• Demyra

    Vi som har prematura sammandragningar

    Konstigt bara när jag hade ca 3 cm med sonen och nu har den varit närmare 5 cm.

    Nu har jag ingen aning om hur lång den är, har inte varit på mätning på evigheter.
    Känner jätte ofta ilningar så bebisens huvud stöter säkert på nån nerv där nere, och jag har hela tiden värk i magen. Vet inte riktigt om det är som mensvärk eller om bebisen ligger på nåt sätt så att livmodern töjs ut, ont gör det iallafall.

  • Demyra

    MiSchoOo: Vad synd att du blivit inlagd. Jag håller tummarna att allt går bra!! {#emotions_dlg.flower}
    Vilken vecka är du i?

  • Demyra

    Är i 34+0 idag så nu är det inte så farligt om det sätter igång, fast vill nog gå tiden ut så man inte behöver va på sjukhus så länge och ammningen kronglade så med sonen så det hoppas jag att jag slipper.
    Bebisen har sjunkit långt ner och det ilar till hela tiden när jag går, känns som man måste gå med benen i kors och när jag sitter så känns det som bebisen skulle bli i kläm. känner också rörelserna jätte långt ner, några cm till å så är den ju ute

    Busfrö: jag fick/får också slemmiga flytningar efter många sammandragningar och ibland är det som små klumpar, varje gång jag torkat mig så undrar man att är det nu som slemmisen lossat. Och så får jag oxå blött i trosorna efter mycket sammandragningar. Obestämd

    Ska idag på besök till förlossnings avdelningen, ska bli kul och se hur de ser ut där. Med sonen hann jag inte på besöket för han kom ut samma dag, visade dock stolt upp honom för de andra som var på besöket.

  • Demyra
    Bohman skrev 2010-07-06 20:50:25 följande:
    Jag har jätte mycket kraftiga sammandragningar ikväll...
    kunde knappt stå upp när den ena kom.
    vad ska jag göra?
    Äter juh redan massa bricanyl......
    Har du provat dusha? brukar släppa efter ett tag för mig ibland.
    Tar dom ont? I så fall skulle jag nog ringa förlossningen..

    Har oxå fått massor med sammandragningar nu och dom är jätte kraftiga, känns som jag skulle kunna kissa ut en kokosnöt, fast dom gör inte ont bara trycker på nåt otroligt.
    Fick rådet att om dom håller i längre än en minut och i mer än en halv timme så skulle jag åka in.

    Är så nyfiken på hur min tapp är, som tur ska jag till läkaren imorgon, skulle så gärna ha nån här hos mig jämt som kunde känna efter hur lång den är när man känner sig orolig.
  • Demyra
    Bohman skrev 2010-07-06 21:01:49 följande:
    nej det har jag inte...
    får testa de...usch...vill inte mer nu!!
    Hoppas dom ger med sig snart  *Kramar*

    Vet inte om det finns nån vetenskap om det men jag får massor med sammandragningar och ibland onda sådanna när det är åska i luften.
    Kan ibland säga åt sambon att ajaj snart smäller det och så brakar det loss efter en liten stund...konstigt..!!
    Har ni märkt av nåt sådannt??
  • Demyra
    Bohman skrev 2010-07-06 21:15:25 följande:
    Nä inte jag...om det inte är åska på G nu?
    brukar dock få ont i skallen om åska är på g.
    Här i Finland är det iallafall åska så kanske du är extra känslig och känner av det ända dit.  Tungan ute
  • Demyra

    Nu har jag varit på läkar kontroll, och tycker inte alls om den manliga läkaren som undersökte mig.

    Men tappen var iallafall mjuk men stängd, och enligt hans standard så är den alltid 3 cm så vem vet hur lång den var egentligen.

    Sf måttet fick han till 34 fast det förra vecka bara var 30 Förvånad, och sedan mumlade han något om att bebisen inte sjunkit, konstig för bebisen har hängt där nere flera veckor och känns inte som om den skulle ha kommit längre upp nu. Sjunker den ännu mer så kommer den ju ut..

    Blodtrycket var 119/78, så helt bra fast jag ser stjärnor lite nu som då Skrattande

    Jag tycker man bara blir och fundera mer efter ett läkarbesök än vad man annors gör.
    Och nu ska min bm fara på semester också så kommer att få en ny bm vid varje besök Skrikandes


    jdsr79 skrev 2010-07-06 21:50:07 följande:
    Hej alla ni som är inne nu. Är längesedan jag skrivit nu.  Men jag har iaf varit inne och läst och följt er andra varje dag. Sist jag skrev så hade jag mkt SD och de hade börjat bli regelbundna.

    Efter att jag skrev så har jag varit in på förlossningen två gånger för kontroller. Första gången hade jag regelbundna förvärkar i 10 timmar. 2,5-3,5 min emellan. Efter detta besök så har jag fortfarande regelbundna SD nästan varje kväll/natt (ibland fm). Jag är nu i v. 34+5 och de kommer inte göra ngn större ansträngning att stoppa upp om det kommer igång nu. Så jag sitter här med mina SD och kan inte göra så mkt åt dom. På första besöket så hade det inte skett ngn påverkan, på andra besöket som var nyligen kollades inte tappen ens då jag är så "långt gången".

    Jag är sjukskriven, men det gör varken till eller från i mit fall, då jag är föräldraledig och min sambo hade jobbat vilket som. Surt när ekonomin inte tillåter annat. Får bara försöka att göra så lite rörelser som möjligt. Men det vet nog alla föräldrar att det är lättare sagt än gjort. Om jag får ligga en hel dag så dämpas de SD som kommer av rörelse. Däremot de som kommer regelbundet i några timmar och bara några minuter emellan kommer oavsett om dagen varit lugn eller mindre lugn.. Just nu kommer de stadigt mellan 3,5-5,5 minuter.. Kan de inte bara sluta och istället börja om när det verkligen är dags?!?!

    Det var en liten uppdatering från mig till de som var här då jag skrev :o)  Har hunnit med att läsa både era roliga och mindre roliga inlägg. Till er som har det svårt med mkt oro och osäkerhet sänder jag en tanke. Jag fortsätter följa er med spänning och goda förhoppningar!

    Kram
    Låter jätte jobbigt med så där mycket och regelbundna sammandragningar.
    Håller helt med om att dom skulle kunna sluta nu och sedan komma tillbaks med full fart när det är dags.
  • Demyra
    mariamamman skrev 2010-07-07 11:01:33 följande:
    Har fått reda på att min livmoder är hjärtformad. Barnet ligger på vänster sida där det finns störst plats för honom. Det är tydligen därför som jag har mest ont på vänster sida och att jag ser sned ut på magen (stor på vänster sida och tom/platt på höger sida). Skumt! Men det innebär tydligen inga större problem för barnet och mig, mer än att det finns ökad risk för att barnet måste förlösas med snitt pga att det inte finns plats för honom att vända sig rätt (ska ju ändå ha snitt pga placenta previa) + att det är en lite ökad risk att föda för tidigt (den risken fanns ju ändå pga uvi:erna och cervixpåverkan). Fått Dexofen utskrivet att ta när jag har som ondast. Cervix var iallafall sluten och 34 mm lång! Ska på ny kontroll 1 aug.
    Min sambos brors fru hade oxå hjärtformad livmoder och allting gick bra, tjejen kom ut med snitt en vecka före bf efter vattenavgång.

    Vet nån om det är normalt att tappen blir mjuk när man är i vecka 34, och den har varit hård förrut???

    Har så mycket mer ont nu och lös mage.
    Kommer ju att bli tokig om jag ska gå så här tiden ut och fundera ut och in, varför kan det inte bara finnas en klocka på magen så man vet när bebisen kommer Drömmer
  • Demyra
    PennyJenny skrev 2010-07-08 09:17:34 följande:
    Tjoho, 23 fulla veckor idag Äntligen är mitt första riktiga mål på denna mardrömsväg!!! Det trodde jag aldrig i v18 när livmoderhalsen började utplånas :) Hoppas innerligt på minst 3-4 veckor till iaf.
    Underbart!! Vi fortsätter hålla tummarna att bebisen stannar så länge som möjligt Solig

    Har själv vecka 35 idag så det känns jätte bra.
    Var nästan säker på att förlossningen startat igår, trodde ryggen skulle gå av vid varje värk och det fast jag tagit panadol. Idag fortsätter molvärken i mage och rygg, men inga onda värkar som jag inte skulle kunna klara av.

    Känns jätte jobbigt nu när det närmar sig, sd har man ju hela tiden och ont har man från och till så hur ska man veta när det är på G??
    Är så rädd för att föda hemma, vet ju att min förra förlossning gick snabbt och jag hade oregelbundna värkar.
    Och hjärtljuden gick ju oxå ner så vad gör man om det händer hemma?

    Sambon är på jobb en timme härifrån så är ju ensam med sonen ifall nåt händer.

    Tror ni är dom ända som förstår hur det känns, hur osäker man är när man har sd hela tiden och hur rädd man är. Alla andra bara säger att säg sen då vi ska åka.
  • Demyra
    t0va skrev 2010-07-08 09:54:53 följande:
    Jobbigt att vara själv, men känner du att det är pågång så ring ambulans om mannen inte hinner komma, så får du ta med sonen. Tufft när ens respektive finns så långt bort, min jobbar ca 800m från sjukhuset så han får springa dit om det skulle bli så akut. 

    Mina sammandragningar är som förut, men jag har mer "mensvärk" idag och haft konstigt ont i magen inatt. Men än får han inte komma ut, v33+2 idag tror jag det blir. 

    Idag ska sambons chef komma med en bäddsoffa också som vi ska få, igår lyckades jag sortera upp några fler flyttkartonger. Men det går så långsamt, sitter på golvet och tar en i taget och måste vila emellanåt, sen får jag inte flytta de tunga eller ta ner de som ska vara i källaren. Men skallen vill... fast sambon blir så arg om jag gör det. Tur att jag har honom som stoppar mig. Jag vill så gärna få bort alla flyttkartonger innan bebis ska komma. 

    Imorgon får jag lite hjälp igen med hushållspysslandet, sån tur så allt inte förfaller. 

    Hoppas ni får en bra dag i värmen. 
    Vad snäll chef din sambo har :)

    Det är frustrerade det där när man flyttar och inte får lyfta lådorna, vi flyttade ju i april men blev oxå förbjuden att röra lådorna, man skulle alltid vänta på att nån hade tid att flytta lådan åt en annors blev dom arga.
    Så svårt när hjärnan säger åt en att man klarar att lyfta medan man själv vet att man nog inte borde.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar