• Darla

    Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0

    Miola skrev 2010-09-27 10:53:55 följande:
    Hejhej. Ni som har UJ, hur fäster ni fast åkpåsen i ryggen så den inte kasar ner? På andra vagnar kan man ju vika över en kant men det går ju inte när ryggen liksom sitter ihop med suffletten.
    Jag funderade också på det, är så bra när man kan vika över, men det funkar ändå för oss. Hade inte en Uj åkpåse förra året men har en i år. Håller tummarna att den nya inte kasar ner heller, men jag tror inte det utan den verkar sitta bra ändå, peppar, peppar
  • Darla
    Miola skrev 2010-09-28 15:21:45 följande:
    men hur är din UJ-åkpåse då? Kan man fästa fast hela fempunktsselen till exempel?
    Ja, det finns hål anpassade för hela selen, axelremmarna, remmarna över benen och stroppen som går upp mellan benen och det verkar hålla upp den. Vi har testat åkpåsen ovanpå en lammfäll och den satt uppe ändå . Vi har ju som sagt var 2009 års modell på åkpåsen, såg att det var några förbättringar på 2010 modellen, men inga som vi kände att vi behövde. Iallafall inte värda priskillnaden (£29 mot £69).
  • Darla
    Snoppan skrev 2010-10-02 09:44:00 följande:
    Puffar lite på min fråga..
    Nån som vet nån internetshop man kan köpa bumpers till uj singel? Förutom bonti och familjetorget?
    Pramworld?
  • Darla
    Pomea skrev 2010-10-08 10:17:24 följande:
    Behöver åkpåsetips!

    Just nu har vi en lodger i vagnen men den går inte upp så högt, "lapparna" täcker bara upp till händerna och sonen ska sova ute hela vintern på dagis så vi behöver en stor åkpåste som går att dra upp till bröstet eller hankan. Har läst nånstans om en riktig sovsäck med hål för fempubktssele som tydligen ska finnas på stadium, men kan inte hitta den.

    Tips?

    Vagnen är en UJ och vi använder bara midjebältet och bumperbar. Sonen är 13 månader nu.
    Vet att förra vintern så fanns den på Stadium, köpte en att ha i Sverige när vi är hemma på  besök och den är jättebra. Stor och fin med en hel del finesser, finurliga dragkedjor som gör så att man kan expandera den på bredden, sticka ut skor, osv. Den är dessutom låååång   Märket är Everest.  Vet inte om de har den i år, men annars kanske du kan hitta den begagnad? För den är verkligen helt suverän, speciellt till långa barn.
  • Darla
    spigg skrev 2010-10-16 21:09:32 följande:
    Ska åka och titta på en begagnad Uj Duo imorgon, tänkte fråga er vad man ska kolla efter. Jag har ju aldrig haft en UJ förut. Den är mörkblå, står att den är 3 år gammal men den har ställbart handtag, borde det inte vara en 08a då?

    Hur mycket slitage och solbelkhet är normalt? Någon särskild funktion man bör testa, broms eller sufflett eller så? Den ser väldigt välbehållen ut på bilden, två hjul är nyss bytta. De vill ha 5000 för den, då ingår en liggdel och regnskydd. Ska man fråga efter pump, har alla en sådan? Är priset rimligt tycker ni? Enda felet med den är tydligen ett par tryckknappat som inte funkar.
    Pumpen (och regnskyddet) följer ju med gratis när man köper den ny så det tycker jag är ganska självklart att du ska få med i ditt köp.... Liggdelen är ju bra att de "kastar" in i priset men regnskyddet är ju som sagt inte speciellt generöst i och med att det ingår som utrustning....

     Tycker också att det är rätt dyrt med tanke på tryckknapparna och att den faktiskt är 3 år.
  • Darla
    Mammas V skrev 2010-10-21 18:32:34 följande:
    men!
    hon skicka den halv sex igår och när jag kollar kollinumret så står den fortfarande kvar på samma ställe! Trodde den skulle komma imorrn!

    Köpt fäll idag, egentligen till en liggdel men tyckte de andra va så stora. Han kommer vara sandig och blöt så tycker de räcker att ha bakom rygg och rumpan. Sen köpte jag fleece och ett vattenavisande tyg...då visa de sig att tyget är exakt desamma som urban har på sittdelen lite kul tycker jag..så nu ska jag sy egen fleece filt men vattenavisande sidan som ska sättas fast med kardborreband nså de sitter där de ska.
    Smart! Jag sydde en filt med kardborrband förra året, tog fleece på insidan och ett quiltat tyg i svart på utsidan. Blev jättemysigt och funkade kanon. Avskyr när filtar glider av och ner på smutsiga marken. Men att ta ett vattenavvisande tyg var ju en ännu bättre ide, varför tänkte jag inte på det Tungan ute Kan du inte sätta upp en bild sen när du är klar?
  • Darla

    Ni som undrar om årsmodeller, upptäckte på min 09 igår när jag gav den en ordentlig grovrengöring att det sitter en vit klisterlapp på undersidan av metallplattan (den som namnet står på vid fotstödet) med datum... Min står det 16 Jul 09. Antar att den lämnade fabriken då?

    Mamlii: Grattis! Vilken fräsch vagn du har fått tag på, ser nästan helt ny ut. Snyggt som attan blev det med den svarta åkpåsen med sitt gråa foder 

  • Darla
    Snoppan skrev 2010-10-23 22:16:36 följande:
    Kollade efter klisterlappen, den va där.. Men inte med något datum.. bara serienr o grejer :S
    Mammas V skrev 2010-10-23 22:29:48 följande:
    hade en vit lapp på baksidan men bara med serienummer och nåt mer...inget år eller datum
    Åh vad synd! På min lapp så står datumet med väääldigt liten text och var väääligt svårt att urskilja bland serienummret och det andra.
  • Darla
    Mammas V skrev 2010-10-24 08:30:54 följande:
    Nae..kolla igen..va orättvist!
    Jaja, de är väl inte de viktigaste, de viktigaste är ju att de är en Urban

    Nu har de regnat, öst ner...sen vi fick vagnen så den står fortfarande okörd i vardagsrummet :-/
    Sjuk är jag också så vågar verkligen inte ge mig ut.
    Absolut, och du har gjort ett jättebra klipp tycker jag.
    Den som väntar på nåt gott .... Nej gå inte ut om du är sjuk, stanna inne och mys...
    Hoppas att du kryar på dig snabbt
  • Darla
    Labolinas skrev 2010-10-25 20:28:48 följande:
    Nu är den ihopmonterad! Blev dock besviken att det inte var någon pump med? Eller ska det vara det? VI sålde ju vår singelvagn häromdagen & skickade med pumpen som var med den, snopet kan man ju säga :-O
    Pumpen sitter inte i varukorgen då, i den speciella hållaren på "bakre" väggen? Det är ju där den ska sitta, för visst ska det vara med en pump!
Svar på tråden Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0