• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Skruttis > Grattis till husköp! Kungälv är väldigt trevligt, vi har kikat på några hus där oxå.

    AmandaBrun > Stort grattis till pojken! Gick allt bra?

    Jösses vad tiden går fort, en vecka redan sen Timon föddes! Jag har varit själv ½ dagar då sambon måste jobba och det har gått bra, även med storasyster hemma, hon är så hjälpsam och har tom börjat fixa toabestyren själv, så skönt! 

    Vi njuter i fulla drag - allt är annorluna med Timon jämfört med Tea, Hon hade ju så ont i magen och höll på att driva oss till galenskap i 4 månader med sitt dygnet runt skrikande. Inget jag önskar någon! Timon äter med 2½-3h mellanrum är vaken allt längre stunder och kan sova 2-3 h i sträck på natten, gud vad underbart det är! 

    Åh hoppas ni som ff väntar på bebis snart får träffa era små! 

    Dagens stora suck är de glashala gatorna i stan, helt livsfarligt att gå ut så nån vagnpromenad har jag inte vågat på mig än . Fogarna värker ff oxå så jag tar det lugnt, började smått med knipövningarna igår - tråkigt men ett måste.

  • am76

    Usch jag är febrig, inatt 40 grader och frossa, typiskt när Timon vakade 21-03 *gäsp*. Undrar om feberfrossan har med mjölproduktionen att göra och såren på tuttarna kanske aj aj var ont det gör. Använder nu bara "uppsamlingskoppar" så att boobsen får andas. Har testat amningsnapp men han vill inte ta den så det är väl bara att bita ihop... Ser framemot längre fram när amningen inte gör så ont, just nu ondare än själva förlossningen.

    Hoppas ni har det bra! Så himla kul med alla bebisar, inte många kvar i magarna nu!

  • am76

    Nu är ferbern borta, så skönt, säkert mjölkproduktionen som ni säger. Äntligen idag så lyckades Timon tömma brösten helt, säkert det som påverkat att det varit så mycket mjölk kvar. "Uppsamlarna" har även hjälpt mot såren - ena läkte helt på ett nafs idag, otroligt.

    Cupcaken > pumpar du ut allt och ger med flaska eller ammar du oxå fortfarande?

  • am76

    Ang kläder. Städade garderoben idag - åh vad jag längtar efter vanliga kläder! Kommer bara i mina Boob-tröjor av storlek L och har betydligt fler av M och S så måtte kilorna börja rasa. Sist tog det 6 veckor att kommai jeansen men nu gick jag upp mer så kanske går man ner kilorna på 10 veckor. Inte kul att gå omkring i mysbyxor, så lämna hemmet vill inte jag heller mer än nödvändigt .  

    Ang amning. Det verkar höra till detta med feber och spänningar, det ger sig säkert snart när brösten känner av hur mkt mjölk de ska producera. Jag hade febertoppar och frossa inatt igen men det var tack o lov borta imorse igen. Istället för amningsinlägg har jag nu uppsamlingskoppar - och redan på ett dygn har jag fyllt ett istärningsfat - och såren läkte - helt otroligt - och skönt!

  • am76

    Min första natt utan feber - så skönt hoppas mjölkproduktionen balanserats nu ...
    Tips för att få mer mjölk - amma eller pumpa ofta ofta, var 3-4:e timma är för sällan. När barnet behöver öka mängden mjölk kommer det ju ligga vid bröstet väldigt ofta precis som första dagarna för att produktionen ska öka nästföljande dagar. Sen ska man dricka mycket oxå!

    Amningshjälpens sida har en hel del bra info, & faktablad att skriva ut:
    http://www.amningshjalpen.se/

    Jösses vilken vinter vi har fått! Och trotoarerna är ju såå hala. Imorgon kanske det blir barnvagnspremiär för oss till BVC.

    Vågen visade imorse nu -12 kg, läste i min journal vad jag vägde vid sista BM besöket, ville inte veta då men sanningen var +18 kg (!) phuu (mot förra 12 kg). När vi kom hem fr BB hade jag bara gått ner 7 kg så visst går det neråt,  6 kg kvar! Hur mycket gick ni ner av enbart förlossningen?

  • am76
    Sköna Emma skrev 2010-01-31 11:17:12 följande:
    Vilken natt, igår va jag oss en kompis och kände att jag inte kunde sitta riktigt, det gjorde så ont! Detta va vid nio, så jag åkte hem och duscha och bara tog det lugnt. La mig i sängen och titta lite på film vid ett, då kom det! GUUUUUUDD va ont i magen jag fick, vet inte om det va samandragningar eller om det va värkar. Men det vara i 35sek och kom ungefär var 3-7min. Lång och försökte slappna av, tillslut somna jag och vakna kl 06 och sen dess har jag varit vaken. Men nu när jag gick upp vid 10 så sluta det göra ont vist är det konstigt. När man ligger gör det ont och när man går upp släpper det.Bara 3dagar kvar i dag
    Mer känningar? Hoppas bebisen vill ut snart .
  • am76

    Låter härligt Peos Mamma !

    Första dagarna ammade jag vid varje "pass" 3 ggr höger + 3 ggr vänster dvs 6 ggr innan han va nöjd, säkert 2 h, blöjbyte emellan. Nu räcker 1 gång hö & 1 gång vä nattetid ca 1 h. På dagtid blir det gärna 6 ggr fortfarande då han e vaken 4-6 h i sträck oxå.

  • am76

    Yepp har en pigg krabat, idag har han varit vaken 8:30-15:30 (!rekord!) han vill vara med oss & äter & äter - så han försöker nog öka produktionen på mjölkfabriken igen! Minns första barnet att jag tyckte detta var jobbigt att inte få gjort nåt - nu vet man ju att det är övergående, om ett par veckor går amningen väldigt mycket snabbare.

  • am76
    virre85 skrev 2010-02-01 14:35:12 följande:
    Usch vad jag är hungrig, började med vlcd diet idag.. Magen kurrar ihjäl sig.Mitt tålamod är redan i botten trots att jag nyss börjar haha hur ska detta sluta.. Människorna får se upp på onsdag då jag ska till ullared=)
    Vad är vlcd diet för nåt *nyfiken* ?
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden