Inlägg från: Skruttefia |Visa alla inlägg
  • Skruttefia

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    A> Alicia - vi betalade varsin patientavgift (240?) för första besök inklusiva alla prover som behövdes på Sophiahemmet. Tror att prissättningen är lite olika - prover o besök kostar mindre, men IVF några tusen mer. på IVF-kliniken tar de några tusen för besök o prover och sen är IVF:en lite billigare, så till slut hamnar det på ungefär samma belopp


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    > Kroppknopp, jag hade gärna svarat utförligt på studs men har tyvärr inte orken eftersom jag är ensam hemma med mina tjejer och den stora är jättedålig. Men, vi hade en rätt så utförlig diskussion och genomgång av samtliga prover för bara ca en månad sedan (tror jag att det var) - förutom AMH som diskuterats mycket ingående bara för en dryg vecka sedan (förra helgen tror jag att det var ochbl a  Inanna68 skrev väldigt ingående om AMH) Kanske du kan söka i tråden?

    Välj t ex ett av mina inlägg och klicka på "visa endast" så får du fram samtliga inlägg som jag skrivit i tråden. Jag har inte varit så aktiv historiskt så jag antar att det går snabbt att få en överblick. När du ser mina inlägg om provsvar så kolla upp vilka nummer mina inlägg har och gå sen tillbaks till "visa-alla" läget och sök dig tillbaks till det ställe där du hittade mina inlägg så kan du läsa vad andra skrivit också. Hoppas du förstår vad jag menar.

    Kram o lycka till!


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    kroppknopp skrev 2010-06-07 23:03:34 följande:

    Tack ChippiChopppi. Natti, natti!


    Godnatt o lycka till Solig
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Angående FSH och Pergotime finns intressant info i medlemstråden "Vi med högt FSH":
    www.familjeliv.se/Forum-11-261/m51143065.html

    Bl a följande finns att läsa i TS:
    Ett viktigt test för att mäta hur stora chanser man har trots ett förhöjt FSH är det s.k. klomifentestet (eng. Clomifen Challenge Test=CCT) där man först mäter FSH cd 3, äter Pergotime dag 5-9 och mäter FSH igen cd 10. Ett värde som dag 10 hållits kvar på samma nivå som dag 3, eller ännu hellre sjunkit, tyder på att äggstockarna är mottagliga för stimulering. Ett stigande värde ger en vink om att äggstockarna troligtvis är mer eller mindre svårstimulerade.


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    mimmi o nymåne > även jag har fått massor av kommentarer som "nu är du väl nöjd" och "du tänker väl inte skaffa fler". Klart att jag är nöjd över mina två underbara döttrar, men undertonen på kommentaren är ju "det räcker nu, fattar du väl"

    Första gången var det faktiskt läkaren vid det obligatoriska (?) läkarbesöket på MVC som fällde denna dräpande kommentar. Det var en äldre, vänlig herre som närmade sig pensionsåldern och inledde mötet med "och vad har du för problem, då". Jag stammade fram ett häpet "inget förutom mitt illamående som är väldigt kraftigt". Jaha sa han då sjukskriver jag dig i två veckor till en början, blir det bra? Öhhh, sa jag - kanske vi kan börja med Lergigan eller något liknande

    Sen ska vi inte glömma min 91-åriga mormor som å ena sidan gläds med mig men å andra sidan tycker att "nu räcker det väl"

    Jag tycker det är lite lustigt att det finns så många som tar sig friheten (fräckheten) att fälla denna typ av kommentarer (mormor är dock ursäktad) men är väl såpass luttrad att jag relativt lätt skakar av mig dem. Däremot talar jag öht inte om min längtan efter en 3:a med någon förutom sambon (som längtar lika mycket som jag)! Min längtan efter en 2:a-  som ju också uppfylldes - talade jag däremot vitt och brett om, för det var ju "förståeligt"!


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Mina svärföräldrar ska sitta barnvakt den 17:e juni vid lunchtid eftersom jag och sambon ska på besök på IVF-kliniken då. De försökte nosa lite ikväll vem av oss som ska till läkaren, men jag svarade bara "jag" och gav inga vidare förklaringar Drömmer


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    > nymåne - vilket tråkigt besked.Förstår att det måste kännas tungt, men känner jag dig rätt så ger du inte upp än eller hur? Var det läkarbesöket för att ta AMH-provet? Hur ska du kolla när ägglossningen är på gång?

    Oj så många frågor. Hoppas det är OK, du behöver inte alls svara utan kan genast hoppa över mitt virrvarr av frågor.

    Många kramar till dig, vännen Hjärta


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia
    Harley skrev 2010-06-09 10:46:10 följande:
    Hej tjejer...

    Nu vet vi varför vi firar Nationaldagen! Kl 04,12 den 6 juni föddes Lennox! 3510 gr och 52 cm. Heelt underbar!! Hjärta
    Grattis Solig

    Jag hade BF 090606, men Louisa kom dagen innan förra året
    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    hapiness - så ledsen för din skull. FInner inte heller orden men skickar många kramar till dig, vännen Hjärta

    talamod - hoppas allt går bra och att det åtminstone är skönt med ett slut på det hela. Vad lustigt att du inte fått infon om max en vecka över tiden för 40+ som gäller i Stockhoms landsting (olika regler i olika landsting har jag förstått efter att ha hängt i FL-trådar).

    Stockholm är även extra "snälla" mot IVF:are, så som 40+ med IVF-graviditet fick jag många special treatments (samt info om vad som gällde för båda "faktorerna").. Däremot är Stockholm kassa på att följa upp sköldkörtelproblem eftersom man fått för sig att detta huvudsakligen ska skötas via MVC (som oftast inte riktigt förstår och kan ge rätt info), istället för specMVC som i samtliga andra landsting i Sverige.

    Nu ska jag sluta svamla och fortsätta med installationen av min nya supersnabba och supersnygga dator


    Amanda 060121 & Louisa 090605
  • Skruttefia

    Åh mamsie, håller tummarna för att allt är i sin ordning!

    Själv går jag i väntans tider på huset som blir vårt "på riktigt" imorgon Solig
    Flytten går ytterligare två veckor senare eftersom vi kommer låta måla om invändigt innan vi flyttar in. Alla andra projekt få vi ta seranre


    Amanda 060121 & Louisa 090605
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5