• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    linelus04 skrev 2010-01-21 16:16:51 följande:
    AsaLu : du gör ett toppen jobb , så stak som bara ligger där . Kämpa på . kram på dig . Jag var inne på sjukhuset på fm pga känts som jag läcker och tilltagande sammandragningar . Han kunde konstatera att det inte var fostervatten men skulle ringa tillbaka på en gång om det fortsätta komma. Sen mätte han livmodertappen tror jag att det var finns det något annat man kan mäta ? Den var 40 någonting kan det vara era mått som ni har skrivit om fast ni skriver i cm ? kan inte sådant här alls , glömde fråga såklart . Då är den 4 cm är det bra ? han sa att det var okej i alla fall. Hoppas ni förstår min konstiga fråga . Kram på er alla
    Ja, det var nog tappen det mätte o 4cm är jättebra. Sen ska konsistensen inte vara för mjuk heller + att det är bra om den är bakåtlutad.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Paincake skrev 2010-01-26 01:29:39 följande:
    Ja, det ska nog gå fint det här. Redan när jag var inlagd fick jag veta att efter v 28 (eller vad det nu var) klarade sig 9 av 10 bebisar så jag har levt med gott hopp hela tiden Jag hejar på er andra och håller mina tummar för att allt ska gå bra för er! Förresten, är det någon som vet om ens graviditeter ser likadana ut? Alltså, om jag kommer få tidiga sammandragningar nästa gång också?
    Svårt att svara på, men om det beror på försvagad livmoderhals så blir det säkert lika. Jag har iaf haft lika med alla 3. Med första visste jag inte utan jobbade på som vanligt o han föddes hux flux i v.27+4. Med nr.2 blev jag sjukskriven o hon stannade inne ytterligare 8 veckor. Sen vet jag inte om det berodde på att jag tog det lugnt eller inte. Mycket sammandragningar hade jag iaf, men vet inte om det var ovanligt mycket eller hur det var. Mycket berodde säkert på oro också.
    Den här gången har jag haft sammandragningar sen v.18 typ o nu är jag i v.26+. 
    Har inte fått äta Bricanyl eller så iaf. Har varit sjukskriven sen v.11 den här gången. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-01-26 11:26:19 följande:
    Hej alla vilande mammor! Vilket fantastiskt fint vinterväder, man blir ju sugen att ta en skidtur i spåret och sitta i solen med en varm kopp choklad..nej förresten det är ju så skönt i sängen. Paincake, vid min första graviditet,som var helt normal kom min son kom på BF datum, jag hade visserligen mycket sd. Men efter den förlossningen har jag fått missfall eller som denna gång varit på väg att få missfall alltid i vecka 17-18 pga försvagad livmoderhals. Min egen teori om varför det blivit så här är att jag vid första förlossningen fick en sfinkterreptur grad 4 och att även livmoderhalsen skadades då men läkarna vill inte köpa den teorin.  Hur farligt tror ni att det skulle vara att få kräksjuka i vårat tillstånd? Har min son hemma från dagis sen två veckor deftersom det går där, han börjar dock bli lite rastlös...
    Tror inte det är någon hit med magsjuka som gravid, har hört att det kan sätta igång värkarna, men jag vet inte säkert.
    Verkligen superfint väder, klarblå himmel o sol. Man kan inte tro att det ska komma oväder i eftermiddag direkt.
    Min sambo har skottat fram altanen åt mig o satt dit en solstol så jag kan komma ut o andas lite
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-01-26 13:04:30 följande:
    Jag frågade också här om hur farligt det var om man skulle få vinterkräkisen, och barnmorskan sa att det kan reta igång mer sammandragningar men då får man försöka medicinera, hon lät inte jätteorolig. Har verkligen problem att bestämma om sonen ska få gå på dagis eller inte, vill inte att barnvakterna (mormor o morfar) ska bli däckade hemma men å andra sidan är det inte rimligt att hålla honom hemma i flera veckor innan det lagt sig. Jag kan ju lika gärna få det här på sjukhuset genom personalen...? I morgon är jag i alla fall 26+0 och har nu legat i en månad Har tid för UL i morgon får vi se om det har kortat sig mer, håller naturligtvis tummarna för att det fortfarande är lite kvar av cx men det är väl inte så säkert... En helt annan sak, ni som fått barn för tidigt innan, har ni fått teckna gravidförsäkring denna gång? Jag har tecknat och ingen har hindrat mig men jag funderar om det finns någon liten paragraf jag inte sett om att den inte gäller då jag har prematurbarn från tidigare. För om den är ok så börjar den gälla om 11 timmar...
    Har faktiskt ingen aning, har aldrig tecknat gravidförsäkring! Men jag funderar på om man kanske ska göra det. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Ang försäkringar så har jag förstått det som att gratis-försäkringar(MammaBarn) inte kräver någon "sjukdomshistoria" men att Vänta barn-försäkringen som man betalar för kräver en normal graviditet.


    Hur mår ni allihop?
    Mina sammandragningar har lugnat sig lite, kommer några enstaka bara. Men däremot känner jag rätt mycket tryck neråt om jag står o har lite slemmiga flytningar till o från.
    Ska till MVC nästa fredag o tappkoll på spec-mvc är inte förrän 11feb.
    Idag har hela familjen varit hemma pga planeringsdag på dagis. Svårare att ta det lugnt när alla här hemma.
    Imorgon fyller min äldsta 4år så på lör blir det kalas. Trist när man inte kan bidra med något.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Tycker det verkar vara så olika ang bricanyl! När man läser här på FL känns det som var o varannan får bricanyl mot sammandragningar. 


    Jag har aldrig blivit erbjuden det i några av mina graviditeter trots mycket sammandragningar, går på spec-mvc på sös o kollar tappen. Med sonen i magen fick jag Tractocile-dropp, men det kunde man bara ha max 3-4 dygn o när det sattes ut kom värkarna igång o han föddes.
    Undrar vad skillnaden är att vissa får bricanyl o andra inte.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag ska väl inte heller gnälla egentligen, jag som faktiskt är på hemmaplan. Men det är rätt svårt att vara hemma, blir inte direkt att man har strikt sängläge. Jag halvsitter/ligger mest i soffan hela dagarna. Idag gav jag mig på ett litet syprojekt, tänkte sy en blöjpåse för att slippa ha fula blöjpaket framme. Men jag grejar inte riktigt att sitta rakt upp o ner på en vanlig köksstol. Nu har jag en del sammandragningar som trycker på.


    Brukar väl bara röra mig för att gå på toa eller för att värma lite mat osv. 
    Min son fyller 4år idag, tänk va fort tiden går! Känns som det inte alls var länge sedan han var en minikotte på 1kg.
    Imorgon vankas det kalas o jag kan inte göra annat än att ligga här på soffan o titta på. 
    Stökigt o dant är det hemma också, men jag får inte lyfta ett finger för sambon så det är väl bäst o lyda, men det kliar allt i fingrarna. Man vill göra så mycket som man inte kan.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Gersemi:


    Skönt att du blir kollad! Alltid bättre att kolla upp saker o ting om man känner sig orolig, man känner ju sin kropp bäst. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Ligger här o väntar på att familjen ska komma hem. De skulle en sväng till Ica Maxi efter dagis o hämta en tårta. Sonen har bestämt att det ska vara "Blixten" på, det är väldigt inne nu


    Vi blir en hel del folk imorgon på kalaset så det blir till att göra egna tårtor också för annars blir det svindyrt.
    Skönt iaf att det bara är familjen o de närmaste vännerna som kommer, de har ju ändå förståelse för min situation (tror jag). 
    Jag ska bara ligga på soffan o bli serverad, ska ligga här med min lilla klocka i pingla när jag vill något
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Någon som såg dokumentären om "bebisverkstaden" i Indien här i veckan? Barnlösa par kom dit för att "hyra" en livmoder. Fattiga kvinnor blev inseminerade med parets befruktade ägg o fick betalt när graviditeten var över. Paret kom o hämtade hem deras barn efter nio månader. En typ av adoption fast med ens egna gener.


    Det kanske vore något för oss om vi vill ha fler barn i framtiden
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar