Inlägg från: Skruttefia |Visa alla inlägg
  • Skruttefia
    Alicia 72 skrev 2010-05-15 21:37:20 följande:
    Någon av er tjejer som har en bra gyn i stockholm att rekommendera??Ska köra Bisolvon och apotekets rosenrot denna månad så får vi hoppas på bättre resultat.Trevlig lördagkväll!Alicia
    Själv gick jag till "vanlig" gyn på MamaMia innan jag tog kontakt med Sophiahemmets IVF-mottagning, men i efterhand kan jag konstatera att hon var en total katastrof som bara gjorde VUL, skrev ut Pergotime och tyckte allt "såg bra ut" och hänvisade till att jag blivit lätt gravid med 1:an.

    I efterhand fick jag tips om att Sophiahemmet även har en "vanlig" gynekologimottagning (dvs ej knuten till IVF-verksamheten). Det kostar som vanliga landstingsbesök. En av min systers vänner (född 71) som jag också har mycket kontakt med (vi bor båda i Vasastan och dessutom har barn i exakt samma ålder och båda har fått kämpa för 2:an) har talat sig varm om sin gynekolog, Claes Nordlander på Sophiahemmets gynmottagning, som jag har hört mycket gott om på annat håll också.
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    xanni - oj, vilken stor liten kille du har!!!! Min lilla plutt Louisa, som nu är lite drygt 11 månader, har gissningsvis kommit upp över 8-kilosgränsen nu! Hon är naturligtvis lite kortare också, men är nästan uppe på standardkurvan längdmässigt

    Happiness - hur gick ditt VUL igår? För visst var det igår som du skulle kolla blåsor?


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Happiness skrev 2010-05-17 14:39:06 följande:
    Har precis kommit från akupnktören. Vem vet det kanske gör nytta ändå. Mätte äggen i lördags ..7 stycken blåser på runt 12 mm, slemhinna på 8 mm. Än så länge funkar allt som det ska. Är ju pessimistiskt lagd så vi får väl se hur det går. Ska in imorgon för mätning igen. Hopas dom kan sköra redan på torsdag. Hade inte varit dumt. Nu spänner det något otroligt imagen och den är STOR. Tar två sprutor nu. En på vardera sida. En stor som en virknål ...Till den tar jag Emla plåster. Fick ett blåmärke av den igår...Tur att det finns sånna plåster...KRAM!!!
    Det låter som om det går väldigt bra tycker jag! Hoppas blåsorna växer till sig fint och innehåller många fina ägg

    När jag gjorde min IVF hade jag 8 jämnstora blåsor + några mindre. Vid ÄP blev det 10 ägg varav 7 befruktades normalt och 5 blev sk toppembryon. Fick två tillbaks vid första tillfället och testade tyvärr minus. Efter sommaruppehållet fick jag ytterligare två tillbaks - båda fäste men den ena lade av väldigt tidigt (man gör tidigt VUL efter IVF så därför vet jag). Den andra stannade kvar i 8 månader till och fyller snart 1 år {#lang_emotions_sunny}

    Kram o lycka till!
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Happiness skrev 2010-05-17 15:01:08 följande:
    Vilken LYCKA du måste ha känt!!!! Härligt!!!! Tack för ditt stöd! En fråga...varför valde du/klinken att sätta in två?? Eller varför gör man det? Är det verlöigen större chans att plussa med två en med ett? Dum fråga kanske. Blev glad att du tyckte det såg fint ut. Vilken dag gjorde du ditt ÄP?
    Vi fick erbjudande om att sätta in två pga min ålder - jag var då 41. Sophiahemmet gav ingen individuell prognos utan jag fick "nöja" mig med infon att för den äldsta åldersgruppen som de gjorde IVF på (41-42 åringar) var den generella prognosen 20% att bli gravid, men den sk "baby-take-home-raten" (vilket absurt namn) var bara 12% (så risken för MF var alltså 40%). De sa att chansen att bli gravid ökade med två embryon men gav ingen siffra/prognos för detta utan sa bara att den ökade men sa också att samtidigt var tyvärr risken att jag inte skulle bli gravid större. "Risken"/möjligheten till tvillingar fanns men var mycket mycket liten.

    Jag har för mig att jag sprutade ganska länge - Gonal-F 225 IE i 12 dagar, kvällen därpå ägglossningssprutan (dag 13) och ÄP morgonen 1,5 dygn senare (dag 15).
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    > Angående IVF och ett el två embryon:

    Enligt socialstyrelsens riktlinjer ska klinikerna i de flesta fall enbart sätta tillbaks ett embryo. Undantag får dock göras om prognosen av någon anledning är "sämre". Oftast gäller det kvinnor kring 40 eller däröver eller par som t ex genomgått flera IVF utan att lyckas eller kanske enbart fått embryon som inte ser så bra ut.


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    PS. I Sverige sätter mn nuförtiden dock aldrig in fler än två embryon. Sorry för IVF-kapningen av tråden

    Mamsie - du finns i mina tankar i morgon!


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Grattis grattis grattis Mamsie {#lang_emotions_sunny}

    Alicia - du undrade tidigare i tråden varför jag var så irriterad på MamaMias gyn, så här kommer en redogörelse för det: När jag väl träffade henne efter en herrans lång väntetid så hade min stora tjej hunnit fylla ett och vi var dödligt seriösa med syskonförsök och jag hade precis hunnit fylla 40 och insåg att jag förmodligen passerat min mest högfertila period i livet

    Jag skulle kunna skriva en lång och utförlig historia om det här men kort och gott tycker jag det är absurt att under ett års tid bara göra VUL, skriva ut hormoner och säga "lycka till" och "tycka att det ser fint ut". På den tiden hängde jag inte på FL så jag visste inte att man t ex borde/kunde kolla blodprover på såväl kvinnan som mannen och att även mannens spermier kanske borde kollats (mycket kan hända på två år även för männen). Eftersom jag också varit så tydlig med att vi absolut kunde tänka oss att köra på IVF och att MMs gyn ändå jobbade på ett MVC trodde jag mig vara i goda händer. Dessutom visste/fattade jag inte att man kunde kontakta IVF-klnikerna själv.

    Så kort och gott - om ni har försökt ett tag själva och verkligen vill veta hur era förutsättningar ser ut så tycker jag att ni ska se till att få en sk "fertilitetsutredning" som innefattar er båda (VUL och blodprover för dig, undersökning och spermieprov och blodprov för din man).

    Kram


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    esther123 skrev 2010-05-18 22:51:37 följande:
    Ja, hur är det man gör?Jag har ägglossning nu (Pergotime-kur och en ägglossningsspruta i går. Så denna månad vet jag verkligen när det är ÄL. 1 Juni är det BIM.Kan nån hjälpa mig?
    mammastitch skrev 2010-05-18 20:43:05 följande:
    Oj - jag knasade till listan...hur gör jag ? Trodde det var copy paste som gällde....
    Jo men visst är det copy-paste som gäller, men ibland spårar FL ur
    Om ni har tappat "plusfunktionern" i "inläggsrutan" (t ex kan ni inte längre välja att lgga in solar/glada bebisar/rosor/hjärtan o dyl) - då kommer listan att spåra ur när ni trycker på "posta inlägget". Det händer mig emellanåt, vet inte varför. Prova att logga ut och gå in igen på FL så kanske det löser sig {#lang_emotions_sunny}
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Brådis - wow vad häftigt! Och grattis i förskott på 45-årsdagen!

    Happiness - håller tummarna för ditt äggplock på fredag. Jag upplevde inte bedövningen som jobbig, har för mig att man fick något lugnande också men det kanske är olika på olika kliniker (som med det mesta )

    Vi har efter mycket vånda tackat ja till ett nytt dagis som ligger jättenära vårt nya hus (vi flyttar till midsommar). Vi hade redan fått plats till båda tjejerna på ett dagis som låg en liten bit längre bort och jag har varit och hälsat på flera gånger med tjejerna så det kändes väldigt väldigt tungt att ge dem beskedet att vi byter. Blev uppringd nyss av en jätterar kvinna som jobbar på dagiset vi tackat nej till och hon undrade om det var att OK att fråga lite mer om varför och framför allt om det var något de hade kunnat göra annorlunda el bätre. Jag känner mig lite sorgsen för de har varit så fantastiskt rara, men samtidigt verkar det jättebra på det "nya" dagiset också...


    Amanda 060121 & Louisa 090605
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5