• Clee

    Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0

    korvmamman skrev 2010-02-10 16:19:38 följande:
    Ni som sett både den nya och den gamla UJn, alltså 2010an med 2 sufletter jämfört med modellen innan... Är det STOR skillnad???? Är det värt att köpa en ny 2010 eller ska man köpa en från pramworld???? Ja tänkte behålla vagnen LÄNGE så nån tusenlapp hit eller dit spelar mindre roll...
    Den stora skillnaden borde vara ifall du har barn i olika åldrar eftersom suffletten måste tas bort helt om man har en liggdel, vad jag förstått från bilder. Har man som jag tvillingar kvittar det ju egentligen men jag har ändå valt 2010 eftersom det ska vara förbättringar även på bakhjulen. + att när den väl ska säljas känns det bra att ha köpt en så ny modell som möjligt.
  • Clee
    prinsessan 13 april skrev 2010-02-16 14:58:40 följande:
    Vad heter webshoppen i Holland som jag har för mig några handlat av?
    BabyJungle. De är väldigt personliga och hjälpsamma om man mailar dem om något.

    Apropå, ni som inte har något emot att fynda lite äldre modeller, BJ har lagt ut 2007 års duo med flera olika limited edition-klädslar (mango girls, fashion victim, pink romance, shirts) och även de helfärgade (jag blev helsåld på den gröna nyansen - mycket snyggare än moss ju!) Åh vad jag hade velat ha 2007 års färger på 2010 års modell... fashion victim och shirts gillade jag skarpt! Priset är iaf €499 men handlar man för €1 till får man 10% rabatt. Dessutom har de modellen Mountain Terrain Duo från 2007, med två fasta hjul fram + en metallkorg under i stället för tyg. Ful tyckte jag men smaken är som baken.
  • Clee
    Dee Why skrev 2010-02-19 09:22:11 följande:
    ... 2. Nu ligger liggdelen till min duo på vinden i väntan på att bebisen ska anlända, så jag kan inte undersöka själv just nu. Frågan är om man kan lägga i en lift så man lätt tar med sig den lilla/lille utan att lyfta ur? Hur har ni andra gjort?
    Jag har hört att mjukliftarna som hör till Phil & Ted's Vibe och Sport ska funka, de är tydligen rätt små. Själv kommer jag att köra på åkpåse, helt enkelt för att det kostade hälften så mycket som mjukliftarna och kan användas betydligt längre. Jag har ju tvillingar så alla utgifter dubblas för mig. Hade jag bara haft ett barn (hade jag visserligen inte köpt en UJ men i alla fall) skulle jag kört på en P&T-mjuklift, den helsvarta Vibe med rött foder är snygg.
  • Clee
    September09 skrev 2010-02-20 10:31:59 följande:
    Vad är det för skillnad mellan UJ 2009 och 2010?
    Om vi pratar duon är största skillnaden att det är dubbla suffletter på 2010. Vad jag förstår gör det skillnad framförallt om du använder den till syskon som har olika ålder, eftersom det innebär att barnet som sitter får sufflett, vilket inte varit möjligt tidigare. Det ska också vara en starkare konstruktion för bakhjulen på 2010 och storm cover (regnskydd) ingår inte.
  • Clee
    Dee Why skrev 2010-02-20 21:32:51 följande:
    Åh, tack för svaret! Det var som jag misstänkte då
    Jag svarade ovan att någon tipsat om Phil & Teds mjukliftar till Vibe och Sport men det svaret dög kanske inte?

    Jag fick det tipset när det gällde tvillingdelen, två stycken mjukliftar i alltså, har svårt att se att det skulle vara så stor skillnad i en enkeldel för duon men å andra sidan har jag ju inte provat själv.
  • Clee
    prinsessan 13 april skrev 2010-02-21 22:58:41 följande:
    Nja de är ju tillverkade i Kina nu så det känns lite skakigt om de får dåligt rykte! Jag menar kanske blir andrahands värde kasst.... Eller är jag galen som du säger? Behöver kanske övertygas....
    Jag frågade personalen på BabyJungle om det när 2010 precis kommit, då kostade den €100 mindre än 2009 års modell. Frågade alltså om den var mer plastig/ranglig nu än tidigare, de sa att de inte upplevde någon skillnad alls just i kvalitet. Skulle dock vara intressant att höra mer erfarenheter om det. Nåväl, några av oss får ju vara pionjärer med den saken, så vet vi om något år eller så. Vad gäller andrahandsvärde skulle jag tro att det är sämre för 2009 års modell eftersom de flesta som letar vagn kollar på just årsmodellen och inte har läst in sig så mycket på skillnaderna. Man vill ha en så ny vagn som möjligt, helt enkelt. Och även om de nu skulle leta upp skillnaderna mellan 2009 och 2010 så står det på officiella ställen (typ BabyJungle då, som säljer) inte något om att de numera tillverkas i Kina, utan bara de konkreta grejerna på vagnen. Obs, detta gäller då Duon men jag har svårt att tro att de skulle tycka annorlunda om Swiften.
  • Clee

    Nu är min Duo 2010 i flint på väg ifrån Holland, komplett med regnskydd, UV-skydd och pump. Dessutom köpte vi åkpåsar från BabyJungle - inte UJ:s egna eftersom vi ville kunna ta loss överdelen. Så, fastnade för EasyWalkers Classic, köpte i gult och tror det blir fint mot den mörkgråa vagnen. www.babyjungle.nl/images/W/EW%20classic%20fm%20yellow%20250.jpg

    Så, ni som inte kan köpa 2010 från PramWorld kan numera bekräftat göra det från BabyJungle - åtminstone än så länge.

  • Clee
    pluttmaja skrev 2010-02-23 20:24:30 följande:
    får man fråga hur mkt du fick ge för vagnen?? o vad frakten kostade??
    Visst - det var ju några veckor sedan jag betalade men det står klart och tydligt på hemsidan att 2010:an inte är inne förrän i mars, så jag är nöjd att den kom tidigare! Jag betalade i euro 884,40 vilket då blev 9098 kr - dvs inkl 2010 års regnskydd och UV-skydd + pump. Enbart frakten gick på €42.
  • Clee
    Clee skrev 2010-02-23 23:05:44 följande:
    Visst - det var ju några veckor sedan jag betalade men det står klart och tydligt på hemsidan att 2010:an inte är inne förrän i mars, så jag är nöjd att den kom tidigare! Jag betalade i euro 884,40 vilket då blev 9098 kr - dvs inkl 2010 års regnskydd och UV-skydd + pump. Enbart frakten gick på €42.
    Ska tillägga att priset ovan även var inkl frakt.
  • Clee

    Idag fick jag min Duo 2010 och har varit ute och provkört! Är väldigt nöjd så här långt. En sak jag blev lite fundersam över var när jag skulle lossa klädseln, eftersom jag använder liggdel nu. Det var rätt svårt att få loss klädseln från mittstången (eller stängerna, snarare) eftersom knapparna knappt gick att få igenom dem. Kändes som att det var väldigt lätt att repa stängerna på det viset. Antar att det är gemensamt för alla modeller med mittstång.

    Kom på en annan sak jag tänkt fråga förut också, liggdelen vi köpte (till vrakpris på Blocket) har One Tree Hill-logga. Vad är grejen med det namnet? Hette Mountain Buggy det tidigare? När vi var ute störde det mig lite att det dels inte fanns någon uppvikbar/fästbar kant vid själva öppningen in till barnen, så att de kunde få lite insyns- eller blåsskydd, finns det på senare modeller av ligginsatsen? Det störde mig också att det inte fanns något sätt att fästa en mobil så jag undrar hur ni andra gjort med det och framförallt om det finns någon barnvagnsmobil (sådan som man spänner över) som passar duo-liggdelarna.

Svar på tråden Samlingsplats för Urban Jungle ägare v 4.0