• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Hoppas ni haft en bra helg allesammans!

    Halleluja - inatt fick jag mina första 4 ½ sovtimmar i ett sträck sen urminnes tiden, såå skönt! Annars fortsätter Timon gärna att äta med 2 h mellanrum,,, han vill även ha mig som napp hela kvällarna så hoppas verkligen han snart upptäcker att det går att suga på vanlig napp också ...

    Vad fort veckorna går, på fredag är det 7 veckor sen vi blev "barnfamilj" på riktigt, intensiva men härliga veckor. Vissa dagar är man ju så trött så man knappt vet vad man heter men njuter ändå så mycket mer denna gång av att ha en liten bebis! Nu är vi sugna på att resa nånstans till varmare breddgrader, får se vart det bär av. Dags att skaffa pass till Timon!

  • am76

    Pass för barn - man gör likadant som för vuxna, tar med personbevis, de tar foto, kostnad samma som för vuxna. Tror giltlighetstiden är 5 år om jag inte minns fel. Tror det finns pass även utan foto men det gäller inte överallt och bara kort tid. Tea är 2 månader gammal på sitt pass *s*.

  • am76
    Cupcaken skrev 2010-03-08 23:16:52 följande:
    Oj! Jag menar ju barn förändras hela tiden, men tack! Ska se till att göra ett pass till lilltjejen snart då! Har ni funderat på vart ni vill resa?
    Vi brukar åka på en vårresa, så kanske möta våren i Prag eller Budapest . Sen planerar vi 4-7 dgr i New York så snart jag går med på att lämna Tea hemma... i januari nästa år blir det Thailand. Längtar!

    Själva vart vill ni åka? 
  • am76

    Vi är duktiga på att spara och båda har jobbat väldigt väldigt mycket i våra dagar så vi har råd att unna oss lite resor. Vi har inte köpt nåt hus heller än så har ju sparpengar att nalla av. Mannen jobbar fortfarande långt över heltid ... Jag fick en bra FP denna gång oxå då jag snålat med FP-dagarna för dottern - jobbat deltid och fyllt upp till min heltid - då behålls SGI:n så länge man har dagar kvar. Nu njuter jag extra mycket av att vara ledig då jag jobbat så mycket !

    Usch då - mens redan Cupcakaken, jobbigt. Jajemen nu kan du bli med bebis igen så pass upp om ni inte vill bli fler! Min BM sa till mig sist att det är mycket lättare att bli gravid en andra gång. Stämde inte på mig men bra att veta ändå om det nu är så ... Har inte fått min än och hoppas den inte kommer på ett tag.  

  • am76

    Jag tar ut dagarna för stora tjejen när hon är hemma dvs 2 i veckan, Timons dagar spar vi. Jag kommer vilja jobba deltid ett bra tag och vet ju inte om vi ska ha ett tredhe barn - vill ha kvar min SGI.

  • am76

    Ang att behålla sgi. Man har kvar den så länge man efter att barnet fyllt 1 år tar ut 5 FP dagar i veckan (eller motsvarande som ens egen sgi är beräknad på) tex om man tidigare jobbade 5 dgr i veckan så kan man efter barnets 1 årsdag jobba 3 dagar och ta ut fp 2 dagar.

    Alltså finns inget krav på att bli gravid innan barn1 är 21 månader - såvida man gör som jag skrev & har dagar kvar - därför är det viktigt att spara dagar om man inte vill gå tillbaka och jobba på heltid tex och ha kvar sin sgi ett tag.

    Jag har en tjänst (sgi beräknad på...) på 92 %. Jag har sen barn1 fyllde 1 år antingen tagit ut 5 fp dagar i veckan eller jobbat 64-80 % och tagit ut resterande i FP-dagar upp till 92 %: då är min sgi säkrad.

    Hänger du med?

  • am76

    Nästa vecka blir Timon 2 månader och jag längtar såå efter mina vanliga kläder - byxor menar jag då. Eftersom jag ammar "bor" jag i boob-tröjor men mina jeans åh vad jag vill få på mig dom nu!

    Hur går det för er med jeansen, kommer ni i dom eller har ni köpt nytt? 

    g vill inte köpa nytt. Vågen står still på +5-6 kg sen ett par veckor (av +18-19) - de kilona jag måste ner för att få på mig kläderna, banta kan man ju inte nu men jag tränar 3 ggr i veckan så hoppas överflödet snart försvinner.

  • am76

    Suckelisuck - ni ska va glada som kan ge era små flaska ibland! Här går det inte alls. Köpte två nappflaskevarianter till igår men nixpix han störtvägrar envist med sprutande tårar och gallskrik, precis som dottern gjorde fram till 4 ½ månads ålder. En gång lyckades vi honom 50 ml men efter det - aldrig, tutte ska det va. Så än kan jag inte lämna min parvel som fortfarande är hungrig efter 1½-2 h på dagtid, på nätterna har jag nu äntligen fått sova 4 h i ett sträck .

  • am76

    > Oj är du uppe mitt i natta Cupcaken eller sen läggning ?

  • am76
    Mamma Tes skrev 2010-03-12 05:21:42 följande:
    Bli gravid igen innan första barnet är 21 månader, är det enda jag känner till. Och så måste man ta ut 7 dagar per vecka då barnet fyllt 1. Antingen 7 föräldradagar eller kombinerat med jobb.
    det räcker med 5 dagar.
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden