• Noemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej Happyme!

    Jag känner igen mig mycket i det du skriver. Jag har precis som du haft problem m sd sedan tidigt i graviditeten. Minns också att jag under några veckor kring v. 18-21 hade enorm molvärk/mensvärk och låg också stilla. Oftast hjälpte vila/avslappning för att det värsta skulle lägga sig för min del men inte alltid. Men några veckor blev molvärken mindre och mindre. Under den tiden jag hade som mest molvärk påverkades inte min tapp. Men det är ju självklart omöljigt att veta om det är samma för dig. Men för min del har jag lärt mig att jag inte tål att vara uppe särskilt många minuter om dagen. Vila och bricanyl är mitt recept! Plus regelbundna kontroller för att vara på den säkra sidan.

    Vad gäller bricanyl så har jag det också utskrivet med ordination att ta det vid behov. Jag tar det när jag får täta och regelbundna sd. Oftast tar jag bara 2-4 per vecka för jag märkte att när jag tog regelbundet så var effekten inte lika stor. Jag tycker också att bricanyl kan hjälpa lite mot min molvärk och jag gissar att eftersom min mage blir alldeles mjuk och avslappnad så släpper alla spänningar och värken minskar. Dessutom blir jag lugnare när jag väl tagit tabletten och kanske att det också bidrar.

    Om du är rädd så tycker jag att du ska ringa och be att få komma på regelbundna kontroller. De har tagit min oro på största allvar och alltid låtit mig komma när jag varit rädd. Jag har också en prematur förlossning och särskilt för oss brukar de vara genrösa med extra kontroller.

    Kram till dig, jag tror att jag vet ganska väl hur du har det.

  • Noemi

    Happyme! Jag blir alldeles rörd av ditt svar, ja vilken jäkla resa det här är! Och oron är ju inte obefogad, som du skriver, när man har en prematur förlossning med sig. Vet du varför ditt barn kom tidigt? Hade du mycket sd då också?

    Jag är 29+6 idag och sedan en vecka ungefär känner jag mig lugnare. Dels för att jag änligen kommit en bit på väg och jag börjar närma mig veckan då min son föddes (32+5) och dels för att min tapp var normallång vid mätningen för en vecka sedan. Den var nämligen förkortad två veckor tidigare men sängläge har gjort att den blivit längre. Jag har alltid mycket sd, ofta ca 5 per timma i vila och många fler om jag rör mig. Men så fort de kommer regelbundet och oftare än vart 10 min så tar jag bricanyl.

    Jag var inne akut på gyn MÅNGA gånger mellan v 16-22 och det var nödvändigt då för jag hade ont och var rädd. Så tveka inte att åka! Man mår så mycket bättre efteråt om man fått veta att allt är normalt. Och om det visar sig att tappen börjar förkortas så kan man ju få hjälp för att bebisen ska stanna så länge som möjligt. Det är ju många här i forumet som har haft påverkan på tappen tidigt men ändå i princip blivit fullgångna.

    Och se till att förlänga din sjukskrivning! Jag tror att det är jätteviktigt att verkligen vila och det är det många här som har erfarenhet av.

    Lycka till och skriv om hur det går! KRAM!

  • Noemi
    elaisa skrev 2010-04-29 16:08:34 följande:
    Hallå!Tillbaka från Sös o förbesöket. Fick se en film om ett par som förlöses m planerat ks och hela proceduren från att de skrivs in på morgonen tills de kommer till BB- avdelningen med klassiska brickan. Sen fick vi träffa narkosläkaren, kirurgen och en barnmorska och ställa alla frågor vi kunde tänkas ha. Blev lite lugnare och om det nu inte sätter igång tidigare utan sker planerat så ska nog allt gå bra. Fick också exakt tid 7.10 måndag morgon ska vi vara där sen sker snittet ca kl9. Skumt att veta så här precist när vi kommer ha henne...
    Men åh vad häftigt ändå att veta när du får se henne, det är ju jättesnart! {#lang_emotions_smile} De som fött med planerat ks säger att det är jättebra så det blir nog fint. Måste vara bra att vara så mentalt förberedd också. Det är ju stor skillnad på planerat och akut, vilket kanske inte alltid alla är lika glada över. Ska tänka på dig på måndag morgon!!!
  • Noemi
    mammaNena skrev 2010-04-29 16:18:27 följande:
    är det NU på måndag? jag ska på mitt möte i morgon om igångsättning.. känns som jag inte ens vill gå dit. orkar inte med fler motgångar nu. har lust att krypa in under sängen och bara skita i detta nu
    Men nu borde du väl ha jättegoda chanser att få en igångsättning SNART???!!! Jag hoppas att du inte får fler motgångar, kanske att allt vänder nu! {#lang_emotions_laughing}
  • Noemi
    icka76 skrev 2010-04-29 18:01:10 följande:
    Är så jäkla arg på min sambo som inte fattar vad vila innebär. Igår när han kom hem gnällde han över att jag inte börjat med maten och idag var det tvätten han gnällde över att jag inte plockat in. Jag har ju minsan varit hemma hela dagen. När han var arbetslös så var det rent och undanplockat och middagen var färdig när jag kom hem fick jag höra. Vilket är en sanning med modifikation. Fick ett rejält utbrott på honom och nu har jag riktigt ont i magen Enligt honom så är det farligare att ha datorn bradvid sig än att röja hemma. Jag blir så trött!!!
    Jag kan bara säga: heja heja dig!!! Min man var inte så förstående mot mig under min förra graviditet. Jag hade jätteont, massor av sd och var orolig. Mitt problem var att jag hade svårt att säga ifrån då - att jag inte kunde vara med på olika aktiviteter el handla mat etc. Och det resulterade i en prematur förlossning. Jag har äntligen lärt mig att säga ifrån och vägra lyssna på någon annan än mig själv den här gången. Självklart är det också annorlunda för min man, han har haft en helt annan inställning den här gången och är minst lika orolig som jag. Jag vill bara säga till dig att det är bra att du är arg och att du skriver om det här. Stå på dig, då har du goda chanser att slippa föda för tidigt!!! Kram!
  • Noemi
    Demyra skrev 2010-04-30 07:52:11 följande:
    Måste fråga er experter nu en pinsamm fråga.När jag haft mycket sammandragningar en dag så får jag på kvällen/natten helt lös mage, har ni oxå haft så?
    Nej jag har det inte så, har snarare problem åt andra hållet. Men å andra sidan, om jag är orolig i magen har jag märkt att det ökar mina sd. Jag hade magsjuka för några veckor sedan och var under två veckor dålig i magen. Av det fick jag massor av sd och lite förkortad tapp. Det var en läkare på förlossningen som sa till mig att all sk glatt muskulatur i kroppen (dvs ej viljestyrd muskulatur typ tarm, livmoder, etc) hänger tätt samman och påverkar varandra. Så det är nog inte så konstigt om det för dig får den här effekten.
  • Noemi

    Gersemi! Stort grattis till Elvira!!! {#lang_emotions_nalle} Vilket fint namn och vad underbart att det har gått bra!

    Happyme! Vad skönt att tappen var opåverkad!!! Hoppas du slipper hepatosen den här gången. Den kan ju också bli lindrig i fall den kommer.


    Hm, det var länge sedan Anna75 skrev. Någon som vet något? Lite nyfiken bara.

    Jag kämpar vidare i soffan. Har haft en ganska dålig helg med massor av sd. Så jag har ätit bricanyl och mått därefter, skakig och med hjärtklappning. Men det har lugnat sig och känns lite bättre idag. Drygt 1,5 vecka kvar till 32... längtar! Fick en helt otroligt vacker blomsterbukett från mitt jobb levererad i fredags. Så himla gulligt, tänk vad en sådan sak gör mycket! Ha en fin söndag alla!

  • Noemi
    elaisa skrev 2010-05-02 22:12:18 följande:
    Tack icka76! just nu känner jag mig konstigt lugn men jag kommer säkert ha svårt att sova inatt o vara jätte nervös imorgon bitti...kl 7.10 ska vi infinna oss på SöS kejsarsnitts mottagning och troligtvis är hon född ca 9-9.30.Jag hör av mig o meddelar er alla hur det gått, tills dess - vila på alla starka tappra!Kram Elaisa
    Lycka till elaisa, jag tänker på dig nu för det är nog dags när som helst!!! {#lang_emotions_laughing}

    Kram!
  • Noemi
    Izzen skrev 2010-05-02 22:19:13 följande:
    I onsdags 37+0 så kom Sigges lillasyster Rut!!En fantastisk förlossning och en stark liten tjej som kom med raketfart!GRATTIS till Er andra som oxå fått era sötnosar i veckan!!KRAM KRAM
    Stort grattis, vad härligt att det har gått så bra! {#lang_emotions_baby}
  • Noemi
    JennyHjortron skrev 2010-05-03 08:32:22 följande:
    Grattis alla som har fått era bebisar! Vad härligt att det verkar gå bra för alla i denna tråd. Själv är jag nu i 32+1, beordrad att knapra bricanyl dagarna i ända då tappen har påverkats av mina onda sammandragningar. Jag är glad för varje dag som jag är gravid nuförtiden och hoppas i alla fall komma förbi 32+5 denna gång. Här skiner solen idag och jag ska nog sätta mig i solstolen snart, njuta lite och få lite färg kanske. SKöt om er allihopa!
    Grattis till att ha passerat 32 veckor!!! Då har vi samma mål, jag har också 32+5 att slå från min förra graviditet! Håller tummarna för att din bebis stannar några veckor till, det kan ju vara skönt att slippa neo... Jag är 30+3 idag. Ska på ny kontroll av tappen på torsdag, sist var den normallång iaf. Knaprar också en del bricanyl nu. Hur mycket bricanyl äter du varje dag?
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar