• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Första BVC besöket avklarat, lilla matvraket har ätit upp sig, 4410 g / 55 cm. (Vägde 3835 vid utskrivning för 10 dgr sen, 4085 g vid födseln).

    Cupcaken > Nä inte ont alls där nere. Pratat med din bm om det? Min frågade just om jag hade ont eller besvär där när hon ringde häromdagen. Gick bvc hembesöket bra?  

  • am76

    Det är verkigtn UNDERBART när amningen fungerar! Äntligen är det smärtfritt här.

    Nu ber jag bara "till någon där uppe" att vi ska slippa kolik! Har mardrömmar om att de rosa molnen ska raseras... Sköterskan på BVC sa att det brukar ta "några veckor" innan det kommer om det kommer. Tea hade tarmbesvär från dag ett. Usch önskar jag kunde släppa tankarna & bara njuta - blir det så, såblir det så och man överlever! 

    Hur sover ni och de små på nätterna?
    Inatt testade mannen att sova i vårt extrarum, han ser nämligen mer sliten ut än jag. Det var bra, nu såg han bättre ut imorse när han åkte till jobbet. Timon sover i mitten av vår 180-säng så jag kunde liggamma från vilket håll som helst och känner mig oxå mer utsövd nu. Timon väcker mig prick var 3:e timma, äter o byter blöjor 1 h så jag sover 2 h åt gången nattetid, ca 6 timmar allt som allt, dvs bättre än under graviditeten

  • am76

    Tesan L > Stackare, låter jätte jobbigt  lite så hade vi det dygnet runt med vår förstfödda tyvärr, missnöjd dock dygnet runt, även i famnen. Om det är magen - så brukar bajset vara otroligt löst. Jag kan jämföra nu med Timon som har konsistens i bajset, Teas sprutade rakt ur, som rinnande vätska.

    När vi förstod att det var kolik (o ingen normal utv,fas) så körde med "miniform" droppar mot kolik från apoteket, hjälpte lite ibland. Gillar hon sin vagn? Testat att köra vagnen över en liten tröskel hemma? Hjälpte ibland för oss. Annars var det så för oss moxå: någon sov i soffan med henne på nätterna de korta 20-40 min åt gången. Avlastning, har ni nån som kan hjälpa er så ni får sova nån gång, sömnbrist länge gör en galen.

    Kolik verkar ofta ligga i nära släkten om barnen får det. Jag är kolikbarn och mannens bror är det också. Tack o lov aldrig 2 syskon som fått det dock så jag hoppas. 

    Boktips (pocket) för att förstå bebisen bättre när den går in i "jobbigare" ofta klängigare fas: "Växa och upptäcka världen" - om de sju största utvecklingsfaserna som barnet går igenom första året. Fas ett redan vid 5 v ålder. Läste den som "bibel" sist. 

  • am76

    Grattis grattis KaktusBlomman till stor kille!

  • am76

    Grattis Sköna Emma ! Hoppas allt gick bra !?!

    Virre 85 > stackars din syster, låter jätte jobbigt att vara ensam i den sitsen. Hoppas allt går bra!

    Tesan L > Åh vad tråkigt att höra , hoppas den mjölkfria ersättningen hjälper och att ni lyckas få i henne den. Förstår er väldigt väl och lider med er om det är kolik. Man är sååå maktlös som förälder. Vi höll på att bli tokiga och min sambo minns knappt den tiden, konstant sömnbrist och detta skrik som aldrig tog slut. Det tog lång tid innan vi ville ja en tvåa och nojorna finns kvar att även Timon ska drabbas. 

    Usch vad jobbigt att ni inte har någon i närheten som kan avlasta. Ingen i din släkt som kan resa till er några veckor ens? Jag hade nog inte överlevt om inte min pappa hjälpt oss - han var hos oss dagligen och bar det skrikande knyttet så jag kunde äta, duscha, det nödvändiga. Vi försökte oxå med olika ersättningar osv men min lilla plutt förstod sig inte på nappflaska så det var kört o få i henne nåt annat än min mjölk. Tar hon napp förresten? Tea lugnande ner sig som genom ett trollslag efter 4 månader - i samband med att hon börjat äta gröt, få smakportioner & accepterat nappen - efter det hade vi äntligen den bebis vi längtat efter. Hon har inga allergier så det var outvecklade tarmar "helt enkelt". 

  • am76

    Grattis Skruttis !!!

    Nån som räknat, hur många pojkar / flickor har fötts i tråden? Verkar jämt fördelat.

    Phuu idag har jag haft mjölkstockning nummer 3 - 40-graders feber & frossa. Tur att jag var hos min pappa när det slog till så han fick agera Timon-bärare medan jag skakade i sängen. Man ska inte ropa hej... idag hade Timon såå ont i magen alldeles för många timmar - pruttade och fick inte ut bajset - lilla plutten man blir ju tårögd så hemskt att se de ha ont . Så nu har vi minifrom hemma om detta fortsätter.

  • am76

    Nån som haft mjölkstockning/inflamamtion i börstet ? Åkte ni till ÖS och fick antibiotika (vad?) eller vart vänder man sig en helg. Febern återkommer hela tiden nu så lär väl få hyra en pump vilket jag inte ville. Bläh!

  • am76

    Ringde och fick bra råd nu på Ös, ska kämpa på inatt o åka in imorn om det inte blir bättre.

  • am76
    Fröken L skrev 2010-02-05 20:43:26 följande:
    am76: jag fick mjölkstockning på mjölkstockning när jag pumpade till Elias, det var bla en av anledningarna till att jag slutade. Antar att du fått tips på vad du kan göra men jag tipsar dig ändå =) Kylskåpskall vitkål som man "bankar" på och lägger i bh:n var det bästa tyckte jag. Det är inflammationsdämpande och så jäkla skönt med det kalla mot brösten tyckte jag...
    Vitkålsblad - det hade jag inte hört förr !

    Ja pumpande ger lätt stockningar & det är ju bara såå svårt att få balans i mjölktillgången - pumpade mycket med dottern och det tog väldigt lång tid innan jag kunde va utan pumpen och slapp stockningarna.

    Fick ett tips av en bm på Ös igår som jag aldrig hade kommit på själv - som tack o lov verkar fungera - idag är jag feberfri. Jag ska amma stockningsbröstet så som man ammar tvillingar (!) småbökigt ja, men det verkar funka. Så nu är jag hoppfull igen. 

    Önskar alla en riktigt skön helg! Vår familj har denna helg tackat nej till besök från släkt & vänner, vi ska bara vila & äta gott så blir jag förhoppningsvis frisk snart. 
  • am76

    Hur menade BM då? *nyfiken* hur ammar man tvillingar?

    Man har barnet i "rugbygrepp", dvs man sitter upp rak i ryggen, barnet ligger under ens ena arm med benen bak -så kan man amma 2 barn samtidigt, på varsin sida under varsin arm. Detta stimulerar / masserar stockningen som hos mig sitter i sidan mot armhålan till. 

Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden