• Demyra

    Vi som har prematura sammandragningar

    Var just akut till läkaren och kollade tappen..Har haft såna sju jäkla sammandragningar/värkar i natt, strålar från ryggen och drar ut i benen.
    Allt såg bra ut och bebisen var över 1 kg redan :)
    Huvudet var neråt men inte fixerat ännu, men det kan väl säkert ändra tusen gånger ännu innan det är dax.

    Bor i Finland och här ger dom tydligen inte bricanyl annat än på sjukhuset, så får klara mig med vila och panadol.

    Hon kunde iallafall lova mig att inget händer på en vecka ifall då inte vattnet skulle gå så det känns ju lite tryggare. Nu ska jag bara komma på ett sätt att klara mig igenom smärtan..

    Vecka 27 nu, så ett tag till skulle den nog gärna få stanna.
    Har nog aldrig önskat mer än i år att sommaren ska vara förbi.

  • Demyra

    Jmynt:
    Kramar till dig!! Hoppas du får nån slags avlastning så du orkar ett tag till.
    Låter ju inte riktigt som sambon din respekterar dig hoppas ett ljus går upp för honom och han växer upp innan du lämnar honom.

    Var själv tillsammans med en liknande typ i 1 år efter att sonen kom innan jag sa att nu räcker det, och det var nog det bästa beslut jag någonsinn gjort för nu är jag sambo med världens underbaraste man som säger att jag inte behöver göra nånting här hemma om jag inte orkar och han är helt ljuvlig med min son fast han aldrig haft att göra med barn före han träffade mig :)

    Kom ihåg att du har rätt till att vara lycklig!!

  • Demyra
    mammaNena skrev 2010-05-10 11:01:15 följande:
    www.familjeliv.se/hem/helenas83/gallery/phpqw... Får se om det fungerar
     
    Vilken söting :)
    Man blir ju lite smått avundsjuk på er som redan fått era bebisar fast nog är det ju bättre att den hålls där ett tag ännu. Men längtar så tills den dag jag får hålla min söta tjej i famnen :)

    Tog mig friheten att göra en liten lista, hoppas den stämmer någolunnda :)

    PuH84 - 25 Maj
    Fröken sol - 22 Juni
    Shee - 6 Juli
    Noemi - 8 Juli
    Lana - 16 Juli
    Mari80 - 2 Augusti
    Demyra - 11 Augusti
    Jmynt - 18 Augusti
    Icka76 - September
    Happyme - 22 September
  • Demyra
    fröken sol skrev 2010-05-10 12:31:40 följande:
    va bra, jag började men orkade inte. la mig ned och vilade istället. Har drabbats av en jävla dagisförkylning med halsont. och det är inte ens mitt dagisbarn som smittat (med tanke på att jag inte har barn än)
    Aaaw jobbigt med förkylning när man redan har så jobbigt att vara, hoppas det går fort om. Ner under täcket med en bra bok och en kopp vamt honungstee :)
    Happyme skrev 2010-05-10 12:37:37 följande:
    Finfint Demyra! Nu ska jag saaaaakta men säkert ta mig till doktorn, har en massa sd idag så jag hoppas han klämmer försiktigt på magen ..
    Lycka till hos läkaren!! Hoppas allt ser bra ut och att du inte får en likadann våldsam läkare som jag hade, klämde och tryckte så jag inte kunde gå efteråt.
  • Demyra

    Lycka till idag ni som ska på undersökning!! {#lang_emotions_flower}

    Å håller tummarna Puh att du så småningom får riktiga värkar.
    Man vill ju inte gärna gå över tiden när man varit orolig i flera månader att bebisen ska komma för tidigt {#lang_emotions_undecided}

    Jag har nu haft 2 bra dagar, nästan inga sammandragningar. Kännns så skönt att få en liten paus, istället har tröttheten kommit tillbaks, skulle kunna sova dygnet runt känns det som.
    Nåå kanske man börjar piggna till nu när sommare kommer. Här är 22 grader varmt och sol, ska till sommarstugan imorgon och slappa {#lang_emotions_sunny}

  • Demyra

    Välkommen med Kavi {#lang_emotions_flower}

    Hoppas det börjar för dig nu Puh84, så jobbigt den där sista tiden när man bara vänta å längtar.

    Jag har haft det ganska bra nu i en vecka, inte så mycket sammandragningar å bara ont ibland. Funderar lite på att avboka mitt läkar besök idag, men kanske det är bra att mäta tappen å kolla att allt är ok för säkerhets skull.

    Hände en konstig sak i helgen, jag fick ont i magen och det började spänna, sticka och dra. Sa åt min mammma att nu börjar det nog snart att åska för magen beter sig så konstigt, å en minut senare smäller det till :)

  • Demyra

    Har oxå varit till läkaren nu, dom hade fått nya ultraljuds apparater så jag blev ju förståss en perfekt försökskanin {#lang_emotions_smile}
    Allting såg bra ut, tappen var 4 cm. Hon menade på att om det skulle finnas risk för prematur födsel så skulle tappen bara vara 2 cm nu. Men undantag kan väl hända. Dom skulle inte kolla upp mig nå mer nu utan jag ringer om jag känner mig osäker så får jag komma på koll.

    Allt känns så bra nu när man mått bättre ett tag och allt ser bra ut. Tror jag ska fira det med en långpromenad i solskenet {#lang_emotions_sunny}

    Är nu i vecka 28

  • Demyra

    Vad här skrivs flitigt {#lang_emotions_laughing}

    Puh hoppas det drar igång för dig snart , du får spendera dagarna med dom 3 S:en nu (Sauna, Städa och Sex) {#lang_emotions_tongue_out}

    Naomi du har varit med om mycket medan jag varit på stugan, hoppas den lilla vill stanna kvar en liten stund. Håller tummarna för dig

    Jmynt du ska nog ta det lugnt om du har sådär kort tapp, läkaren sa åt mig att om tappen blivit märkbart förkortad inom vecka 28 så då är det risk för prematur födsel, såklart kan det säkert vara risk ändå men så förklarade hon iallafall.

    Happyme hur går det för dig?
    Låter otroligt jobbigt det du varit med om hoppas det blir bättre *Kram*

    FrökenSol Grattis till dig för att passerat gränsen {#lang_emotions_flower}

    Och välkommna med alla nya

    Jag har haft det otroligt lugnt nu och inte alls så ont som förrut och mycket mycket mindre sammandragningar, men nu är jag på högspänn hela tiden för när det drar igång igen och vet inte riktit hur mycket jag ska våga röra på mig.
    Har ju varit så skönt nu i nästan 2 veckor så skulle ju harma lite om jag går en promenad för mycket och jag får tillbaks alla onda sammandragningar och molvärken.

    Är i vecka 29 nu så bara 6 veckor kvar så går jag förbi sonens födelsevecka :)
    spännande hur snabbt det närmar sig, det känns ju som igår som jag gick förbi magiska gränsen vecka 12 {#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar