• Noemi

    Vi som har prematura sammandragningar

    Lite orolig för dig Happyme!! Hoppas att du är på en trevlig plats utan dator och inte ligger på sjukhuset... {#lang_emotions_flower}

  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-26 16:32:38 följande:
    Hej vänner, ska läsa lite i tråden ikväll och tyvärr Noemi är jag inte på en trevlig plats utan dator utan på antenatalen på SÖS sen i söndags.Hela mitt matsmältningssystem har sagt upp sig och min magsmärtor har varit brutala och pågtt dyget runt. Så här ligger jag med morfininjektioner och näringslösning. Har gått ned allt jag gått upp under graviditeten och när jag vakande imorse med blåmärke över ögat och ytterligare viktnedgång bröt jag ihop totalt. Är slutkörd. Bebis verkar dock må bra.Ska läsa om hur ni ha det och se sen om jag orkar skriva mer idag annars fortsätter jag imorgon.Kram o tack för omtanke!
    Stackars dig, fyy vad smärtsamt! Men du, är du på avd 63? Vi kanske bor vägg i vägg??? Jag gissar att du är för sjuk för att vara uppe så vi har nog inte setts. Men om du orkar ha sällskap en stund så kan du ju prata med nån bm. Jag finns i rum 11 o heter Norah. Nu får jag inte vara uppe så mycket heller men kan i alla fall komma in och säga hej. Jag har full förståelse för om du inte vill det, verkligen! Jag tänker i alla fall på dig och hoppas att du snart ska bli kvitt dina smärtor. Jag har själv tidigare inte orkat prata med någon här utan bara hängt på mitt rum.

    Jag som kände att allt var bra idag fick såklart en ny blödning för ett par timmar sedan. Bara en liten men det känns sådär. Läkaren var inne nyss o sa att de nu inte kommer stoppa mig mer så det är bara att vänta och se.
  • Noemi

    Ja Happyme jag är kvar! Jätteroligt att prata en stund igår, trots omständigheterna att vara inlagd... Som det ser ut nu får jag också åka hem imorgon. Så om du orkar och vill ses en sväng så kom förbi bara. Får besök mellan 17-20 men annars gör jag ingenting. Hoppas att de tar väl hand om dig så att du inte behöver ha både närings- och vätskebrist!

    Håller tummarna PuH att bebisen kommer snart! Jag är gärna gravid en dryg vecka till men sedan kommer jag nog att bli vansinnig. Det är inte så roligt längre känner jag trots allt.

     kh1, ja det är 34+0 som är den magiska gränsen då de inte längre stoppar förlossningar som startar i förtid (i alla fall här på sös). Men redan 32+0 är en viktig gräns då barnet klarar sig bra utanför magen. Vila på du, det verkar vara den bästa medicinen!

    Vad bra Dynah att du fick en bra och noggrann läkare!

  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-27 13:05:39 följande:
    Noemi, väntar besök mellan 14-15 men tittar in sen en stund innan du får besök
    Finfint! {#lang_emotions_laughing}
  • Noemi
    kg8 skrev 2010-05-27 12:59:28 följande:
    Jag har redan blivit stoppad två gånger, första gången i vecka 27+något men då slutade det lätt med bara en bricanylspruta. Nu sist i vecka 28+ låg jag inlagd i 4 dygn med bricanyl-sprutor och dropp och kortisonsprutor och sänhläge och allt det där.Efter det så sa dom att dom inte kommer stoppa mig mer utan att det får hända om det händer nu.Jag förstår inte riktigt varför men?
    Jag gissar att de gör en bedömning från fall till fall. Ibland startar en förlossning för att barnet behöver komma ut och då vill de ju inte stoppa till varje pris. Jag skulle egentligen inte fått mer bricanyl efter 33+0 men jag fick ändå två sprutor tidigare i veckan. Men fråga du om varför nästa gång! Det är ju kanonbra att du fått kortisonsprutorna!
  • Noemi
    kg8 skrev 2010-05-27 13:35:58 följande:
    Ja precis, men jag hoppas att det inte blir någon nästa gång Lycka till allihopa
    Oj, det var inte så jag menade. Jag hoppas du slipper sjukhus! Lycka till! {#lang_emotions_flower}
  • Noemi

    arkeologitjejen! Vad bra att du har en så klok läkare och lång tapp! Bra motto, ser fram emot jordgubbarna nu!


    Själv känner jag mig inte alls glad ikväll. Trots att jag om några timmar är 34+0 vilket är en otrolig seger så känner jag att jag snart inte orkar vara med om fler berg-och-dalbanor rent känslomässigt. Blödningar gör mig otroligt rädd och molvärken gör mig otroligt trött. Magen känns som en sten och det är svårt att gå. Jag som brukar skutta fram i mitt normala liv! Bu. Så, nu har jag gnällt klart.


    Jättefint att få träffa dig Happyme! Det var skönt att prata o inte bara ligga här o känna efter en stund. Hoppas att vi får komma härifrån i morgon!

    Hm, håller med dig PuH, vart har fröken sol tagit vägen. Kanske på en skön semester i skärgården eller kanske till förlossningen...???

  • Noemi

    Tack så mycket för alla stöttande ord!!! Läkaren var precis här och sa att jag får åka hem så nu väntar jag bara på min man som ska komma och packa mina saker, sen drar vi!

    Hoppas du inte har lika ont idag Happyme och att du också snart kommer häifrån.

    Ha en fin dag alla! Skriver mer från soffan därhemma senare.

  • Noemi
    Shee skrev 2010-05-28 18:47:14 följande:
    Ska passa på att fråga en sak ang. sjukskrivning under graviditeten. Min bm säger att FK bara godkänner SS till v 36? Stämmer detta? Jag tycker det låter jättekonstigt och förstår inte varför man inte skulle kunna få SS till sin BF.  Någon som kan hjälpa mig med detta?  Och en fråga till, en helgresa under sin SS, inom sverrige såklart då, är det tillåtet? 
    Om man är sjukskriven pga sammandragningar eller hotande förtidsbörd så finns det inget att vara sjukskriven för efter 36+6, dvs fullgången. Jag gissar att det var detta du undrade över? Om man har foglossning och andra åkommor kan man givetvis vara sjukskriven fram till bf. Det har helt att göra med anledningen till sjukskrivningen.

    Jag tror inte att det finns några restriktioner vad gäller resor men jag vet inte. Det kanske står på deras hemsida om sådant.
  • Noemi
    Happyme skrev 2010-05-29 08:36:35 följande:
    Glömde ju säga, tror du skulle bli en toppensjuksköterska Noemi! Det är aldrig försent

    Tack! Ja vi får väl se om jag orkar mig igenom en utbildning till... Men jag ska ju trots allt jobba 30 år till. Hur mår du idag? Hoppas hoppas att din stackars mage mår lite bättre. Hur var det att komma hem?

    Jag mår sådär. Jag har sådan fruktansvärd molvärk i magen, kunde knappt sova inatt. Jag undrar vad sjutton det är som gör så ont. Det är inte värkar för jag har konstant ont och jag har inte särskilt mycket sd heller. Det är allra värst när jag stått upp en stund eller tagit några steg. Men i natt låg jag ju ner hela natten så jag vet inte vad det är.


    Ja fröken sol, det är skönt att inte behöva vara lika rädd längre om bebisen skulle komma nu. Det är stor skillnad. Dock har jag svårt att njuta eftersom jag har så ont. Du som är bm, vet du om det är farligt att ha ont. Svårt för dig så här att svara. Men det är som mkt stark mensvärk som sitter i ryggen och även i magen. Och så kan jag ha jätteont i nån timma och sedan släpper det och så kommer det tillbaka igen.

    Hur mår ni andra?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar