• Mamsie

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Nymåne,
    RR = Rosenrot


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    mammastitch skrev 2010-05-28 16:59:25 följande:
    hej
    Röker inte - slutade för 8 år sedan
    Dricker inte cola och gillar inte chocklad
    Ligger kvar och låter mig serveras av sambo

    MEN jag tror att pippandet skall påbörjas lite tidigare. Ngn skrev om att fertilitetsmonitorn sa att det skulle börjas 6 dagar efter mens. Tidigare för mig har jag blivit gravid när jag har haft sex som om jag har ÄL dag 10  efter mens men nu har jag litat blint på stickorna och de säger dag 14.

    Sen skall jag börja unna mig lite vin dåoch då Gott.

    Nymånde gav mig massa fina tips med. Nu JÄKLAR kavlar jag upp ärmarna!!!
    ....
    Det låter finfint det: mer alkohol och mer sex
    Undrar vad maken din säger om det?
    Ang alkoholen så...

    - var vi på en rejäl fest (barnfri fyllefest med övernattning) 30 september 2006. Den 18 oktober 2006 plussade jag och enligt UL så har vår Max Love blivit "avlad" den 2 oktober. Därav namnet "Love" som en fin knorr på förstanamnet "Max"

    - firade vi påsken i år med 2 andra barnfamiljer i ett hus vid havet. Vi anlände 2 april och åkte hem igen 5 april. Vi levde mellan matbordet, bastun, jacuzzin, sängen och bastun igen hela helgen. Härligt! Alkoholnivån var stadig men vi tog väl hand om barnen hela tiden. Den 14 april plussade jag och enligt beräkningar har jag haft ägglossning den 1 april.
    Alkohol i rätta mängder och vid rätt tillfälle is da shit!

    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    nymåne skrev 2010-05-28 17:43:04 följande:
    Mammastitch,  Här är en lista över naturpreparat som du kan inhandla : angelica (kvanne), antioxidanter (vitamin A, C, E och mineralerna zink och selen), astragalus (vedelrot), bidrottninggelé, blad cohosh (silverax), chorella och spirulina, coenzym Q-10, dong quai, ginseng (röd koreansk, dvs Ren shen!), l-arginine, maca, munkdroppar (agnus castus), omega 3, pycnogenol, vetegräs... OCH ett hormonpreparat som än så länge är oprövat av svenska läkare...7-keto. 7-keto är en s k metabolit av moderhormonet DHEA. DHEA är ett hormon som vi äldre kvinnor har allt mindre av i kroppen. Men DHEA som hormontillskott är förbjudet i Sverige eftersom det är en anabol androgen steroid, dvs. ett DOPINGPREPARAT av samma typ som mystiska idrottare använder. Därför finns 7-keto, som är en mildare variant av DHEA. Den är dessutom tillåten i Sverige. JAg har köpt 7-keto på ett engelskt företag, Biovea. Men det finns också på svenska muskelbyggarsajter, av någon anledning (vetenskapliga studier visar att åtminstone DHEA har en (försiktigt) gynnsam effekt på äldre kvinnors äggkvalitet, men att kroppsbyggare inte göre sig besvär - det är verkningslöst på muskler och på åldrande i största allmänhet). Trots att läkare på (vinstdrivande) kliniker i Danmark rådde mig att göra äggdonation 2008, så blev jag (hoppsan!) gravid efter bara 2 cyklers behandling med 7-keto. Om ni vill ha min text om alternativa metoder att förbättra fertiliteten (med utgångspunkt i TCM) kan ni skicka ett meddelande till mig med er mejladress.
    WOW - Nu är jag imponerad
    *bugar djupt och knackar golv med pannan*

    Vad vi INTE har tagit upp hittills ang bebisverkstad är mannens roll i det hela!

    Boosta karln och håll ordning på fröpåsen:
    Han ska äta Zink och Folsyra. Tror nåt magnesium el nåt liknande var bra också. Varierad mat - gärna kosttillskot som multivitamineral för män. Se till att han håller simmarna färska - de ska vara HÖGST 3 dagar gamla när han satsar. Om ni inte kan trimma dem tillsammans så får han "ta saken i egna händer och dra en slutsats" - ja, nöden har ingen lag...  Han får INTE överhetta pungen när simmarna ska vara pigga; dvs ingen bastu, varma bad, cykling osv från "dags att köra" efter mens och ända tills ägglossningen varit (kolla med temp o sekret).  Ingen rökning, måttligt med koffein och måttligt med alkohol. Åsså är det säkert nåt jag glömt, men det var nog det viktigaste?
    (fyll på ni som vet)
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    stjärnklar skrev 2010-05-28 21:58:38 följande:
    Angående snopp på liten bebis. Det kan lika gärna vara klitoris....De flesta föds med stora könsorgan = svullna pga hormoner. Pojkar med stoor snopp o flickor med motsvarande stor vad det nu heter....
    Har för mig det kan vara svullna blygdläppar som kan tas för killarnas paket också?
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie

    Gomorron!
    'ögonen i kors'

    Jag är ordentligt förkyld (har varit det några dagar) men nu börjar hostan kännas i mina inrykta lungor och hela huvet tjockt av snoooor.
    LUFT LUFT LUFT vill jag ha!

    Så när nollsexan kom och la sig mellan oss och  tidigt i morse så var jag inte glad åt hans knuffar och "klättrande"... Pinsamt nog så har maken
    Nåja, jag har bett nollsexan om förlåtelse och förklarat varför jag var på dåligt humör.

    Stoooor koffeinfri kaffe med mjölk sitter extra gott när man inte får sova
    Nu har slemmet lossnat och rösten är tillbaka. Vi har ätit frukost och livet börjar kännas bättre


    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Nymåne,

    Din megalista med div preparat innehåller l-arginine.
    eeeh.. för att det kan främja blodcirkulationen eller är det nåt annat?

    Jag käkade nämligen L-Argiplex samma månad som jag tog Rosenrot och på den cykeln blev jag gravid
    L-Argiplex tog jag dels för att öka sexlusten (hade dålig lust ett par månader), dels för att förbättra blodcirkulationen i händer och fötter.

    Kan det ha påverkat fertiliteten också menar du?
    Whoaah, läckert!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Charlie3 skrev 2010-05-28 21:25:54 följande:
    Tack för välkomnande och redan massor av intressanta diskussioner, som jag inte hinner med att delta i. Grattis till Isabell och Limoni som sett fina och pigga knoddar i magen. Var det Alicia som hade en man som kände pressen? Eller kanske ngn annan? Ja brukar faktiskt inte informera min man så noga om när det är dags ( han misstänker nog ändå när jag blir så mycket ivrigare) eftersom jag inte vill att han ska få prestationsångest - hur gör ni andra? har männen lika bra koll på ägglossningen som ni? Nymånes dopingpreparat låter spännande...
    Förra gången hade jag inte koll på kroppen mer än att jag kollade almanackan.
    Jag varken tempade eller kände till Billingsmetoden (fertilt sekret mm)...
    Vi körde på metoden "varannan dag" runt beräknad/gissad ägglossning.

    Den här gången har jag inkluderat honom i hela processen, han har fått hjälpa till att läsa av stickorna och känner till hur sekretet ändras.
    "Här var det halkbana", säger han.
     "Ja, det är bara fertilt slem - tro inte att jag är kåt!", svarar jag

    När tempen har gått upp och stannat kvar (jag har fått en linje på www.fertilityfriend.com) så meddelar jag att nu är plikten över och vi pippar på nöjeskontot

    Jag var orolig att det skulle ge problem med potensen, men det har funkat fint hittills till min förvåning och glädje
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Inanna Li skrev 2010-05-29 06:58:40 följande:
    Jag tog mitt AMH-prov på Göteborgs Kvinnoklinik och fick värdet i pmol/L. Man omvandlar det lätt till ng/ml genom att dela(dividera) det med 7,2. Medianvärdet för fertila kvinnor(alla åldrar) som ännu inte hamnat i klimakteriet är 18 pmol/L som motsvarar ca 2,5 ng/mL. Kvinnor under 30 brukar ligga på ett konstant värde mellan 3,5 - 5,0 ng/mL. Högre värden än så brukar ofta tyda på PCOS (Polycystiskt ovariesyndrom). Efter 32 börjar AMH-värdet sjunka med en brant kurva varje år. Kvinnor över 40 brukar ha värden under 1,7 ng/mL. AMH-värdet motsvarar AFC (Antral Follicle Count), dvs det totala antalet äggblåsor fördelat över de båda äggstockarna mycket väl. Man föds med ett olika stort antal äggblåsor men kvinnor under 30 har normalt 25-40 äggblåsor. Ju färre äggblåsor desto lägre AMH-värde. Äggblåsor försvinner varje år i takt med att värdet sjunker.  Jag har 21 äggblåsor kvar och ett AMH-värde på 2,7 ng/mL.
    Jag har ingen aning om vilken enhet jag fick provresultatet i.
    Han (Sven Nielsen) sa bara att det är "fyra-komma-nie". Jag fick DRA ur honom vad det betyder, om det är bra eller dåligt. Han gav ett nollsvar som inte hjälpte mig ett dugg.
    När jag tjatade på honom om något svar eller tips så sa han att vi ska ha sex tre gånger i veckan för att inte spermierna ska hinna bli gamla.

    Mitt besök hos honom var ju bara "kort lutealfas är ett tecken på klimakterium, då kan ni kolla på äggdonation, tex i Riga eftersom köerna är långa till Finland".
    Ingen undersökning, ingen UL - ingenting.
    Jag kände mig totalt sågad och avsnoppad för att jag var för gammal (45½ år).
    Men efter TJAT så gjorde han AMH-provet som han alltså ringde och meddelade några dagar senare.

    Så... fick jag svaret i pmol/L eller ng/mL ???
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie
    Snitter snatter fnitter tjatter
    Tänkte läsa ikapp men ger upp.
    Trött... Har suttit och läst om dittan o dattan ikväll.
    ---------
    Jag sökte på risken för Downs syndrom i min ålder.

    www.medicallink.se/news/showNews.cfm eller bit.ly/b3JmMN skriver:
    Risken för Downs syndrom ökar starkt med åldern. Hos kvinnor under 20 år drabbas 1 av 1550 medan hos kvinnor över 45 år 1 av 25 drabbas.
    < 1/25... = 4%? Jo, det blir det. 4 av 100 = 4%. >

    www.test.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp eller bit.ly/a6C2cV skriver:
    Om kvinnan är 20 år är risken 1 på 1000 graviditeter, om hon är 35 år är risken 1 på 250, om hon är 40 år 1 på 68 och om hon är 45 år 1 på 20.
    < 1/20... = 5%? >

    Näh, nu är det dags att lägga sig.
    Jag har tid till Läkaren på MVC kl 11. Ska bli spännande att se om jag remitteras till spec-MVC eller om de tänker ha koll på mig på Mödravårdcentralen...
    Jag ska fråga om moderkaksprov kontra fostervattensprov också

    Gonatt!
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
  • Mamsie

    Goafton damer!

    Hos läkaren på MVC:
     - Stämmer ditt personnummer?, frågade läkaren.
     Jag: tittar efter och nickar och tänker att det är bra att de alltid dubbelkollar .
     Läk: Men är det inte en siffra fel, du kan väl inte vara 46 år?, Läk skrattar till och ler.
     Jag: ler tillbaka och svarar -Jo, jag är 46 år, är född 1964.
     Läkaren tittar på mig, journalen, mig igen och säger till slut: Jag har varit gynekolog i 30 år och jag brukar inte ta så mycket fel... Ja, grattis till bra gener då!

    {#lang_emotions_sunny} Behöver jag säga att solskenet utanför matchade mitt inre efter de orden? {#lang_emotions_sunny}


    Gonatt tjejjor!
     
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 | + Julklapp i magen! ~
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5