Inlägg från: Teskedsmamman |Visa alla inlägg
  • Teskedsmamman

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Novelli skrev 2011-01-13 15:21:52 följande:
    Något som oroar mig dock är att slemmet inte är klart med röda strimmor utan hela slemmet är brunfärgat, vilket tyder på att det är gammalt blod.

    Är det någon som haft liknande utan att det varit någon fara?

    Jag har ingen lust att åka in i onödan och mottagningen på antenatal stänger fyra så dit hinner jag inte idag.

    Det lossnar rejält med slem nu som är brunfärgat och sporadiska sammandragningar med ett rejält tryck nedåt.
    Jag, jag har haft allt från gul till mörkröd, att den är brun ska inte spela någon större roll vad jag har förstått... Det kan vara så att du fick en liten blödning inatt när han fixerade sig som har färgat slemproppen brun.
    När jag släppte slempropp under 3 dygn med Ian var den rödstrimmig i brun-.grönt och det gillade inte jag (det gröna alltså) men det var ingen infektion eller nåt ändå.

    Ring så klart och fråga om det känns läskigt...
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    mariatösen skrev 2011-01-13 22:10:53 följande:
    Tjatte, jag är 46, omskolade mig HELT för 4 år sedan! Det gick. Det var inte försent. Solig Har fast jobb nu och stormtrivs! Jag är en slow-starter. Eller blommar sent, kan man också säga. Klart du ska plugga. Du har mer än 25 år kvar att jobba!!! Såvida du inte ska föda ett gäng ungar till Hihi!  
    Jobbade med en präst i somras som skolade om sig totalt (!) när hon var 55 år
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Primrose skrev 2011-01-14 00:14:27 följande:
    Spikmattan använder jag för genomströmningen. Tror förresten jag ska lägga mig på den nu. I morgon börjar "verkstan"!
    Spikmattan fick jag rådet att ligga på av min BM när jag väntade Hannes och utan den hade jag aldrig klarat av att gå andra halvan.
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Primrose skrev 2011-01-14 00:47:35 följande:
    Ja, den är bra att ligga på innan man blir gravid och sedan senare i graviditeten. De första 3-4 månaderna av graviditeten ska man dock undvika, efter vad jag har förstått (då ska det vara litet lugnare för det lilla fostret, om  man säger så).
    Enligt överläkaren på mvc (halmstad)  finns det inga restriktioner på hur och när man ligger på mattan... även i början på graviditeten är ok.

    Jag länkar till svaret jag fick från min BM (och även min kompis därav alla smileys och så )

    teskedinfo.blogspot.com/2010/03/spikmatta-under-graviditeten.html
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman

    När jag var gravid låg jag 15-20 min på mattan, nu kan jag ligga längre eftersom jag inte är lika tung Jag ligger direkt på naken hud... Det beror lite på vilken matta man har också.


    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Primrose skrev 2011-01-14 18:33:41 följande:
    OK - på instruktionerna för mattan står det att man inte ska använda den i början av graviditeten. Och jag har hört det av andra som också använder spikmatta. Men det står det ju på många saker som bara möjligen kan vara skadliga. Jag vet inte hur insatt en överläkare på MVC är när det gäller spikmattor - kanske specialintresserad, vad vet jag. Men det är möjligt att det är ofarligt. Man får göra som man vill, helt enkelt.
    Det var just det min BM poängterade i svaret, tillverkarna MÅSTE friskriva sig att man inte ska använda produkten i början av graviditeten eftersom så många inte vet vad ett missfall beror på och stämmer företagen.
    Det är samma sak med t ex omega 3, som Eye Q för att ta ett exempel, de är inte kliniskt testade, därav får de enligt svensk lagstadgning inte rekommenderas till gravida eller ammande, när det tvärtom är bra att äta om man vet att man inte har en sjukdom som gör en lättblödande t ex.
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Tjatte skrev 2011-01-17 15:31:41 följande:
    Usch och fy, jag är en hemsk människa. Måste få skriva av mig mitt dåliga samvete. Yngsta dottern har en kompis hemma som jag inte gillar. Förstår inte hur en liten tjej på nio år kan vara så irriterande! Och inte förstår jag varför jag som vuxen har så svårt att ta det. Nä, jag blir sur och vrång. De är på mig hela tiden - gå upp och lek har jag lust att skrika. Förstår inte varför jag måste blandas in i allt när det gäller lilltjejen! Så här har det aldrig varit med äldsta tjejen och hennes kompisar. Blä.

    Ursäkta ego- och OT-inlägg. Var bara tvungen.

    /Surpuppan
    För att man är människa och inte kan tycka om alla? Oftast tycker jag att alla andras barn är apjobbiga men det är mer hos mig eftersom jag tycker det är jobbigt att umgås med andras barn
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    VildVittra skrev 2011-01-19 10:01:10 följande:
    Hur gör man ingefärste?
    Hittar du torkad ingefära någonstans är det kalasbra att göra på, jag brukade ta ett vanligt löste och hacka ner bitar av ingefära i som fick dra med..
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Tjatte skrev 2011-01-19 12:40:00 följande:
     Postafen har dålig effekt och gör dig trött.
    Inte nödvändigtvis, jag blir inte trött av postafén... men man bör testa en dag när det inte behövs vara aktiv hela dagen ifall man skulle bli trött
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Novelli skrev 2011-01-24 20:21:58 följande:
    Hej igen tjejer! Jag har inte haft mycket tid att sitta vid datorn pga en hungrig bebis som vill suga mest hela tiden. Maken kom hem med en iPad igår så nu får jag låna den ibland och då blir det genast lite lättare att kika in här då och då. Jag såg att jag fått många fina grattishälsningar och jag måste säga att man blir jätteglad. Tack allihop! Ta hand om er, vi ses... :0)
    Jag lärde mig snabbt att amma framför datorn med nr 2 Enklast när man ammar på vänster bröst, höger blir något knöligare...

    Jag kan inte hjälpa det... men jag älskar den här bilden fast den är suddig... Nr 1 och nr 4... Totte gör kaninöron på Hannes...


    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
  • Teskedsmamman
    Alicia 72 skrev 2011-01-28 20:47:43 följande:
    Hej!
    Ja det gick så bra det kan! Pickande hjärtat och daterad till 6+0. Storleken stämde också, var i 6+1 enligt beräkningarna men 6+0 om man räknar från blödningen.
    Hon bokade upp mig om två veckor igen, känns skönt att hålla lite extra koll den första tiden.

    Alicia
    Härligt!!!
    milk and honey skrev 2011-01-28 21:13:48 följande:
    en fråga för er som fått barn ganska nyligen ? har ni fått större blödningar ? jag blöder som en tok nu efter min klimp kom för nio månader sen.. störtblöder i 3 dagar och de är ju ganska drygt.. vi kämpade ju i 15 månader att få till honom och då blödde jag väldigt sparsamt i tre dagar sen inget mer.. hur kan de ändras så drastiskt? någon som vet?? 
    Efter min första kille ändrades mensen till syndafloden och jag trodde inte det kunde bli värre, men efter 3 st så blöder jag så mycket de första 2 dyngnen att jag blöder igenom på någon timme och på natten är det både tampong och binda som gäller...
    4 killar!! - tesked.blogspot.com/ - Virkaholic
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5