Inlägg från: Happiness |Visa alla inlägg
  • Happiness

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Grattis Tesked! Underbart! Vill höra ALLA detaljer sen . Jag är ju så himla nojig för stort barn....tänkte på din stora fina mage, trodde verkligen det skulle komma ut en jätte bjässe, men 3900 är ju helt OK. Det innebär att jag kan alltså få eb så stor mage (som du) utan att det för den saken skull MÅSTE vara en gigant...

  • Happiness
    talamod skrev 2010-08-22 17:55:15 följande:
    Håller med! De är sååå läskigt att det inte är nog med att de finns nästan alla skånekommuner+ andra utan är på god väg in i riksdagen. Jag hoppas verkligen detta inte sker!!
    Jag hoppas verkligen inte dom kommer in. Frågade på SD anhängar tråden om dom visste SD ideologi, inte bara dagens parti frågor som dom knopat ihop för att det ska locka väljare.

    Nä dom VET inte. Skrämmande dom vet inte vad det partiet står för som dom ska rösta på. Man blir ju rädd....försökte göra det till min uppgift att upplysa lite på tråden...men det var hopplöst...vissa ÄR verklien främlingsfientliga på rikigt. Kan ni fatta!?! Det är ju så man kan gråta.
  • Happiness
    talamod skrev 2010-08-22 18:40:38 följande:
    Jag blev ju jättestor, gick upp 25 kg! Ut kom en liten köttbulle, 4330 gr, stor mao. jag var oxå orolig innan för att få en stor skrutt. men det gick ju finfint.3,5 tim från att de tog hål på hinnorna, värkar som kändes men ej gjorde ont. Miriam kom ut på 3-4 krystvärkar. Gick inte sönder något alls, ingen smärtlindring behövdes. Så det kan gå hur lätt som helst trots att man får en liten jättinna Det trodde jag inte innan.  
    Åh vad skönt att höra att det går bra att föda ett stort barn. Det ger verkligen hopp. Tack så mycket för att du berättade! Tänk att ha värkar som inte gör ont...det låter som himmelriket. På 3,5 timmar också. Under bart!

    Visste du att du skulle få ett stort barn? Hade du en stor mage? Har du ingen bild jag kan få se? Haha ja du märker jag har blivit "magtokig" ..
  • Happiness
    talamod skrev 2010-08-22 23:02:23 följande:
    Kolla i mitt galleri. Tagen 3 veckor FÖRE förlossning Visste inte att hon skulle vara så stor. BM sa ända till sista träffen att måtten tydde på "normalstort", dvs 3,5 ca. Då ca 2 veckor innan sa hon att bebisen nog var runt 4 kg-strecket. Neeej tänkte jag. Men somsagt det gick hur bra som helst. Först vid krystvärkarna kände jag att det var en baddare, men ändå gick det bra som sagt
    Haha nu har jag varit inne i ditt galleri och kollat. Men vilken bjässemage och detta var 3 veckor INNAN. Jisses säger jag bara och till den BM du hade hon måste ju byta glasögon eller uppdatera sig i mätning av SF-mått . Men din intuition sa dig rätt. Underbart att allt gick så fint! Tack för titten
  • Happiness

    Tesked: Men,men vänta vänta...vad ska jag då gå på? Du säger inte SF-mått, inte storlek på mage. Detta låter inte alls hoppfullt. Vad ska jag då göra liksom? Hur ska man kunna ta reda på om det är en stor bebis. Tillväxtultraljud? Vet någon om det funkar? Usch nu blir jag lite orolig.

    Undra om man kan tjata sig till en igångsättning i vecka 38 eller är det stört omöjligt någon som vet?
    Nu har jag tittat på alla era vikter och barn. Om jag inte sett fel så verkar det ändå som det andra barnet blir tyngre än det första. Faan också!

  • Happiness

    Förlåt...det blev lite fel. Det är ju inte erat fel att andra barnet blev tyngre. Det är bara jag som är rädd. Sorry!

  • Happiness

    Grattis grattis Glittra. Ska gratta när hon skriver live sen. Men vi börjar och "förgrattar" lite nu tycker jag

    Själv har min dag varit underbar hitills-not. Hamnade i en fortkörningskontroll med laser kamera. 68 km i timmen på 50 väg. Jaha så nu var jag 2800kr fattigare. Men jag är tacksam över att inte blivit av med körkortet.

  • Happiness
    Primrose skrev 2010-08-24 15:50:08 följande:
    Jag har legat litet lågt i ett par veckor. Väntar in mitt missfall. Något underligt hände i går, dock. Jag har ju varit på två VUL tidigare, i v. 7 och v. 8. I v. 7 såg gyn en knappt 8mm stor hinnsäck och antydan till gulesäck men inget foster. I v. 8 syntes bara hinnsäcken som var 12mm. I går (v. 10) såg hon en hinnsäck på 15mm, en gulesäck och ett foster (3,5mm)!

    Jag, som hade fått intrycket av att det var en sk ofostrig graviditet (där embryot först finns men sedan återbildas) får nu veta att det finns ett foster och att det kanske levde vid det första VUL:et. Det syntes ingen hjärtaktivitet i går så fostret dog säkert för flera veckor sedan, men litet osäker blir man. Inte minst för att hon mätte väldigt konstigt vid mitt första VUL då jag väntade min son. Jag vet inte om det är någon idé att jag vänder min någon annanstans för ett ytterligare VUL (för att höra någon annans åsikt). Jag har faktiskt fortsatt att ta en progesteronvaggis om dagen ( i stället för två) sedan v. 7, för att jag ville ha ett VUL till innan jag slutade helt. Trombyl har jag inte tagit sedan v. 7. Min gyn sa flera gånger i går "vad konstigt att missfallet inte sätter igång", men det är ju inte särskilt ovanligt att det dröjer även när fostret har dött tidigt, vad jag vet. Det är litet underligt att hon inte känner till det, tycker jag.

    Nu har jag i alla fall en ny tid hos henne om två veckor. Jag vill helst inte gå igenom skrapning och medicinsk abort är det försent för enligt gyn. Jag funderar på om det faktum att jag har tagit en vaggis om dagen kan försena missfallet?
    Det var det spontana jag kom att tänka på. Porogesteronet skjuter ju upp blödningen. Jag åt Progesteron när jag fick konstaterat att embryot ett växt som det skulle. Funderar...har för mig att det tog minst en vecka från det att jag slutat med prog. till blödningen kom. Tycker du ska sluta med det direkt så kroppen kan stöta ut det som skall. KRAM!
  • Happiness

    Oj vad ni skriver....

    Har mått konstigt idag. Knaprar Lergigane som en dåre. Jag vill ge några tjejer lite extra kramar i tråden. Det är Primrose och mariatösen  *häller en skottkärra med kramar på er*

    Imorse vakande jag 4 och greps av en lätt panik...nu börjar det närma sig tiden då det förförra fostret dog. Märks att det satt spår i psyket och det är en "bump in the road" som jag måste ta mig förbi (v14). Men det hela började ju redan vid förra KUB:n det var då allt startade.

    Har lämnat blod för KUB och ska dit den 8:e för nackuppklarningen. Detta känns så jädra jobbigt nu alltså. Det där KUB testet har liksom fört med sig rikigt dåliga vibrationer. Samma sjukhus, samma ställe liksom....

    Jag är ju en sann förespråkare ändå. Det har över 90 procents tillförlitlighet och jag slipper oroa mig för MF. Det är värt mycket! Sen VET jag att det fungerade på mig jag fick ett utslag på 1:7 och mycket rikigt det var en kromosomfel (obduktion gjordes).

    Självklart kommer jag att göra det denna gången också.  Att man inte få gå vidare med FVP om siffrorna är bättre än 1:200, har jag inte hört talas om. Här i GBG är dom inte alls så restrektiva. Jag har fått förklarat för mig att om jag nu ligger på...vi säger 1:250 så kan man få gå vidare om man vill. Allt beror ju på vilka graviditeter man har bakom sig och hur mamman mår rent allmänt. Dom var inte alls stelbenta här. Denna graviditeten har dom sagt att så länge du känner dig lugn typ så kan du få gå vidare. Jag ser det som en självklarhet......men det gör nog inte alla regioner och politiker.

  • Happiness

    Grattis Kalaskulan!!!!{#emotions_dlg.flower} Vad underbart! Psssst jag vill helst ha en flicka men säg inte det till någon...ska fråga om BM på RUL:t ser någon snopp.

Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5