• Dynah

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Tjatte skrev 2010-02-16 16:45:06 följande:
    Jag tar bort mig från listan, för jag känner att jag inte mår bra av bebispressen just nu. Vi lägger det på hyllan ett tag. Jag menar, om det inte tagit sig nu trots Pergo och Progesteron, att jag har fler ägg än förväntat vid min ålder, att min kropp beter sig som en 30-årings, och jag har blivit spontant gravid 5 ggr, så lär jag inte bli gravid i nästa cykel heller. 
    Ibland är det ju så att när man ger upp, det är då det klaffar. Jag håller tummarna i smyg i alla fall, eftersom vi är så gott som grannar och jag gärna vill ha sällis när jag går hemma...fast en trevlig BVC-sköterska är ju inte heller fel! {#lang_emotions_wink}
  • Dynah

    Mår jätte-illa fortfarande...fattar lixom inte...är ju i vecka 13 nu...i vanliga fall brukar det väl gå över såhär dags? Tänk att man glömmer så fort, men jag har för mig att det brukar sluta typ nu...fast vad vet jag, har ju bara väntat tjejer förut {#lang_emotions_sunny}.

    Tänkte på det jag troligen har, bakteriell vaginos, det är tydligen rätt vanligt och sänker fertiliteten. Har man gått med det länge är det oftast så att man inte märker av det så mycket, ett tips att kolla upp för er som kämpar.
    Har ställt mig på väntelista för avbokningar idag (läkarbesök), annars får jag snällt vänta till måndag...

  • Dynah

    Jag var hos läkaren igår. Han började med att berätta att ca varannan gravid kvinna har BV. Att man sällan gör något åt det, då det kommer och går. Han sa att han skriver ut medicin åt mig om jag vill, men att det kan komma tillbaka efter behandlingen.
    Han undersökte mig, tog lite prov på flytningen och smetade på något som om det var BV skulle det lukta skämd fisk. Han tyckte inte det gjorde det och då jag är medveten om biverkningar och inte anser att man ska behandla med antibiotika i onödan så tackade jag nej till medicin.
    Läkaren menade också på att jag förmodligen inte hade BV eller i alla fall inte mycket.
    Han sa också att det inte finns någon särskilt prov man tar för att fastställa BV, utan att det är på ph-värdet alternativt lukt-testet som man kan bekräfta detta.
    Läkarbesöket avslutades med att jag bad om ett UL och fick se den lille...{#lang_emotions_heart}
    Jag är nöjd och litar på läkarens svar.

    Imorgon ska jag berätta på jobbet, magen går knappt att dölja längre...

  • Dynah

    Jag berättade för mina närmaste medarbetare nyss...för chefen igår...resten får reda på det imorgon. Chefen blev jätte-förvånad, jag förstår honom, jag har ju redan 3 barn...men han såg glad ut för min skull.
    En annan såg lite chockad ut, och någon gratulerade...
    Vi lät svärmor få veta genom att vår dotter berättade för henne i telefon att hon skulle få en lillebror...farmor frågade "hur vet du det?" och hon svarade att mamma sagt det. Sedan tog maken över luren och fortsatte prata med sin mamma...hon nämnde INGENTING om det vår dotter sagt. Till slut frågade han om hon hört vad hon sagt...och fick nåt obegripligt till svar....och efter det är det enda hon berättar om är hur jobbig makens lillbror var som liten...riktig häxa är hon.
    Vi som är så glada, hon kan väl i alla fall säga grattis till sin egen son....jaja...
    Vi är i alla fall glada - maken såg glad ut när jag berättade att jag fått se vår son igår (UL).

  • Dynah
    Smytt skrev 2010-02-18 13:39:59 följande:
    Kramar om, det är SÅÅÅ tråkigt när folk sågar ner ens glada nyheter. Men det är ju ärligt talat hennes förlust. Svårmödrar är ett mkt passande namn - åtminstonde på en del. Det exemplar som jag fått fatt i nu är en riktigt knepig sak tyvärr. Hon blev inte särskillt nöjd över att bli farmor igen har jag förstått, vägrade vara i närheten när gubben berättade för henne, då hon uttryckte sig rätt illa redan när vi väntade L... som att "nu får det väl ändå räcka - du har ju redan 3, o du börjar ju bli gammal", han var 40 då... ! till sin son alltså - att jag var 32 och enbarnsmor + nygravid och stod bredvid o hörde hennes utspel... det var inget hon brydde sig i. Har för övrigt starka känningar av att hon o sambon gaddar ihop sig mot mig på dagarna då han gärna beklagar sig hos mamma och hon tycker ju så synd om sin lilla son som faktiskt är sjuk, å har en så elak kärring som inte tar hand om honom ordentligt...  Nä, fy tusan, hoppas man har bättre förstånd själv - när den dagen kommer så om ens barn kommer med relationsproblem kan man försöka hjälpa dem lösa ist för att spä på dem!
    Det där känner jag igen alltför väl...sonens beklagande till lilla mamma...fast det har min man fått äta upp så många gånger nu, så nu börjar han förstå vem det är han LEVER med (dvs MIG).
  • Dynah

    Någon som vet hur länge (tom vilken vecka) man får flyga som gravid?

  • Dynah
    Mamsie skrev 2010-02-19 06:56:54 följande:
    Att täcket försvinner kl 4 på morgonen och en vass liten armbåge smäller till i en öm rygg strax före 5 är inte gott... Ett stort glas med Kaffelatte är däremot gott
    Men ack så gulligt...
  • Dynah
    onskeglittra skrev 2010-02-18 18:39:14 följande:
    Dynah; ang. flyga som gravid har flygbolagen lite olika regler kring. Men det viktigaste är kanske att veta om att de flesta försäkringsbolag brukar ha ca v. 28 som gräns. Kan bli dyrt om det händer något annars och försäkringen inte täcker det.....
    Jag bokade en resa till Kreta igår...är ju så jävla less på detta väder...men fick kalla fötter när jag läste att man faktiskt inte vet hur man kommer att må framöver och att man faktiskt bara är gravid en kort tid och kanske ska hålla sig på marken då...dessutom har vi kört bilen i diket och självrisken var dyrare än vi trodde, så jag avbokade resan nu...men man kan ju alltid drömma...
  • Dynah
    Floppan67 skrev 2010-02-19 06:56:34 följande:
    Jisses vad det börjar bli flåsigt nu, det känns som bergsbestigning varje gång jag ska gå upp i en trappa. Idag tog jag hissen upp till jobb, trots att det bara är en trappa upp. Hur ska detta sluta. Insåg igår att magen börjar bli stor nu och det är 9 veckor kvar!! Kommer väl sitta som en strandad val den sista månaden . Gomorron alla goa kvinnor, hoppas ni får en bra dag!
    Ha! och jag som har STOR mage nu {#lang_emotions_gravid} ...vecka 13. Funderar på att börja smörja magen redan nu....
  • Dynah
    milk and honey skrev 2010-02-21 17:36:51 följande:
    Ett egoinlägg...Börjar bli lite orolig ... har haft sammandragningar hela dagen även när jag ligger ner i soffan De är väldigt obehagligt men de flesta gör ju inte ont.. Är skitdålig i magen och när vi tog en vända till affären fick jag sammandragningar nästan hela tiden, var tvungen att hitta en soffa att sitta i.. Nog för att jag har sammandragningar annars, men de här börjar bli lite konstigt faktiskt.. Bebis sparkar och lever om så den mår säkert bra men när bör man ringa och kolla upp detta? och ska man i såfall ringa förlossningen?BLir lite nojjig faktiskt..  
    Det låter som om du ska ta det lugnt, om sammandragningarna avtar, beställ till till BM omgående. Om inte, ring förlossningen!
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5