• am76

    BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden

    Nu har jag kommit hem från Östra. Vi fick en pojke 4085g/54cm, igår morse! BF + 3 dgr (el +7 dgr).  

    Vattnet gick hemma 17:30 onsdag kväll. Åkte in till Östra för att invänta värkar kl 20 - ville inte va hemma. Fick tack o lov ett rum för att invänta värkarbete alternativt igånsättning efter 24 h. De bad oss larma när vi behövde hjälp. Kl 03:25 larmade jag, visade sig att jag då redan var öppen 8 cm . 04:45 föddes han, vår pojk! Lustgasen hjälpte lite, annan bedövning hade jag inte ens i tankarna denna gång, fort gick det.   

  • am76

    Haha är verkligen helt snurrig av sömnbrist! I fredag morse föddes han och vattnet gick torsd em. Måtte man sova lite inatt för att komma ifas. Kram på er!  

  • am76

    Snabbläst ikapp tråden nu,

    Stort Grattis Harelis & Erika !!!  

  • am76

    Åh grattis grattis Cupcaken - då blev vi mammor samma dag ju 22/1 !!!

    Det föddes tydligen såå många bebisar denna natten så det var fullt på både Östra och Mölndal. Inom 10 minuter föddes 4 barn runt 04:40 - samtidigt med mig - det ringde precis överallt på larmen och i telefoner, svetten rann i pannan på min stackars barnmorska och jag minns att hon svor *haha* (hon var eg inte ens "min" bm men hon kunde inte lämna mig när hon insåg hur kort tid det var kvar när hon kom in på rummet då vi larmat).

    Hoppas resten av bebisarna i tråden snart behagar att titta ut!

  • am76

    Hur funkar amningen för er som fått bebis? Jag är väldigt lycklig då pojken direkt fick rätt tag, hade ju enorma problem med Tea, koppmatning, pumpande och amningsnappar. Nu är det andra bekymmer, har mjölk för flera bebisar känns det som, gör ju såå ont och han äter inte upp allt. Har tagit fram pumpen nu om det krisar inatt. Vill ju inte börja pumpa ur för då kommer det ju ännu mer. Från B-kupa till D eller E kupa över ett dygn är inte roligt. Måste ut och handla ett Boob-nattlinne imorn och större amningsbh! Hoppas mjölkmängden balanseras snabbt.

    Förstoppning ja, usch - vågar inte trycka på (än) så kör med milt medel som finns på apoteket i kylen; "Relaxit"  

    * Nån som vet vad man får man ta för smärtstillande när man ammar? Läser på FASS men hittar ingen som verkar helt ok. Tagit panodil nu i alla fall. Mycket värre eftervärkar eller vad man ska kalla det, denna gången. Dock har hallonbladstét nog gjort stor nytta här gissar jag, sist blödde jag enorma mängder, nu efter allt té drickande knappt nåt. Enorm skillnad! 

  • am76

    Förresten, nån som vet om H&M säljer amnings-nattlinnen?

  • am76
    ErikaR skrev 2010-01-25 15:16:13 följande:
    Idag är Thea 1 vecka Fick en chock igår när jag ställde mig på vågen och upptäckte att jag är tillbaka på min normalvikt efter en vecka. Trodde det skulle ta längre tid, men sedan vet man ju inte hur kroppen reagerar på amningen heller.
    Oj grattis vad snabbt du gått ner!
    Fint namn på lillfröken samma som min dotter.

    Hur har ni andra gått ner? Jag hade gått ner 7,5 kg i lördags när jag kom hem - så återstår en del, hoppas de försvinner fort för längtar efter mina vanliga kläder!!! 
  • am76
    Cupcaken skrev 2010-01-26 11:44:29 följande:
    Morning tråden!!Inatt har vi fått SOOOVA så underbart, känns som mjölken har runnit till nu, äntligen och lillan är nöjdare och sover längre.Idag ska vi tillbaka på återbesökt till storken. Håll tummarna nu för oss att lillan inte gått ner för mkt i vikt, här är en mamma som är toknervös.Hoppas ni mår bra allihopa, Peos mamma o kaktusblomman, håller tummarna för er att ni slipper gå över tiden för mkt.Förresten, jag måste köpa en elektriskt amningspump idag känner jag, att handmjölka gör mina armar så trötta och den vanliga handpumpen tycker jag är svårhanterad.Har ni några tips och rekommendationer om vilken pump som är bra?
    De kostar ju en del de elektriska - känner du att det är tillfälligt behov kan du hyra en på BB! Vet inte vad det kostar per vecka men det är ju ett alternativ. Fråga idag när du ändå ska till sjukhuset, (vi ska oxå det!)
  • am76

    Samma! Men före er, vid 13. Hoppas viktkurvan o allt ser bra ut! Lite nervöst men hoppas det ser ba ut. Fick BVC tid nästa vecka, Carlanderska ska vi gå på. Vilket tillhör ni?

  • am76
    Cupcaken skrev 2010-01-26 11:57:49 följande:
    Carlanderska, de kommer på hembesök till oss nästa tisdag
    Oj lyx med hembesök! Vi får minsann knalla dit. Fick vi med förra barnet oxå fast då var det till Kungshöjd. Valde Carlanderska nu för det är ju mkt närmare. 

    Hemma ef besök på Östra, jodå har mjölk så det räcker 3975 g vägde han nu, såå skönt! Hur gick det för er?
Svar på tråden BF Januari 2010, GBG, fortsättningstråden