledighet Vi (jag o kollegan som har samma typ av tjänst) kommer att erbjudas "liknande tjänst" fast på en helt annan avdelning - vi går från frontoffice till backoffice kan man säga *surar* Sen frågade han mig hur jag mådde o hur länge till jag tänkt jobba... svarade med 5 MAX 6 veckor till, då blev han rätt blek om nosen och svarade att jaaaaaaaaaa, då blir det bråttom nu då... HALLLLÅÅÅÅ, DET ÄR 7 VECKOR KVAR TILL BF, och det datumet har han vetat om sen i oktober... och att då bli förvånad när jag säger att jag max tänker jobba till veckan innan - om jag orkar o inte får förtidigt då... Undrar vad han trott, att jag skulle jobba första månaden EFTER bf??? *skakar på huvudet* (Det värsta är att han är 31 år och har själv en 5åring o en 2åring så han borde ju va rätt insatt i leveranstider på bebis kan man tycka! och ändå så korkad)
    Som alla märker av mitt spammande får inte heller jag ngt gjort just nu på jobbet *skäms lite men bara lite*

    Ibland så kan man bli så himla trött på vissa chefer!! Men det är bara att strunta i honom och göra det som är bäst för dig!!

    Stor kram
  • Anyah
    Skruttefia skrev 2010-02-16 14:35:56 följande:
    Grattis till det efterlängtade plusset, Charlotta! Så underbart Jag hör ju till de nyaste i tråden, ville gärna hänga på eftersom det är en så härlig tråd. Men visst är det lite svårare också eftersom den är så stor. Det är svårt att läsa ikapp om man missar bara en dag eller två. Det finns många som skriver så härligt o klokt o roligt o fundersamt och det finns ingen chans att hinna med att kommentera allt som jag skulle vilja - men skickar en liten extrakram till Mamsie i försenad alla  hälsning.Själv väntar jag fortfarande på mensen. Kanske har jag min första ägglossning nu -har inte tempat eller testat men det är trådiga flytningar så vem vet Annars ligger fokus för oss på husvisningar o budgivningar (ska vi/ska vi inte och om vi ska hur högt ska vi gå - mm mm)Kram till alla i tråden - jag är glad att få vara med
    Jag hinner inte heller läsa ikapp mellan varven med man får hänga med så gott det går. Jag tycker ändå att det är kul att det är en sådan aktiv tråd.

    Men du!! Om du kanske har ÄL nu så har du inte tid med husvisningar!! Hopp i säng med dig {#lang_emotions_wink}

    Kram!
  • Anyah
    Tjatte skrev 2010-02-16 15:29:29 följande:
    Anna och Anyah - beklagar tantbesök.Hemulan - blir man inte irriterad på såna där "vi vet inte"-svar, så säg. Men jaja, det är väl bara att pippa på månaden runt, någon jäkla dag ägglossar man väl....Tackar för semlor men jag är osäker på om jag får i mig fem . Jag som är gottegrisen numero uno får knappt i mig en, faktiskt. Semlor och choklad är i princip de enda sötsaker jag kan tacka nej till. *avviker från normen*. Därmed inte sagt att jag inte tycker om eller äter ovanstående . Jag bara KAN tacka nej, det är skillnaden.Mitt status är bedrövligt. Vaknade upp i morse och insåg att smärtan var borta, så jag struntade i att åka in till sjukhuset. Istället har jag legat däckad med svårt illamående och lätt huvudvärk. Om det ändå berodde på graviditet.... Inget blood heller, för den delen. Det syntes en liten blödning på g på VUL igår, men det var så lite så gyn först missade den. Jag lägger ner nu och börjar planera framtid utan bebis. Jag funderar på vidareutbildning och väljer mellan distriktsköterska och barn- och ungdom. Båda ger mig behörighet till mitt drömjobb som BVC-sköterska, men distrikta är en lite bredare utbildning. Vad tycker ni?
    Inga semlor eller choklad?? Nu blev jag chockad!

    Det är tråkigt att du känner att du inte vill fortsätta försöka bli gravid men det är ju bara en sak du själv kan bestämma. Det viktigaste är ju att du gör det du mår bäst av.

    Annars låter ju vidareutbildning som en bra idé. Egentligen skulle jag vilja vara tjänstledig och plugga heltid istället för att läsa högskolekurser samtidigt som jag jobbar heltid. Det går ju men när energin minskar känns det ibland som ett OK även om det är så himla roligt att plugga.

    Även om distriktssköterska ger en bredare utbildning så låter ju barn och ungdom himla intressant. Ja det är inte alltid lätt att välja....
  • Anyah

    Nej, nu ska jag göra ett sista ryck för dagen här på jobbet.

    Någon annan av er får ta över jobbet med att spamma tråden ;)

    Kram på er alla!!

  • Anyah
    Skruttefia skrev 2010-02-16 21:38:02 följande:
    Jag med! Skulle gärna vilja citera flera i samma inlägg men har inte fattat hur man ska göra om inläggen isåfall finns spridda på flera sidor - går det öht?
    Det där har aldrig jag förstått heller??
  • Anyah
    Tjatte skrev 2010-02-16 16:45:06 följande:
    Jag tar bort mig från listan, för jag känner att jag inte mår bra av bebispressen just nu. Vi lägger det på hyllan ett tag. Jag menar, om det inte tagit sig nu trots Pergo och Progesteron, att jag har fler ägg än förväntat vid min ålder, att min kropp beter sig som en 30-årings, och jag har blivit spontant gravid 5 ggr, så lär jag inte bli gravid i nästa cykel heller. 
    ´Hoppas att du inte helt överger oss utan tittar till oss mellan varven!!

    Kramar om!!
  • Anyah
    stjärnklar skrev 2010-02-17 09:35:58 följande:
    Blev som vanligt riktigt förvånad, vadå? Är jag inte gravid????Börjar väl att inse att det kanske inte blir som vi vill men det känns inte lika hemskt som det har gjort tídigare försök. Man orkar ju inte med hur mycket som helst heller och att ramla ner i ett svart hål en ggn/månaden tär på orken Det börjar kännas som om man kanske skulle överväga ÄD om nu bara gubben går med på det. Det är ju en ekonomisk fråga också. Skulle ju vara roligare att lägga de pengarne direkt på en liten istället för att göda doktorer...På något konstigt sätt känns det så onödigtDet borde ju funka ändå, eller hur???Hemulan, nu är det din tur!!!! Hoppas hoppas hoppas!!!
    Ja de där dipparna en gång i månaden tar på krafterna!

    Hoppas att det blir ett {#lang_emotions_plus} i slutändan ändå..

    kramar
  • Anyah

    Åh vad ledsen jag blir för din skull Smytt!
    Vet inte riktigt vad jag ska säga och om du egentligen är ute efter råd eller bara ville få "kräkas ur dig" lite, vilket jag tycker att man absolut ska få göra här på listan. Som du skrev är det upp till var och en att läsa det.

    Har du någon du kan prata om detta med? Och inte bara ngn vän utan någon professionell? Som jag förstår har du haft det så här en längre tid och jag förstår att det tar på ditt psykiska mående och kraft. En kraft som du behöver NU!

    Jag hoppas att du kan få det stöd du behöver oavsett om det är här hos oss eller hos ngn annan!

    Tänk på att göra det som är bäst för DIG. Du är inte mamma till din sambo och har inte ansvaret för honom. Visst, ett förhållande är ju både i nöd och lust men det kan inte enbart få finnas nöd eller hur?

    Skickar en stor kram till dig!

  • Anyah
    Dynah skrev 2010-02-18 09:24:47 följande:
    Jag var hos läkaren igår. Han började med att berätta att ca varannan gravid kvinna har BV. Att man sällan gör något åt det, då det kommer och går. Han sa att han skriver ut medicin åt mig om jag vill, men att det kan komma tillbaka efter behandlingen. Han undersökte mig, tog lite prov på flytningen och smetade på något som om det var BV skulle det lukta skämd fisk. Han tyckte inte det gjorde det och då jag är medveten om biverkningar och inte anser att man ska behandla med antibiotika i onödan så tackade jag nej till medicin. Läkaren menade också på att jag förmodligen inte hade BV eller i alla fall inte mycket. Han sa också att det inte finns någon särskilt prov man tar för att fastställa BV, utan att det är på ph-värdet alternativt lukt-testet som man kan bekräfta detta. Läkarbesöket avslutades med att jag bad om ett UL och fick se den lille...Jag är nöjd och litar på läkarens svar.Imorgon ska jag berätta på jobbet, magen går knappt att dölja längre...
    Åh vad roligt att du fick ett UL.. Skönt att slippa antibiotika också.
    Blir spännande att höra om reaktionerna på jobbet :)
  • Anyah
    Eriam skrev 2010-02-17 19:46:58 följande:
    Ja det börjar VERKLIGEN bli dags , jag känner lite retsamma sammandragningar i magskinnet men inget mer... önskar så att det ska komma igång... och det gör det väl förr eller senare... Har fått tid på spec.mödravården den 27:e februari, men bm sa inget om igångsättning, bara att jag skulle få komma dit om inget hade hänt på bf+15... jag gissar att de mäter å kollar å grejar... tror inte det är tal om igångsättning då men man vet ju aldrig... hoppas HOPPPAS det kommer igång av sig självt snart! Smytt!! Här kommer kramar!!Esther!! Tummar hålls!
    Ja nu orkar vi inte vänta längre på att det ska bli bebisdags!!
    27 februari är annars ett bra datum. då är min yngste juvel född. Fast det är i år 18 år sedan!!
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5