• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    Åh, det är ju måndag idag, vilket betyder "Familjen annorlunda" Är så skönt att ha serier att följa så att man känner att dagarna o veckorna faktiskt går.


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    linelus04 skrev 2010-02-01 19:52:06 följande:
    pilea vilken tur att du påminnde om familjen annorlunda ikväll. Vad skönt att du gått förbi din sons vecka . Vilken vecka kom din son i ? Hur gick det ? Vad skönt paincake att du gått så långt . Nu  är det den lilla i alla fall så långt gången att den kommer att klara sig helt okej. Skönt att du nu mår lite bättre . Kram på er
    Inte riktigt än, är i v.27+1 idag o han kom i v.27+4!
    Jo, det gick bra, han har inga men eller så. Men de 3 månaderna på neo var ingen dans på rosor direkt. Han fick en lungblödning bla o höll på att stryka med, men det ordnade upp sig efter ett gäng veckor i respirator. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    AsaLu:


    Skönt att du ev får komma hem snart
    Inatt hade jag en jättemärklig dröm! Drömde att jag var inne på förlossningen för att föda. Först rullades jag in på Södra BB o där satt "fint" folk uppklädda i ett väntrum, jag däremot hade en ful sjukhus-skjorta på mig. Sen ropades par in allt efter som för att föda. De gjorde inga koller eller så om man var öppen, utan man skulle bara krysta till varje pris.
    Men sen fick jag helt plötsligt inte föda på Södra utan rullades tillbaka till SöS. Hamnade på ett förlossningsrum som var rena renoveringsobjektet o där låg även en annan tjej i en säng. Golvet hade nyligen flyt-spacklats o läkaren klaffsade in där med "foppatoffler"
    Mycket konstiga saker som rör sig i mitt huvud
    Har precis suttit ute på altanen o njutit i solen i en halvtimme, sååååå skönt, precis vad jag behövde {#lang_emotions_sunny}
    Nu väntar jag på att sambon ska komma hem med lite lunch, han har varit med sonen hos dietist.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Morsning korsning, ännu en ny dag Tiden går rätt snabbt ändå på något märkligt sätt fast man inte gör något.


    Min sambo köpte en maggördel till mig igår, såååå skönt! Jag var lite skeptiskt mot det först eftersom jag lätt får sammandragningar när kläder o så sitter åt, men den här gav riktigt skönt stöd. Efter som bebis ligger så långt ner så det ibland känns som magen trillar av så hjälpte gördeln att hålla upp magen. Kan även känna obehag när jag ligger på sidan, att det blir stramningar i ryggen när magen tynger ner. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Apropå städning så har jag faktiskt en jobbarkompis som erbjudit sig att hjälpa till nu när jag är sjukskriven (var ju ett tags sen iofs) Hon äskar att städa o drömmer om att starta en städfirma. Är det sniket att fråga?


    Får väl bjuda över henne på en fika o leda in det lite snyggt
    Vad är rimligt pris för en storstädning o då menar jag storstädning?
    Har ju inte jätterörigt här hemma, men det känns som det var länge sen det skurades på djupet, ugn, köksskåp, fönster, golv osv  
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-02-03 13:07:20 följande:
    Pilea, vi betalar 270kr/h men då får man ju göra avdrag på 50% för hushållsnära tjänster så det blir ju inte så jättemycket, iofs tror jag hon ligger ganska lågt. Asalu, vet att hemfrid säljer hemstäd.
    Oj, det lät ju jättebilligt
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Tjohoooo, nu är vi äntligen där vid den "magiska-gränsen" V.27+4 då sonen föddes. Tänk att man kan "haka upp sig" vid en viss vecka så mycket! Nu kanske jag kan börja lugna ner mig lite, hoppas! Nästa delmål är v.30


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Paincake skrev 2010-02-04 12:44:49 följande:
    Hej alla! Är riktigt uppåt idag - det är sista dagen med bricanyl, vi ska in på TUL om ett par timmar, humöret är på topp och jag lyssnar på riktigt mysig musik! Har också införskaffat det som behövs till bebis och mig, så nu är det bara för Gnutten att behaga titta ut när den vill Det har faktiskt blivit kav lugnt i magen, inte en sammandragning trots att vi var ute och traskade i köpcentrum igår (införskaffade bärsele bl a!). Så nu lär den ju ligga kvar till v 42 Har en karl här hemma som har ställt upp som tusan för mig - sköter all markservice, står ut med mitt gnäll, ser till att jag tar det lugnt och allt sånt. Har ni något förslag på nån present eller liknande som han kan tänkas få?  Jag sänder mina tankar till er som kämpar och hoppas att allt kommer gå bra för er och era bebisar. 
    Åh, vilket glatt inlägg
    Kanske ett namnsmycke kunde vara något, med tex texten "far" eller liknande!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Paincake:


    Hittade den här sidan:
    Tack för att du gav mig idén om present!
    Gjorde faktiskt en beställning på 2 namnbrickor till nyckelring med barnens namn ingraverade. När "morris" (som bebis i magen heter för tillfället) är född o vi bestämt namn beställer jag 1 till
    Vill också visa min underbara sambo min uppskattning. Han ställer verkligen upp till 100% jobbar, lämnar o hämtar barnen, städar, lagar mat, tar han om gnälliga mig osv osv.
    Klicka för att stänga fönster
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    emelilla skrev 2010-02-04 22:09:26 följande:
    Hej hej! Jag hoppar in här. Gravid i v. 26+6. Har haft smärtsamma sammandragningar till och från i snart en månad. Fick åka in till förlossningen för regelbundna täta sammandragningar för två veckor sedan och inatt satte det igång igen. Denna gång nöjde jag mig med ett samtal till förlossningen och de ordinerade vila och om det kommer regelbundet och tätt igen skulle jag åka in. Sist jag var inne var cervix opåverkad i alla fall. Lättretad livmoder sa de. Jag är sjukskriven på halvtid sen två veckor tillbaka men misstänker att jag kommer bli sjukskriven på 100 %. Ska försöka få träffa min läkare imorgon i och med att hela den här dagen har varit fylld av sammandragningar. Bara lämnat soffan för att gå på toa i princip. För mig ser det helt annorlunda ut från dag till dag. Vissa dagar har jag knappt några sammandragningar alls, och ibland får jag massor. Hur är det för er andra? Och sen måste jag även fråga hur sexuella aktiviteter påverkat era sammandragningar? För oss är det tyvärr bara att glömma. Kramar!
    Här är det cilibat som gäller, har inte blivit något sex sen den lill* blev till. Men sen har jag försvagad livmoderhals o då är sex inte att tänka på.
    För mig är det också olika från dag till dag när det gäller sammandragningar. Igår kväll kom de tätt, var 3:e var 5:e min under någon timme fast jag bara låg i soffan. Gick o la mig i sängen o somnade o idag är det lugnt.
    Idag är det dags för vanligt MVC-besök.
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar