• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Jag har kommit upp i frikort så besöket hos dr kostade inget. Men på vägen hem råkade jag slinka in på några av mina favoritaffärer och det var rea ta mig tusan överallt, till och med på NK. Kom hem med två små tavlor och en jättefin vas/ljusstake i fattigmanssilver *myser*. Jag älskar inredning, och är hängiven den lantligt romantiska Shabby chic-stilen. Men det är tyvärr sällan jag tar mig tid att botanisera i stadens alla fina butiker, och ekonomin håller ju bara precis på att återhämta sig efter tre års studier. Idag njöt jag verkligen av att gå i affärerna, trots snöstormen . Egoinlägg x 2, men ibland behöver man skriva av sig.

    Barney - dina twins är ljuvliga. Jättefina namn .

    Esther - kram på dig. Min bror har gått igenom ett liknande historia som dig under den senaste månaden. En 2 cm stor förändring upptäcktes i ena lungan och han har gjort flera undersökningar. Nu lutar det starkt åt att det inte är en tumör, som tur är. Jag väntar på besked idag om den senaste och förhoppningsvis sista undersökningen som ska säga vad det är och om det behöver opereras.

    Bojji - stackars din lilleman, han måste ha haft extrem otur.

    Nu ska jag leta upp det där om ÄL-tester som Teskedsmamma ska ha skrivit. Själv har jag aldrig fått någon vidare ordning på stickorna, utan förlitar mig på sekret och känningar.


    FML
  • Tjatte
    Dynah skrev 2010-01-27 16:56:33 följande:
    Men det är ju skiiiitbra att du mår illa, om vi ska tänka så . Härligt med pickande hjärta, jag blir så glad för er skull. Det kommer gå bra det här, det känner jag på mig.
    FML
  • Tjatte
    glimman2012 skrev 2010-01-28 05:25:41 följande:
    Hej på er alla tjejer i tråden!Sitter här och tårarna rinner, fick i tisdags ta emot ett dödsbesked. Min bonusson 18 år har omkommit i bilolycka!!!Finns det någon av er som bor i helsingsborgtrakten som kan sätta ett ljus på olycksplatsen?som skedde i tisdags morse??Pyret och han skulle inte byta plats...är så ledsen!!!!!!!!!!
    Åh, så fruktansvärt! Mina varmaste tankar går till dig och din familj.
    FML
  • Tjatte
    Teskedsmamman skrev 2010-01-27 19:55:57 följande:
    Kolla härinfo.teskedsmamma.se/index.php?option=com_con...
    Wow, du har verkligen gjort vetenskap av detta. Jag har alltid testad på samma tid på dygnet, men får nästan aldrig något streck alls. Ska testa att byta tidpunkt. Just den här månaden vet jag ju när jag kommer ägglossa, tack vare UL, så jag har ju ett "facit" att jämföra med.
    FML
  • Tjatte
    Anna65 skrev 2010-01-28 14:19:13 följande:
    Amoremio och Esther; Tack för omtanken. Jag har mått ganska dåligt de sista dagarna, influensa som är på väg att gå över, men störst av allt är den inre smärtan. I morse var vi hos våra psykologer, det blev mycket tårar, men skönt att prata av sig. Nästa vecka får vi Lex Maria beslutet och det är nog därför som dagarna och nätterna har varit så mörka. Har annars haft min fina lillasyster på besök några dagar ifrån mitt hemland, jätteskönt, men nu har hon åkt hem till ön igen. ÄL är på ingång inom några dagar och på måndag ska jag till gyn och kolla efter äggblåsor. Esther, tänker så mycket på dig, vad skönt att du har goda vänner och att du kan aktivera dig. Hoppas körkortet är inom räckhåll. Kommer att tänka extra på dig på torsdag om en vecka, hoppas att operationen går bra och att ni får bra svar på proverna på fredag. Kramisar till er alla
    Jag håller tummarna för att du har en perfekt äggblåsa på UL:et och att det leder till ett fint plus. Det skulle vara ett fint plåster att sätta på era sargade inre. Kram vännen.
    FML
  • Tjatte

    Jaha, nej men inte har jag tid och hänga på FL med er sköna damer... Nu gör jag en fuling och går in och smygläser fast jag har administrationstid på jobbet {#lang_emotions_embarassed}. Hinner inte bläddra bakåt utan läser bara sista sidan , hoppas att jag inte missat ngt extra spännande. Ser att Hemulan blöder, det var ju mysko... Och att Tesked (här förkortar vi efter eget huvud) har fyllt 40 - hurra! Och att någon tokig svägerska inte tycker att man ska handla i förväg. Det verkar ju superknasigt! Man vill välja ut sakerna i lugn och ro och jag vet inte hur ni funkar, men inte litar jag 100% på att maken väljer "rätt". Ang BB så kan jag berätta hur det funkar på DS för där jobbade jag en sommar (bästa jobbet ever!). 10 blöjor får barnet, men går det åt fler under bb-tiden får föräldrarna köpa det själva. Kläder till barnet finns, men de allra flesta vill ha sina egna kläder.


    För egen del kan jag berätta att vi pippat på flitigt enl doktorns ordination (maken är lycklig). Jag anser mig därmed vara gravid nu! Har tagit Pergo och nu tar jag Progesteron och Trombyl. Blir jag inte gravid på den dunderkuren lägger jag officiellt ner.


    FML
  • Tjatte

    Anna - kram. BRA att de får kritik från Socialstyrelsen. BRA att han får stå i tv och skämmas. Synd att det inte ger er er ängel tillbaka.


    FML
  • Tjatte
    Charlotta66 skrev 2010-02-03 17:45:01 följande:
    Lika bra att sätta igång även om det är en vecka kvar till bim. Leka gravid kan vi ju inte missa!Molvärk har jag haft ett par dagar, tycker det har startat tidigt för att vara som det brukar. För 2 dagar sen hade jag en ilande stickande känsla i " tjejmagen" mest troligt måste de ju vara ägget som fäste! Brösten, ja de ömmar (känner efter, jo de gör de). Dessutom har jag flytningar (ofärgade) som jag jag inte brukar ha. Kan inte vara annat än gravid! Fortsättning följer...
    Du är uppenbart gravid. Du kan gå direkt till barnvagnsaffären utan att passera gå.
    FML
  • Tjatte

    Esther - guuud vad härligt med lite goda nyheter för er .

    Belly - all styrka till dig.

    Ego - jag sitter och fnular på när jag bimmar? Pergo flyttade ju fram ÄL till dag 16-17, så jag antar att jag borde flytta fram BIM 2-3 dgr *vill inte*. Verkar onödigt att flytta fram BIM - jag är ju gravid, det har vi ju kommit överens om. Barnvagnen är redan vald (Teutonia Cosmos tror jag den heter). Symtom vadar jag i: inga onda tuttar (det brukar jag ha ca 1 v för BIM), höll på att spy när bordsgrannens mat luktade fisk, tycker inte om kaffe. Att jag har ett sjuhelvetes humör och tycker att maken är roten till allt ont (som att fjärrkontrollen krånglar t ex) skulle kunna tolkas som PMS men jag vet bättre . När kan jag testa?

    Jag vet att jag varit dålig på att kommentera i tråden och det lär inte bli bättre i helgen. Jag ska vara barnvakt till mina underbara brorsbarn fredag-söndag. Inget piggar upp som en liten 8-årig kille med ADHD i vår lugna familj . Blir bra för mina barn att aktiveras lite. Han har ju betydligt större behov att komma ut och leka av sig än mina töser som helst sitter med näsan i en dator eller DS-spel. Större behov av sömn har han ju också, så då får vi en anledning att natta barnen i ordentlig tid. Jag är bara liiite orolig att jag ska bli störd när jag ser på Melodifestivalen. Jag är inte trevlig när jag blir störd. Ett litet förbättringsområde faktiskt.

    Just det, kom på en sak till. Måste få lite råd av er om vår tioåring. Hon äter så förbannat dåligt. Inte att hon äter lite mat utan att hon äter för få maträtter, hon vågar inte prova något nytt och om hon inte ätit något på länge kan hon glömma bort att hon gillar det och därför inte våga äta det heller. Hon vägrar att blanda, som barn ofta gör men hon är extrem - hon delar köttfärssås i beståndsdelar! Fatta hur lång tid det tar att dela upp köttfärssåsen i kött, lök, tomat och oregano! Av detta äter hon sedan färsen men inget annat. Även om jag kör med passerade tomater så hittar hon någon mikroskopisk bit och likadant med löken som jag river. Oregano (!!!) ska sorteras ut - det kan ju vara mögel och jag ljuger som säger att det är en krydda. Vi är så trötta på det här.

    Just nu (har hållt på sen i söndags) kör vi en drive att hon enbart får pasta till middag oavsett vad vi äter - hörde Malin Alfvén tipsa om det i Knattetimmen. Men nu ikväll när kusinerna kommer ska vi äta pizza och imorgon tacos - två rätter hon faktiskt uppskattar. Det känns oerhört elakt att inte låta henne äta detta då, så det tänkte jag att hon skulle få. Men då försätts väl syftet med att hon ska tröttna på makaroner liksom ur spel... eller?


    FML
  • Tjatte
    Teskedsmamman skrev 2010-02-05 23:02:30 följande:
    ja du, jag har en likadan, fast han är bara 6 år.... här har vi att han MÅSTE smaka, oavsett vad skall han smaka...Jag mixar lök och silar den sedan i en metallsil, samma sak med tomaterna... Förövrigt så har jag faktiskt ingen aning, vi kämpar vi också....
    Ja, vi har alltid kört på det också - alltid smaka. Och aldrig specialmat, man äter det som erbjuds. Men nu är vi så himla trötta på detta petande. Får se om det funkar.
    FML
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5