Inlägg från: Skruttefia |Visa alla inlägg
  • Skruttefia

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Mamsie skrev 2010-05-29 07:01:28 följande:
    Nymåne, Din megalista med div preparat innehåller l-arginine. eeeh.. för att det kan främja blodcirkulationen eller är det nåt annat? Jag käkade nämligen L-Argiplex samma månad som jag tog Rosenrot och på den cykeln blev jag gravid L-Argiplex tog jag dels för att öka sexlusten (hade dålig lust ett par månader), dels för att förbättra blodcirkulationen i händer och fötter. Kan det ha påverkat fertiliteten också menar du? Whoaah, läckert!
    Jag äter L-Arginin (köper på Top Formula) efter tips i en annan tråd. Det är flera IVF-are (refererar då till 40+) som fått märkbart bättre resultat efter några månader med L-Arginin
    Inanna Li skrev 2010-05-29 06:58:40 följande:
    Jag tog mitt AMH-prov på Göteborgs Kvinnoklinik och fick värdet i pmol/L. Man omvandlar det lätt till ng/ml genom att dela(dividera) det med 7,2. Medianvärdet för fertila kvinnor(alla åldrar) som ännu inte hamnat i klimakteriet är 18 pmol/L som motsvarar ca 2,5 ng/mL. Kvinnor under 30 brukar ligga på ett konstant värde mellan 3,5 - 5,0 ng/mL. Högre värden än så brukar ofta tyda på PCOS (Polycystiskt ovariesyndrom). Efter 32 börjar AMH-värdet sjunka med en brant kurva varje år. Kvinnor över 40 brukar ha värden under 1,7 ng/mL. AMH-värdet motsvarar AFC (Antral Follicle Count), dvs det totala antalet äggblåsor fördelat över de båda äggstockarna mycket väl. Man föds med ett olika stort antal äggblåsor men kvinnor under 30 har normalt 25-40 äggblåsor. Ju färre äggblåsor desto lägre AMH-värde. Äggblåsor försvinner varje år i takt med att värdet sjunker.  Jag har 21 äggblåsor kvar och ett AMH-värde på 2,7 ng/mL.
    Superintressant med all info kring AMH och efterföljande diskussioner. När jag gjorde IVF för två år sedan togs på Sophiahemmet ju inte AMH, eftersom de inte börjat med det då. Däremot kollades FSH mm och jag fick klartecken för IVF pga bra hormonvärden (FSH 5) trots att jag bara hade 3 antrala folliklar (AFC). Jag svarade dock väldigt bra på IVF:en och fick 10 ägg, varav alla befruktades och 5 i slutändan blev sk toppembryon och slutresultatet blev Louisa som fyller 1 år om en vecka.

    Antar att jag får göra VUL på läkarbesöket den 17/6 och det ska bli mycket spännande att få höra/se hur många antrala folliklar jag egentligen har kvar. Läste nämligen att resultatet kan bli olika beroende på personen som gör kontrollen....
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Inanna Li skrev 2010-05-29 07:33:45 följande:
    Ditt svar borde vara i pmol/L eftersom det är det som IVF-kliniken använder. Men du behöver ju inte bry dig om hans kryptiska dumma svar. Du har ju redan bevisat att du kan bli gravid vid din "höga" ålder. Ibland spelar tester och statistik ingen roll alls! Du är min IDOL som ger mig framtidshopp om att lyckas bli gravid innan det blir för sent. För det vore hemskt att dö barnlös!
    Jag har gjort mitt AMH-prov på IVF-kliniken i Stockholm (S:t Göran) och uppenbarligen fått ett svar i ng/ml eftersom mitt värde strax över 1 var OK och gränsen var 0,7 för att få klartecken.
    Mamsie skrev 2010-05-29 07:23:00 följande:
    Jag har ingen aning om vilken enhet jag fick provresultatet i. Han (Sven Nielsen) sa bara att det är "fyra-komma-nie". Jag fick DRA ur honom vad det betyder, om det är bra eller dåligt. Han gav ett nollsvar som inte hjälpte mig ett dugg. När jag tjatade på honom om något svar eller tips så sa han att vi ska ha sex tre gånger i veckan för att inte spermierna ska hinna bli gamla. Mitt besök hos honom var ju bara "kort lutealfas är ett tecken på klimakterium, då kan ni kolla på äggdonation, tex i Riga eftersom köerna är långa till Finland". Ingen undersökning, ingen UL - ingenting. Jag kände mig totalt sågad och avsnoppad för att jag var för gammal (45½ år).Men efter TJAT så gjorde han AMH-provet som han alltså ringde och meddelade några dagar senare. Så... fick jag svaret i pmol/L eller ng/mL ???
    Men samtidigt sa han väl att högsta värdet var 6,X? Kanske ska du ringa tillbaks och fråga...
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Angående AMH är det väl fortfarande så att det värdet mäter är just äggstocksreserven. Själva kvalitén går inte att mäta, utan här är vi väl hänvisade till det välkända faktum att kvalitén på äggen blir sämre med åren?

    Det som gör ett högt AMH (eller lågt FSH för den delen) intressant är det faktum att det finns fler ägg kvar vilket gör sannolikheten större att hitta det efterlängtade guldägget? Vid IVF är ju en stor del av poängen att "odla" fram flera ägg för att förhoppningsvis hitta ett/flera guldägg, man kan säga att man komprimerar försöken (om det inte är så att man har något uppenbart "fel" som stopp i äggledarna el dåliga simmare).


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Inanna Li skrev 2010-05-29 10:31:02 följande:
    Kvalitén går inte att mäta. Utan det gäller att tolka det faktiska resultatet av själva IVF-befruktningen. Ett aldrig så perfekt embryo på ytan kan ha kromosomfel inuti. Men som sagt finns det fler ägg kvar så ökar ju möjligheten att hitta guldägget!
    Precis {#lang_emotions_sunny}
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Välkommen underverket06!

    Inanna68 har redan svarat på frågan  om FSH/AMH och här kommer kort svar om L-Arginin (som jag köper på nätet, via TopFormula.se):

    TopFormula L-arginin är:
    » En livsnödvändig aminosyra som produceras naturligt i kroppen hos friska, vuxna personer. Kroppens egen förmåga att bilda L-Arginin avtar dock med stigande ålder och ett kompletterande kosttillskott kan då få ökad betydelse.

    » Viktig för den totala kvävebalansen och omvandlas även till andra aminosyror som exempelvis ornitin, prolin och glutamin. Aminosyror behövs som byggstenar för proteinbildning.

    » En ren L-arginin-produkt till skillnad från konkurrerande produkter med tillsatser av vitaminer och mineraler. Dessa tillsatser innebär ofta bara ett högre pris för kunden utan egentliga fördelar.


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Tips om tråd full med matnyttig informaion för den som vill fördjupa sig i diverse olika ämnen: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m43654320-1.html

    Tråden ligger visserligen under IVF/Provrörsbefruktnin men innehåller mycket info som inte är direkt kopplad till just IVF. De flesta som gjort inläggen är runt 40 plus minus några år och har kämpat/kämpar fortfarande för att bli gravida och i slutändan få en liten knodd.

    I inlägg nr 4 finns bl a en länk angående Arginin. Den innehåller även info om DHEA/7 Keto som Nymåne skrivit om


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    nymåne skrev 2010-05-30 08:29:21 följande:
    xanni och ni andra som tagit l-arginin, Hur stor dos tog ni som anser att preparatet hjälpte er att bli gravida? Hur många mg? Det är intressant att veta. Även jag tog l-arginin inför den gången när min yngsta dotter blev till.
    Jag tar 3000mg per dag. Började för några månader sedan, dvs ett tag innan jag fick tillbaks mensen   

    Har inte tagit L-arginin tidigare.
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Anetha skrev 2010-05-30 17:02:26 följande:
    Kikar in lite och talar om att resan till USA gick bra och just nu har vi fint väder har för det mesta suttit ute och njutit i det härliga vädret och är runt 28 grader.
    Åh vad härligt det låter!
    gabby skrev 2010-05-30 16:32:41 följande:
    Hej på er,hoppas att ni har plats till en till i denna tråd. Har varit med i BIM lisan 40+ ett litet tag men den här tråden verkar också vara trevlig:)Är född 67, har 3+1 barn (mina dina och vår) och skulle nu gärna vilja ha en till.Startade baby verkstaden i början av feburari, fick tidigt missfall förra månaden och har nu efter avslutad pencilinkur börjar arbeta igen på vårt lilla projekt. Läst det ni skrev om mun herpes och håller med att lite ont vid munnen är ej så farligt, dock kan herpes viriuset sätta sig på andra ställe, min man fick det på hornhinnan och höll på att bli blind. Lite tråkig info men kanske av intresse för någon.
    Välkommen hit, gabby!
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Godmorgon i tråden!

    Lycka till idag hos läkaren Mamsie.Orsaken till att man kan få fram olika risker för Downs Syndrom beror på vilken "bas" man jämför med -
    * den lägre siffranjämför risken för Downs med utgångspunkt från ALLA som är gravida/testat positivt (oavsett om de sedan får missfall)
    * den högre risksiffan är istället beräknad enbart utifrån de som "fortfarande" är gravida när beömningen görs/provet tas (dvs oftast i v11-15).


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Happiness skrev 2010-06-02 19:16:07 följande:
    Snabbuppdaterar....svagt pluss fortfarande. TD på söndag. Vill så gärna att embryot görar in sig djuptdjupt nu i endometriet. Men det är klart blir inte plusset starkare ja....då får vi se det som en kemisk graviditet. Pussar till alla !!

    Oj, hade missat att du plussat! Grattis och hoppas att det håller i sig! Du har säkert fått info om att man kan få "falskt plus" av "äggmognads-"/ägglossningssprutan i upp till 10 dagar, men jag gissar att det har gått längre tid än så Solig

    > tesked


    Ja du, vad ska man säga. Visserligen har jag inte lika många barn som du men jag känner definitivt igen problemet Obestämd


    Amanda 060121 & Louisa 090605
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5