• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    Gersemi skrev 2010-02-05 13:18:43 följande:
    Har blivit ordinerad vila och avhållsamhet, vilket iofs är helt okej, men nog saknar man  sex allt... Efter ett tag påverkas ju närheten till ens älskade, och det är inte så roligt. Men men, det är ju värt det! Har haft ett par tuffa dagar här, inte så jättemycket smmandragningar, me njag måste slakta min älskade lilla häst På tisdag bär det av, och innan dess vill jag ju vara så mycket som möjligt i stallet. Inte så lyckat om det sätter igång med sammandragningar :-S Har jättesvårt att hitta en balans där.
    Usch, va jobbigt! Styrkekramar till dig!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Har varit på MVC nu o alla värden såg bra ut, blt på 100/70 (lite lågt, men helt ok) SF-mått på 25cm o bebis hjärtslag på 144 fina slag per min


    Ska tillbaka om 2 veckor igen.
    Stannade till på Konsum på hemvägen o köpte en semla o "Vi Föräldrar-tidning" Ville lyxa till tillvaron lite.
    Nu är det vila som gäller, kroppen är ju inte direkt van vid "utflykter" nu för tiden
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Satt o kikade igenom lite gamla dagboksinlägg från när min dotter Tyra låg i magen, hade nästan exakt samma värden i den här veckan (samma magmått, lika blt o hjärtljuden låt på 140 istället för 144 som nu).


     


    Dessutom hade jag helt förträngt att det gjordes tappkontroll i v.28+1 med Tyra i magen. Där det visade sig att livmodertappen höll på att öppna sig/vidgas inifrån, att den var "opålitlig". Att Tyras huvud trycktes ner så att tappen vidgades vid minsta ansträngning som tex lite hosta eller tryck på magen + att hon låg med huvudet väldigt långt ner i bäckenet. Och att det gjordes viktuppskattning på 1400g. Gud va läskigt,  har inget minne alls av det.


    Ska ju på sån koll nästa vecka, är då i v.28+4, kanske de säger samma sak då!


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-06 14:22:30 följande:
    hej pilea hoppas det går bra på din koll och att tappen är stängd. Jag ska på Ul den 16 tillväxten och se om moderkakan har flyttat sig uppåt. Ska bli spännade. emelilla tråkigt att du oxå fått jobbiga sammandragningar . Är det något du har åkt in med ännu ? Är själv i vecka 27 +2 i dag tiden går framåt sakta men säkert . Har väldigt jobbiga sammandragningar nu till och från de började tidigt tror det var ca vecka 14. Har fortfarnade sängläge här hemma dö trist , har tröttnat på allt film , böcker mm. Hänger mig fast på nätet .haha. Ha en bra helg kram på er alla .
    Har också lågt sittande moderkaka o ska kolla om den flyttats. Vet inte om de gör den kollen nästa vecka i samband med tapp-mätningen. Fast vid RUL sa de att jag skulle bli kallad kring v.32.
    Har barnens farmor o bonusfarfar här, de gör snögubbe ute på altanen. Sambon håller på att försöka få ner snö från taket o jag ligger här o latar mig
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Tjolahopp, så var det måndag igen Ser ut att bli en kanondag med sol {#lang_emotions_sunny}


    Hur mår ni?
    Gersemi:
    Så där kan jag också känna, att man behöver baja, men så är det ändå inte det. Kan det vara bebis som ligger så långt ner o trycker på tarmen eller så???
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    emelilla skrev 2010-02-08 10:00:33 följande:
    Elaisa, okej det bringade lite klarhet. Pilea, ja verkligen. borde kanske släpa ut fåtöljen på uteplatsen och få lite sol. Helgen i sig har varit okej. Igår var det dock katastrof-smärtor och in till förlossningen och få bricanyl-spruta. Men så hade jag inte riktigt skött mig och trodde väl att om jag fick skjuts från dörr till dörr så skulle jag orka gå på konstutställning. Icke. Summan av kardemumman är alltså en JÄTTEöm mage och rygg och väldigt trött så idag blir det ligg-läge. Någon som varit inne på SÖS? Det var mitt första besök där och jag fick ett bra intryck av den bm som jag träffade, hon var jättefin mot oss båda. Läkaren var däremot något av ett monster. Hon hälsade inte på min sambo, var hårdhänt med gyn-instrumenten och var i rummet i mindre än fem minuter, konstaterade kallt att jag bör bli heltidssjukskriven av min mvc-läkare och gick. Riktigt trist. Kram!
    Jo, jag har bara bra erfarenheter av SöS, har fött bägge barnen där
    Nu har jag faktiskt suttit ute en stund i kylan, skönt med luft!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-02-08 10:54:50 följande:
    Emelilla, åh stackare lät jobbigt men skönt att det gick å lugna ner och att du blev fortsatt sjukskriven. Tillhör också sös men hittills bara varit in till gynakuten är väl iofs samma läkare där som uppe på förlossningen. Min erfarenhet av alla jag träffat är att de flesta är väldigt proffesionella men att vissa är mer inkännande än andra. Hade mensvärk/molvärk igår kväll och under natten också, blir så himla rädd då, men nu har det iallafall lungnat sig. Längtar till fredag då jag ska till spec.mv och mäta tappen och hoppas kunna se att moderkakan också flyttat sig uppåt, kom som en trevlig överraskning sist vi var där att min moderkaka nästan var föreliggande... kanske inte så ovanligt el farligt men det känns som jag har tillräckligt m komplikationer redan om man får gnälla Ok, hoppas alla får en lugn måndag Kram
    Jag "tröstade" mig med att det kanske inte är lika lätt att ungen "trillar" ut om man har moderkakan i vägen Nä, skämt o sido, vet känslan, ibland känns det som man drabbas av allt.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Svärdlilja skrev 2010-02-08 12:04:11 följande:
    Vilka undersökningar bör göras då man kollar upp sina tidiga sammandragningar, skall in om en stund, är i v 24.
    Om man har mycket sammandragningar brukar de kolla med VUL o mäta livmodertappen + att de ser om man börjat öppna sig. De kan även göra vanlig vaginal undersökning o känna om tappen känns mjuk eller om den är tillbakalutad o sluten.
    Lycka till! 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Svärdlilja skrev 2010-02-08 12:30:28 följande:
    Jag har läst att det inte är bra att göra vaginal undersökning eftersom det även kan reta tappen och försämra läget ännu mer...
    De är försiktiga! jag har gjort sådana här koller ofta o jag har försvagad livmoderhals. Ibland "kikar" de in först för att se om det ser öppet ut o då kanske de inte vill in o peta.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Glöm inte bort "Familjen Annorlunda" nu kl.20! Kan ju vara skoj att fördriva tiden lite


    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar