• PuH84

    Vi som har prematura sammandragningar

    Kanske en tråd för mig??? =) Om jag får vara med!! =)

    Låg inne förra veckan pga sammandragningar, och jag hade även börjat öppna mig så smått... Var då i V. 34+6
    Dom lyckades stanna upp allt och bäbis mår bra! =)
    Jag däremot... Har värk och ont och är som en bitterf***a! Ursäkta uttrycket!
    Jag vill höra hur det har gått för andra!! =) Hur länge har ni gått tills det satt igång igen??
    Går här och inbillar mig att jag nu går över 14 dagar!
    Jag förstår att det finns dom som har det betydligt värre än mig!!! Men det är ändå skönt att få veta!

  • PuH84
    anna1975 skrev 2010-04-23 15:24:56 följande:
    Hej välkommen hit! Här kan man skriva av sig för vi sitter i samma båt....  Jag själv har legat ner i ca 6v och vilat så det har blivit bättre med  sammandragningarna och tappen har blivit längre så + för det. Jag ha BF 8/5 så nu kan kag vara uppe mer och röra på mig för den får gärna komma nu, för nu orkar jag inte mer.Trevlig helg och vila!
    Ja.. Jag har haft sammandragningar läääänge, men liksom inte tänkt så mycket på dom, och inte trott att dom va spec farlig... Fast det är dom ju å andra sidan inte heller... Som jag fattat det... Så länge man inte har ont av dom!! Det kom mer som en chock för mig när min barnmorska sa att det här är juh på gång...

    Jag har BF den 25/5, men ska det hålla på såhär så vill jag inte att det ska ta så lång tid!! Ont hela tiden i stort sätt... Molande värk... Både i mage och rygg, sammandragningar, ont i blygbenet... Ja...

    Uscha... Vet juh att ni finns, som har det sju resor värre än mig!! Kan inte va roligt!!! Mina problem känns juh som en piss i mississippi!! =) Dock känns det som att det antingen kan få köra igång nu, eller avta helt!! Men det antar jag att det inte gör!!
  • PuH84
    petronellan skrev 2010-04-23 16:47:35 följande:
    tja, jag hade sammandragningar, men inga onda så "det var ingen fara" enligt bm och andra... sen blev det helt plötsligt ambulansfärd i v28 då tappen var i princip utplånad... sen dess 9 veckors sängläge och bebis har hållit sig kvarNu är jag i v39 och lever som vanligt sen ett tag men inte kommer det nån bebis för det =)
    Precis så var det för mig med!!! Jag dock i V. 34+6 då,
    Jag hade ränt runt på stan hela dan och tyckt att jag hade ont i magen liksom... Sen på eftermiddan hade jag rutinbesök hos bm och hon skickade in mig på förlossingen... Tappen nästan utplånad... Prematuren stängd pga nån bakterie, så det blev ambulans i 20 mil... Men allt gick juh bra...
    Men jag börjar bli less nu!!!

    Ja... Du ser där... Ger mig fanken på att jag går över 14 dar... Viiilll iiiinte!!
    Vet juh att det är bättre för barnet juh längre det är kvar... Men att gå och tro att det är på gång hela tiden... För att senare märka att inget alls är på gång, är som en känslomässig bergochdalbana!!
  • PuH84
    petronellan skrev 2010-04-23 17:18:00 följande:
    puH84: Ja, bergochdalbanan känner jag till. Första chocken, följt av 3v i skräck på sjukhus å bara vänta på att det ska dra igång, sen hem med konstant oro och koll på sammandragningar och kontroller på sjukan. Vart inlagd ett par ggr till innan jag kom tillräckligt långt i graviditeten. Förra helgen var det misstänkt havandeskapsförgiftning. Ja, har nog varit det mesta faktiskt =) Att så länge fokusera på att barnet INTE får komma för att sen bara förstå att nu är det ok... ingen lätt omställning. Med tanke på all skit i graviditeten är jag nu helt inställd på att till slut gå över och få en jättebebis som inte kommer ut =)
    Med tanke på hur långt gången jag varit så har jag aldrig varit direkt orolig för bäbisen... Jag vet att det inte är någon fara, men att juh längre i magen desto bättre! Vet inte om jag kanske blir ännu mer frustrerad eftersom jag vet de!?

    Ja... Herregud... Låter inte alls som nån trevlig grav! Jag har nog hittills mått oförskämt bra! Förutom alla sammandragningar, men dom har jag liksom inte mått dåligt av!
    Haha... De är precis så jag känner oxå!! En jättebäbis! Jaja... De är väl ändå huvudsaken att den mår bra när den kommer!

    NÅGON FLER??? Är lite nyfiken om hur länge andra gått innan de dragit igång igen!! =)
  • PuH84
    Gersemi skrev 2010-04-23 19:08:44 följande:
    PuH: Första gången var jag öppen 4 cm i v 30, men det slutade med igångsättning v 38+1... Denna gången vet vi inte än.
    Men... Får man fråga varför dom satte igång dej då?
    Zixi skrev 2010-04-23 19:29:37 följande:
    Hur har ni fått veta att er tapp är utplånad eller allmänt öppnad? Det är något jag oroar mig för då min mamma var öppen flera centimeter under alla sina graviditeter.
    Jag skulle på ett rutinbesök hos min bm och efter att ha haft ont i magen hela dan och ganska starka sdr där hos bm, plus att jag var smärtpåverkad (svettig, flossig) så ville hon känna, så då kände hon juh att tappen nästan var helt utplånad... Så bums iväg till förlossningen, två sprutor i arslet och dropp en natt!

    Gersemi: Det är det som är sååå jobbigt tycker jag... Att gå och tro att nu är det nog fanken på gång... För att senare märka att det inte alls var på gång! Inte alls kul... Sen 'är det inte kul med värk heller... Molande värken har jag i stort sett hla tiden! Någon fler?? Önskar jag kunde knäppa med fingrarna så veckorna går och förlossning startar!!!

  • PuH84
    mammaNena skrev 2010-04-24 11:21:57 följande:
    fy vilken natt den värsta på länge massa onda SD hela tiden. tror jag varit uppe 7 ggr, om man bortser från alla gånger jag va på toa innan vi somnade, typ 6 ggr. =/ Idag har jag en sån jädra mensvärk, både i mage, rygg och hela bäckenet Är fortsatt dålig i magen oxå så idag är en väldigt lockande dag att hoppa från taket.. vet inte hur jag ska ta mig upp bara, kommer knappt upp ur sängen =/
    Dålig i magen??? Kanske är på gång!! Vilken vecka??
  • PuH84

    Ja... Men kan juh faktiskt inte bli annat än lite avis på de som får sin bebbe... =)
    Vill inte ha såhär nå mer! Förstår inte hur ni stått ut, ni som gått så häääär länge... Här sitter jag liksom och är en jädra bitterf***a eftr typ två veckor bara och trots allt inte allt för långt kvar till bf! Det är beundransvärt!!

    Izzen: Inge roligt att tro att det är på gång för att sedan inte känna nåt alls... Sätt igång bara tänker man!  Jag kan känna som nästan kärringstöter ner i ljumskarna! Inte skönt!!

    Grattis till LOved!!

    Bäckenlåsning?? Gersemi??

  • PuH84
    Gersemi skrev 2010-04-26 21:49:06 följande:
    Kram tjejen. Kan ge dig något att skratta åt Jag har hemorrojder sen första graviditetenoch har inte sett någon poäng i att behandla dem före förlossningen. Hm... Kanske inte var det klokaste beslutet jag fattat. Det trycker ju på så mycket nu, så jag har riktiga prakexemplar som gör att jag endast mycket motvilligt går eller sitter. Apoteket, imorgon. Nu är det stängt... Och det brinner i baken på mig...Tänk så det kan gå när man är dumsnål *S*
    Det behövdes nu!! =) Hoppas det drar igång för dej snart! =)
    Nu är jag såååå less! Håller på att bli galen!! Denna molande värk har varit helt extrem nu nån dag! Det gör så ooont! Men inte fan händer det nåt!
    Osså har det dykt upp en till skavank! Jag har extrem törst! Känns som att jag vart i öknen! Bara inatt har jag druckit 1,5 liter vatten... Kan ju gissa hur många toalettbesök det slutar med!! Men jag måste dricka!!! Nån fler som är sådär törstig??
  • PuH84
    elaisa skrev 2010-04-29 10:17:33 följande:
    Hallå tjejer!Väldigt tyst i tråden idag....kanske bebisar på gångAnna1975 och Gersemi var är ni?
    Tjohoo! =)
    Nej du!!! Inte här iaf! Men jag önskar det var så!!!
    Snart börjar jag tro på alla "sätta igång" knep och jag ska prova ALLT!!! Är såååå less!!! Fy vad jag beundrar er som gått länge!
  • PuH84
    elaisa skrev 2010-04-29 10:51:22 följande:
    Ja Pilea klippte ju buskar o putsade fönster å sen kom hennes bebis, så det kanske funkar..Vilken vecka är du i nu?
    Haha... Ja, mina fönster är redan pustade... Och jag fick bara göra några själv... Annars stod sambo och svärmor med pekpinnen... Tur de, för det va nån vecka sen... Men undra om de inte börjar se lite skitiga ut igen...  De börjar juh komma pollen nu! Ska dra fram damsugarn och moppen nu iaf! =) Hade man inte haft ont av det hela så hade jag kunna gått hela vägen... Jaja...

    Har precis gått in i vecka 37 (36+1)

    Har ganska kraftiga flytningar... Får inte för mig att det är nån slempropp...??? Någon mer???
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar