• PuH84

    Vi som har prematura sammandragningar

    fröken sol skrev 2010-05-25 10:40:24 följande:
    Puh öppen för fingret betyder att hon bara får in ett finger, alltså ca en cm. Kom hon åt huvudet? Annars kan det vara så att det bara är den yttre modermunnen som är öppen.
    Det vet jag inte... Men det var iaf INTE skönt! Det gjorde faktiskt rätt ont! Hon pratade om att hon grejjat så hon fick in två fingrar innan hon var klar... Hoppas det inte är nån kräsen här inne! :-/
  • PuH84
    Noemi skrev 2010-05-25 10:08:06 följande:
    Håller tummarna puh84!! Jag förstår dig trots allt. Även om jag inte vill att min plutt ska komma än så när jag har ont och mår dåligt så känner jag inte att jag orkar vänta mer. Så jag hejar på att det drar igång för dig!
    Ja... Och jag förstår dej... Ibland tänker jag faktiskt så oxå... Kunde h*n inte fått kommit när det körde igång första gången då... Då hade det varit klart... Men samtidigt så tycker man att det är så bra att man fått gå full tid! Märklig känsla på nå vis! Nu drog juh inte mitt igång så tidigt.. Var i V. 34+6 men ändå!
  • PuH84

    Näe fröken sol, det gjorde hon inte, så det vet jag faktiskt inte... Hon pratade om att den låg ganska långt bak... Men då tyckte hon att jag låg konstigt och att det kan ha berott på det (halvsatt) Men jag ska juh dit imorrnbitti igen... Och inte vet jag om hon kommer pilla då oxå... Men det känns som att det händer saker iaf... Har lite mer molvärk än vanligt, dock inte nå sammandragningar... Osså slemproppen då... Men jag vet juh inte om hela slemproppen kommit... Kom juh lite för en vecka sen med. Sen kan det väl ta ett tag iaf... Även fast slemproppen kommer!
    Tack Demyra! Första S:et avklarat då... Städningen... Ett ont måste... Dock vet jag inte om jag köper det här med färdknäppen som alla pratar om... Det har då inte funkat för mig!


    Välkommen 3Busfrön! =)

  • PuH84

    Hej hej! =)

    Har vart till barnmorskan idag! =) Tappen ca 1 cm om jag förstod rätt... Öppen för två fingrar utan problem, så det hade hänt liiite sen sist iaf!
    Jag ber om ursäkt att jag inte svarar inlägg... Är såååå trött just nu... Ska läsa ikapp ordentligt när jag har lite mer energi... Men såg att det va nån ny som jag hälsar välkommen! =) Hoppas alla mår under omständigheter bra! =)

  • PuH84
    Happyme skrev 2010-05-26 16:32:38 följande:
    Hej vänner, ska läsa lite i tråden ikväll och tyvärr Noemi är jag inte på en trevlig plats utan dator utan på antenatalen på SÖS sen i söndags.Hela mitt matsmältningssystem har sagt upp sig och min magsmärtor har varit brutala och pågtt dyget runt. Så här ligger jag med morfininjektioner och näringslösning. Har gått ned allt jag gått upp under graviditeten och när jag vakande imorse med blåmärke över ögat och ytterligare viktnedgång bröt jag ihop totalt. Är slutkörd. Bebis verkar dock må bra.Ska läsa om hur ni ha det och se sen om jag orkar skriva mer idag annars fortsätter jag imorgon.Kram o tack för omtanke!
    Men Happyme!! Uscha! Vad jag lider med dej! Skönt att höra att bebbe mår bra iaf!
    Vad beror allt på då?? Fy... Vet inte vad jag ska säga! Skickar massor med styrkekramar! Du är stark! =)
  • PuH84

    Sundsvallsbo här!

    Men jag måste göra en efterlysning!! Vart är Fröken sol??? Hon har inte varit aktiv sen i förrgår förmiddag??? Hon kan väl inte fått bebbe före mig???

    Hur går det för Noemi och Happyme??


    Nja... Shee... Vet inte heller om jag tycker att det låter spec normalt!! Det är mycket!! 7 kurer på ett knappt ett halvår... Kan juh inte heller va bra! Dom vet inte det det beror på??

    Skönt Dynah att du vart sjukskriven! =) Nu ska du bara ta det lugnt och vila! =)

    Själv håller jag på att bli galen!!! Har kommit slempropp nu sen i måndags... Hur mycke slempropp har man egentligen?? Vet juh att den kan återbildas! Gör den det även så här sent i grav?? Men annars bara nå fjuttiga små sammandragningar... Vill ha KRAFTIGA ONDA sammandragningar nu!!!

  • PuH84

    Va roligt Noemi och Happyme att ni kan träffas... Om ni förstår hur jag menar... Efter omständigheter liksom!

    Happyme: Jag har faktiskt bara gått över två dagar... Så det är juh inge länge öht... Men med tanke på två falskalarm... Och ett mående som varierat så känns det som att det är hur låååång tid som helst! Ja.. Nästan iaf! Det här hallonbladsteet som folk pratar om har jag dock inte testat... Fick tips på att man ska cykla idag... Får se om jag kanske testar det då! =) Jag är väldigt öppen för förslag!!!

  • PuH84

    Hej hej Alla! =)
    Nääeee... Happyme! =) Hade hoppats på att jag skulle få fira Mors dag idag... Men det är en envis liten krabat därinne!!!
    Va härligt det lät att bara du och bebben va vaken! Låter som att det går lite framåt för dej iaf... Skönt!! =)

    Har inte vart inne på nå dar, va på en en dagstripp med bilen i fredags och igår var jag hos min mamma hela dan... Så tyvärr... Ingen trollunge!!! =(

    Har en väldigt väldigt stark känsla av att jag kommer gå så långt att dom får sätta igång mig... Vet inte varför... Men känner mig helt övertygad!

    Annars har jag haft nå bra dagar... Dock känns det som att det drar och spänner i hela magen... Jag känner mig såååå sprickfärdig nu så det är inte klokt... Konstant pinknödig!!! Sambon har legat i magsjuka, fick det i fredags under dagstrippen... så jag har vart LIVRÄDD att jag ska åka på det igen... Och att en förlossning drar igång samtidigt!! Usch... Peppar peppar... Har klarat mig hittills!!

    Fröken sol... Får man ställa en fråga till dej??? Det här med slemproppen... Vet juh att den återbildas... Det har juh kommit slempropp när bm har pillat... Men sen kommer det liksom inge mer... Är det inte moget?? Eller vad beror det på??

  • PuH84
    fröken sol skrev 2010-05-30 11:41:21 följande:
    alltså vi som barnmorskor, bryr oss typ ALDRIG om slemproppen. Den säger ju inte överhuvudtaget om bebis kommer idag imorgon eller om fem veckor. Så ja du...det vi bryr oss om är blödning, vatten och värkar...
    Ja... Det är så??!! Har nästan förstått det... Har inte brytt mig om den sååå mycket själv... Men folk pratar juh liksom slempropp hit och dit... Så nånstans inger den lite hopp när den kommer iaf... Men för egen del verkar det juh inte spela större roll...
  • PuH84
    fröken sol skrev 2010-05-30 12:18:58 följande:
    vill bara förtydliga att det kan betyda att det är på gång. men inget säkert tecken! bara så ingen missförstår mig. ha en härlig dag mina prematurasdr vänner!
    Ingen fara! =) Väl medveten om det... Och för egen del, så betyder slemproppen inte ett dugg... Har ju kommit i omgångar i snart två veckor nu... Och i stort sett endast när bm "pillat"... Så näe... Slempropp inget tecken för egen del!
  • PuH84

    Hej hej alla! =) Hur mår ni??

    Har äntligen fått lite hopp om att jag faktiskt inte kommer vara gravid för alltid!
    Varit till barnmorskan nu på morgonen... Hon kände lite, men det har inte hänt nästan nåt sen sist... Men jag fick ett datum iaf... Och bm sa... "förbered dej på att ni inte kommer få åka hem då!" SKÖÖÖÖNT! Vill egentligen inte bli igångsatt... Men det är inte så mycket att göra om krabaten inte vill ut juh!! Hoppas verkligen att det drar igång av sig själv!!! Men jag har iaf ett datum nu! =)

  • PuH84

    Hej hej alla! =)

    NU ÄR ÄNTLIGEN EMMA HÄR!!! =)
    Ett riktigt mirakel! =)
    Vattnet gick på måndag eftermiddag och hon är född 22.02 på tisdagkväll med snitt.... Det vart utdraget och ganska jobbigt, men vi mår båda bra! =) Kan skriva mer när mer tid finnes om nån är intresserad! =)

    Hoppas ni andra mår bra!!! =)

  • PuH84

    Hej hej Alla! =)
    Nu sover lilla sessan, så det är bäst att passa på! =) Hur mår ni alla???
    Ett stort grattis Giraffen och tiger!! =)

    Tänkte berätta lite om förlossningen...
    Ca 15.30 på måndag går vattnet efter att ha varit hos bm tidigare på dan... Öppen ca 1-2 cm när vi kommer in... Ganska regelbundna värkar... Får testa akupunktur... Vet inte om jag tycker att det funkar sååå bra! Senare på kvällen har det inte hänt nånting och jag får en sovdos! Det var som en skänk från ovan! Skönt att kunna slappna av och få slumra lite mellan värkarna! =)
    Tisdag morgon funderar dom på om vi ska få åka hem, då det glesnat lite mellan värkarna... Men jag har öppnat mig lite mer så vi blir kvar... 3 cm nu. Värkarna fortsätter under dagen, men det händer inte mycket där nere... Under eftermiddagen får jag lustgas... Återigen som en skänk från ovan... Öppen kanske 4 cm när dom sätter epiduralen...! Får feber... Världens frossa... Och då känner jag nästan att jag inte vill nå mer... Men i lustgasens dimmiga värld så funkar det ändå.. Har en sambo som får sej några goda skratt under alltihopan! =)
    Runt 5-6 tiden tror jag... Minns inte riktigt får jag värkstimulerande eftersom det inte händer nånting... Vid halvtio är jag öppen 5 cm och läkaren tycker att det bara finns två alternativ... Antingen att det får gå en timme till och se om det händer nå mer, eller kontakta op för kejsarsnitt på en gång... Och då orkar jag inge mer... Så vi beslutar oss för ett snitt...
    Själva snittet är lite läskigt... Känns verkligen när dom bökar och har sig med magen... Men ingen känsel överhuvudtaget... Låter skit konstigt... Men märklig känsla!
    När dom plockat ut sessan så mår jag SKIT av allt... Frossan kommer tillbaka och kräks gör jag som en tok... Men det gick över ganska snabbt... Sambon får vara kvar hela tiden... Och när vi väl kommit tillbaka till förlossningen och miraklet ligger på mitt bröst så är allt som bortglömt! =)
    '
    Har hela tiden sett fram emot förlossningen och tyckt att det skulle bli en skithäftig upplevelse... Och det blev det... Trots att det inte vart en vanlig födsel som jag hade hoppats! =) Miraklet är här och vi mår alla bra! =)

  • PuH84

    Härligt Fröken Sol och ett STORT GRATTIS!!! =)
    Vilken härlig förlossning du verkar haft! =) Vill självklart höra mer när du återhämtat dej och känner dej pigg!

  • PuH84

    Hej Tjejjer!!! =)
    Försöker följa tråden.... Ni är såååå stark!
    Fick juh min lilla tös för tre månade sen... =)

    Har en fråga till Bohman: Du vet inte varför du fick bricanyl??? Jag vart erbjuden det under min förlossning... men INTE i syfte att stoppa upp allt... Men jag tackade nej till den, just för att jag vet att den kan stoppa allt!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar