Inlägg från: Skruttefia |Visa alla inlägg
  • Skruttefia

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Och min sambo kom hem strax efter nio och har suttit och läst tidningen medan jag har röjt i köket efter dagens kaos. Till slut fick jag ge honom en order i bästa nannystil: "jag vill att du sopar alla matrester från golvet och torkar av bord och barnstolar så vi slipper trampa i eller sätta oss på ärtor i morgon till frukosten" - har insett att det gäller att vara ö-v-e-r-t-y-d-l-i-g

    Jag tycker det är välidgt intressant att han och många andra män kan sätta sig ner och ta det lugnt när det är kaos runtomkring. Förmodligen till viss del beronede på att det alltid funnits (och fortfarande finns) en kvinna i närheten som svischar omkring... Min sambo är ändå så otroligt mån om att våra tjejer inte ska fångas i könskonventionerna och jag har glatt svarat att då tycker vi likadant och isåfall är det allra allra viktigaste att man själv föregår med gott exempel. För mig är det fullkomligt ointressant om stora tjejen just nu har en ROOOSA period. Däremot är det väldigt intressant att konstatera att hon redan vet att mammor lagar mat och städar i köket medan pappor leker när de är hemma (fast pappor moppar också golv, städar toaletter och dammsuger i ärlighetens namn, men mammor tar hand om all tvätt).


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Happiness skrev 2010-06-03 17:55:38 följande:
    3 juni 2010Bild från idag...nog verkar det lovande men jag tar inte ut något i förskott. Först vill jag släppa progesteronet det är sex dagar efter söndag. Först då kan man väl se det slutgiltiga resultatet. Så inga grattis än.....KRAM från en HAPPY HAPPINESS!
    Grattis grattis, helt underbart Solig

    Precis som de andra skrivit kan inte progesteronet ge ett falskt plus - det är äggmognads/ägglossningssprutan som du tog 1,5 dygn innan äggplocket som är fulladdat med Hcg och därmed kan ge falskt plus i upp till 10 dagar (dvs upp till 8 dagar efter ÄP/äggplock)
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Tack för kaffe o skorpor, mamsie - tillsammans med dina underbara inlägg!


    Morgonpigg är kanske inte rätta ordet för mig eftersom jag också satt uppe igår med administrativt arbete. Jjag sa upp mig från Brf-styrelsen häromåret men nu är det pappersexercis inför flytten som närmar sig med stormsteg

    Anyah - så otroligt hemskt och sorgligt. Man blir så oerhört medveten om att man ska ta vara på livet här och nu när något så oerhört inträffar.

    oceanney - grattis till lyckat ÄP. Hoppas nu du får ditt efterlängtade plus och att du får fullt i frysen med kommande syskon Solig

    Själv funderar jag på om detta kommer bli en väldigt kort cyekl (och jag som brukar ha ganska långa cykler)? Jag har redan fullt med "snigelspår" - antingen är det L-Argininen som ger tokeffekt eller så är det en väääldigt kort cykel... Till det intressanta hör att alla "snigelspår" var i princip obefintliga efter att jag fick min första dotter - jag trodde att det hade med min ålder att göra. Enda gången jag fått ordentligt med dessa spår var inför mitt IVF-frysförsök då jag fick ta liiite Gonal-F för att "stödja tillväxten av den egna äggblåsan och stötta äggstockarnas egen produktion av hormoner" (när jag gjorde färskförsöken var jag nedreglerad i ett falskt klimakterium, så trots högre doser av Gonal-F blev det inga sniglar).

    Sååå - är det L-Arginet som ger snigelspåren??? Det står ju på min burk att det ska vara "lusthöjande" (trevlig bieffekt, eller hur?). Måste erkänna att jag emellanåt springer omkring och är ovanligt "görfuktig" som Mia Skäringer sa i Solsidan (längtar till omgång 2 startar)!

    OK, nog med svammel från min sida. Nu ska jag ägna mig åt Louisa som sitter och river ut och drar sönder mina inredningstidningar Förvånad


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Mamsie skrev 2010-06-04 01:43:43 följande:
    Jag läser med spänning om era "baka-bebis-hos-doktorn-inlägg" - fortsätta att skriva!
    Sövs man ner för äggplock? Sticker de med en nål genom buken eller hur görs det?
    Era testdagar, hur beräknas det? 

    Rosenrot is da shit. Och tydligen ännu shittigare tillsammans med L-Argiplex .
    - Se på mig Gravid
    Du är så underbart nyfiken - hade det inte varit för denna typ av inlägg hade jag nog dragit mig för att skriva så mycket om "baka-bebis-hos-doktorn" (suveränt nyskapande ord, förresten). Ber om ursäkt om det finns andra i tråden som kanske tycker att det blir väl mycket sånt emellan varven, men samtidigt så är det ju så att vår gemensamma önskan om en liten tar oss på många olika vägar för att nå dithän. Det är trevligt med den stora variationen av inlägg i tråden tycker jag. Jag läser med stort nöje - och ibland med sorg - samtliga inlägg även om jag inte alltid mäktar med att kommentera allt jag skulle vilja!

    Angående äggplock - de sticker en nål upp genom slidan och för denna lite fram o tillbaks för att punktera samtliga äggblåsor av relevant storlek och "suga upp" innehållet i dem, dvs vätska och förhoppnignsvis ett litet moget ägg. Man får naturligtvis bedövning (lokalt i slidan) och något lugnande alternativt nedsövning (inte så vanligt i Sverige tror jag, men oceanney sövdes väl om jag minns rätt). Det verkar vara lite olika hur man upplever ÄP - jag var lite groggy och tyckte allt var science fiction när jag hörde hur de räknade mina ägg "1, 2, 3....10" Efteråt fick jag vila några timmar på kliniken för att sedan bli upphämtad av sambon och åka hem och vila lite till. Dagen efter var allt helt normalt för min del (lite öm i buken, men inte mer) och två dagar senare var det att åka tillbaks till klinken för"återföring", dvs  ET (Embryo Transfer). Detta ingrepp är helt smärtfritt och går snabbt - en slang förs upp i slidan och så "poff" för de tillbaks embryot/-na på ett förhoppningsvis lämpligt ställe

    ******

    Hmm, när man hör på dig så blir man ju väldigt sugen på lite RR
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    > Alicia, än finns det väl hopp eftersom det trots allt bara är ÄL+9. Har inte riktigt koll på svaren på dina frågor, men du får säkert många fina svar i tråden


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    mammastitch skrev 2010-06-04 19:50:49 följande:
    Ahh- jag missförstod det hela. Det är nog 3-packet som de talar om. Varför får vi inte ta del av det bara för att vi är gamla ....?
    För att prognosen för att vi ska lyckas är sämre helt enkelt
    En del klniker sätter ju gränsen för 3-pack redan vid 37/38!
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    mammastitch skrev 2010-06-04 20:34:36 följande:
    Personligen tror jag att det är för att det är dyrare och köpa dem styckvis men att de vet att vi är såååå desperata att vi gör det.
    Sorgligt men sant
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Alicia 72 skrev 2010-06-07 12:38:52 följande:
    Anyah skrev 2010-06-07 12:27:57 följande:
    Visst blir man trött ibland? Jag gick ju på ett privt gyn som verkade bra och de tog en massa prover.. men på vilket sätt? FSH var inte taget på rätt cykeldag och AMH togs inte i mitt landsting inte heller Estradiol som tydligen har betydelse för tolkningen av FSH-värdet..mm.  Fast läkaren gjorde iaf ett VUL där han spilade livmodern och konstaterade att det såg bra ut och tog blodprov som visade att jag har en fungerande ÄL och inte bara en höjning av hormon.

    Jag pratade iaf med Sophiahemmet där jag har tid den 18/8 och vi löste det så att de skickade en remiss till mig med transportkuvert och så gick jag idag på cykeldag 3 till vårdcentralens labb där de fyllde två rör med blod och nu skickar dem till SH.

    Den kontakten jag hitills har haft med SH har varit suverän. Det känns som att de verkligen försöker lösa allt på smidigaste sättet.
    Får vem som helst gå till SH? Även om man inte försökt ett år (man kan ju annars mörka...)
    Man kontaktar de själv och behöver ingen remiss eller så?
    Ja, man kontaktar dem själv: http://www.ivf-gruppen.se/?page=74

    Man behöver inte mörka något. För det första är det privat och har därmed inte "landstingsregler", för det andra är du över 35 och då uppmanas man ändå att bara försöka på egen hand i ca 6 månader innan man kontaktar någon för ev utredning/IVF.
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    > Alicia - du kan ringa IVF-mottagninen direkt om du vill och isåfall görs bara de kontroller som behövs för att förhoppningsvis få klartecken för IVF. Ett annat alternativ för dig är att ringa Fertilitetsmottagningen (samma länk gäller, men klicka på länken till Fertilitetsmottagningen som du ser uppe till höger) .

    > Happiness - stort grattis "på riktigt"!! Underbart!

    > Inanna68 - beklgara verkligen. Vet hur trist det är när det inte lyckas på de första små embryona. Förhoppningsvis har du ditt framtida barn i gott frysförvar över sommaren - vår Louisa är ett resultat efter lyckat FET efter sommaruppehållet och vi brukar skoja och säga att "såhär fin blir man efter 5 månader i frysen"

    > mamsie - så skönt att MKP gick bra idag. Håller tummarna att allt ser finfint ut och att du får en "fjärde sort"


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Liten uppdatering från mig:

    Louisa fyllde ett år i lördags och naturligtvis firade vi henne med kalas för de närmsta och presenter, men gårdagen (nationaldagen) var en katastrof, då Amanda först surade o bråkade hela morgonen för att sedan bryta nyckelbenet när hon trillade ur våra sängar! Hon satt o gungade fram o tillbaks vid kanten och plötsligt tippade hon över och föll rakt bakåt och landade med ena axeln först.

    Efter flera timmar på akuten och några timmar hemma toppade hon eländet med att klättra upp mot några flyttkartonger och sedan ramla handlöst ner i golvet med den dåliga axeln/nyckelbenet först. Eftersom hon skrek av smärta så åkte vi upp till akuten igen. Denna gång fick ortopeden konsulteras men det blev "bara" bandage och vila.

    Stackars A är helt ur form idag - och så även jag som precis släppt iväg sambon på en hel veckas tjänsteresa till Kina. Vi tar över huset nästa tisdag (den 15:e) och flytten går till midsommar och vi har nästan inte hunnit förbereda något. Han tror fortfarande att vi ska kunna packa själva, men har äntligen förstått att vi måste ta hjälp av proffs för själva flytten (städningen är redan bokad). Jag hade ett break-down precis innan han åkte. Känns inte så kul o jag sitter fortfarande o bölar av trötthet o väntar på att farmor o farfara ska komma hit o hjälpa till.


    Amanda 060121 & Louisa 090605
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5