• kg8

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hoppas inte det, barnvakterna är lite långt borta för tillfället Men men det löser sig väl...
    Jag förstår att det är skitjobbigt, när var det du hade Bf?

  • kg8

    Hej igen, nu har jag pratat med förlossningen och ska upp på en kontroll, håll tummarna nu för mig. Jag tror absolut inte att det är förlossning på gång, jag har värkar med ca 3 minuters mellanrum som håller i sig ca 1 minut men dom gör liksom inte förlossningsont.
    Mer ont i rygg o höfter, som jag får anda mig igenom, men det är ju ingenting mot hur ont jag hade när jag faktiskt skulle föda barn!

    Hon som jag pratade med trodde absolut inte att det var vattnet som gått för när det hände så här tidigt så är det tydligen så mycket vatten att det är svårt att ta miste.

    Usch vad jag börjar bli trött på dessa turer fram o tillbaka till förlossningen, speciellt när man får höra att allt ser bra ut, fast det är klart det är ju inget kul att höra att det ser dåligt ut
    Men man känner sig så hysterisk som åker upp när inget har hänt.

    Hoppas bara att jag slipper stanna över natten, jag avskyr det!

  • kg8

    Hej.
    Kom tillbaka 20 i 4 i natt så det blev ett par långa timmar på förlossningen. Ingen bebis dock När vi kom in hade jag starka värkar med 3-6 minuters mellanrum, så dom gjorde allt det vanliga: UL, kollade efter vattenavgång, kände på tappen o VUL för att mäta tappen.
    Allt såg väl fint ut, ingen vattenavgång. Bebisens mått stämde med 34+0 istället för 33+2 men jag vet inte hur exakt det är. Men 34+0 stämmer iallafall bättre med mina beräkningar.

    Tappen var förkortad till någon centimeter, så jag fick bricanyl-spruta och sen ligga med CTG:n i närmare 3 timmar eftersom att det inte vill ge med sig riktigt. Men jag fjäskade till mig att få åka hem ändå, med Bricanyl-tabletter. Ska tillbaka på återkontroll imorgon igen.

    Känns himla skönt att äntligen ha fått dom där tabletterna så man kan göra något hemifrån, inte behöva åka in till förlossningen som någon hysterisk människa så fort det blir mycket!

    Hoppas att det går bra för er alla!

  • kg8

    Skrev vi samtidigt? Jag har precis skrivit ett långt inlägg över dig

  • kg8

    Sist jag låg inne ( i vecka 29)  så gjorde dom ett tillväxt UL och igår mätte han huvudmåttet, men han sa att det inte gick att lita på ett mått, att om jag skulle bli flyttad så var man tvungen att göra det flera gånger tror jag. Men jag vet inte riktigt. Min bebis kanske bara har ett stort huvud Jag är också ganska säker på att BF som jag fick på RUL är lite fel. Men för mig är det inte så viktigt, eftersom jag ändå känner mig ganska långt gången. Men jag förstår att du är nyfiken.

    Kan du inte ringa någon privat och be dom om ett tillväxt-ultraljud så kanske dom kan hjälpa dig, om du berättar om läget?

  • kg8

    Nä det förstår jag verkligen, Usch vad jobbigt för dig alltsammans... Men du ska se att det går bra. Hur lång var tappen nu sist?

  • kg8

    Hej!
    Jag var hos läkaren igår igrn på ett återbesök, fick träffa ännu en ny läkare... Men tappen var oförändrad sen sist och jag var lite öppen inifrån. Men allt såg bra ut.
    Han sa till mig att sluta äta Bricanyl-tabletterna, bara ta om det var absolut nödvändigt.
    Jippie, fick ett och ett halvt lungt dygn medans jag hade dom. Jäkla skit!
    Och jag blir som sådan när jag träffar läkare, att jag inte frågar om något utan bara nickar o ser glad ut, sen när jag kommer därifrån så kommer jag på tusen frågor, som till exempel varför jag inte kan fortsätta ta tabletterna, jag har ju ont.

    Dock frågade jag om han hade någon aning om varför det blir så här för mig, eftersom jag inte har några infektioner eller liknande, hans gissning var att jag har en väldigt känslig livmoder och en väldigt aktiv bebis. Efter att ha legat uppkopplad mot ctg:n och hjärtljuden så kommenterar dom alltid hur livlig bebisn är Så det känns ju skönt att den är så piggg.

    Hoppas allas helg har vart bra, och PennyJenny, lycka till. Jag hoppas att dom lyssnar på dig och din sambo!

    Grattis till tösen Shee!

  • kg8

    3Busfrön, tyvärr har jag inte så många kvar. fick bara med mig 10-15 stycken hem sen skulle jag på återbesök och få nya utskrivna, men det gick ju sådär .Men jag spar dom jag har tills de gånger då det är riktigt jävligt!

  • kg8

    Vad skönt PennyJenny att du får komma på UL så snabbt!
    Och härligt för dig 3 busfrön att allt såg bra ut hos BM.

    Jag känner mig glad idag då jag imorgon går in i vecka 34+0, vilket jag har förstått ska vara någonslags gräns. Det som jag tycker är synd är att läkarna o barnmorskorna har så svårt att berätta vad som händer med barnet om det skulle komma nu. Jag skulle liksom vilja höra lite mer än "kommer det nu så kommer det nog klara sig fint".
    Jag vill ju höra hur stora dom brukar vara, vilken hjälp dom brukar behöva och hur länge man brukar ligga inne. Allt sånt.
    Men det kanske är väldigt olika...

  • kg8

    Tack snälla ni som svarat. Allt känns ganska lugnt om den vill komma nu då. Det som oroar mig mest är hur det kommer att gå med lillan, om vi kommer vara på sjukhuset i ett par veckor. Hon är ju bara två år... Hoppas att hon kan vara med där en del.  Jag vet inte alls hur det fungerar, jag menar det är ju ganska mycket full fart på henne så att ha henne på en sådan avdelning är ju kanske inte det mest perfekta... Sen är det väl det där med infektionsrisker, dom är väl infektionskänsliga dom små? Och Lillan är ju dagisbarn...

    Jaja, jag tror och hoppas att den stannar ett tag till, typ 4 veckor. Sen är den så välkommen så

    Turboplingen, känner du så i samband med sammandragningarna eller hela tiden?
    Jag känner också mycket mensvärk på de ställena vissa dagar, men jag har tänkt att det nog är foglossning...

  • kg8

    På Näl i trollhättan får det bli. Där sa dom att syskon fick komma på besök så länge det inte var infektionstider. Men vi får vä se, tror nog inte att den kommer komma så snart ändå. Tror att jag gåt Juni ut minst.
    Men idag har jag mått så jäkla skräp, sammandragningar o ont ont ont i kroppen, jag antar att det är foglossning. Sitter som ett band runt höfter,rygg o blygdben. Sen värker det liksom ner i bäckenet så fort jag reser mig. Det känns som om bebisen trycker ner så att det gör så ont... Sen blir jag jätteorolig för bebisen med, den brukar sparka o ha sig hela dagarna, men det senaste dygnet har jag bara känt den några gånger, den är jättelugn...

  • kg8

    Vad skönt det är att prata med en som vet så mycket Tack för all hjälp!

  • kg8
    Lana: Jag är beräknad till den 28/7 så det är ju ganska nära. Jag är inte jätteorolig längre, kommer säkert att gå över tiden och bli igångsatt Mest är jag trött på att ha ont, så därför var Bricanyl-tabletterna så goa att ha...
    Angående att jag öpnnat mig lite och rent allmänt så sa dom bara att vi skulle förbereda oss på att vi antagligen kommer att få bebisen för tidigt.
    Hoppas att det blev bättre för dig när du fick vilat med en bok.

    Bohman: Läste på din blogg, vilken skräckupplevelse att dom inte kunde hitta några hjärtljud!
    Men va skönt att det löste sig och att du är hemma igen.
  • kg8

    Va roligt för er där sammandragningarna är färre idag! Skönt med sådana dagar, man behöver dom!

    Jag var hos min barnmorska i fredags som tyckte att allt såg toppen ut, hon tyckte att jag kunde börja leva som vanligt igen och sluta oroa mig, så jag studsade hem, gladare än på väldigt väldigt länge!
    Hon sa att om det var så att mina sammandragningar skulle påverkat så att bebisen skulle komma tidigare så skulle den ha kommit vid det här laget. Så nu tyckte hon att det bara var min kropp som skulle säga ifrån när det var dags att ta det lungt.
     Men nu måste jag fråga om något, det kanske är en väl äcklig o privat fråga, så är ni känsliga så får ni sluta läsa nu
    Så inatt så hade jag o min man lite mys för första gången sen jag var i vecka 10 tror jag... Men jag blev supernojig inatt, men fick inte sådär jättemycket sammandragningar, lite mensvärk men inget värre. Men imorse när jag gick upp så lossnade en liten bit av vad som måste vart slemproppen, men rätt mycket blod i. Den såg precis ut som slemproppen som lossnade vid min förra förlossning, men mycket mindre. I storlek som en nagel kanske.
    Hade inte brytt mig om det inte vart för att den var blodig... Måste jag oroa mig nu eller? Jag känner mig rätt lugn efter som jag inte har några värkar. Det måste ju inte betyda att förlossningen är på G?

  • kg8

    Ja jag antar att ni har rätt, blev bara så fundersam eftersom det var blod i... Men men, kommer bebisen nu så är det ju inte hela världen heller. Men den stannar nog tills jag är tre veckor över tiden och behöver bli igångsatt

  • kg8

    Jag har en fråga till 3 busfrön eller självklart till vem som helst som kanske vet
    Men tre busfrön jobbade med  för-tidigt-födda-bebisar om jag inte minns fel?
    Jag hörde av någon idag att kortison-sprutor skulle göra så att bebisarna blev större. Jag vet inte riktigt hur, det skulle vara något med att kortison är ett tillväxt-hormon.
    Stämmer det? Har ni hört något om det? Hur mycket större då tro?

    Jag har googlat och letat men inte hittat så mycket information om det, tycker att det är svårt att hitta information om kortison-sprutor för lungmognad överhuvudtaget.

  • kg8
    Bohman skrev 2010-06-23 20:57:47 följande:
    kortisonsprutorna gör så att lungorna mognar fortare har jag för mig...
    att de utvecklar sig fortare alltså..
    ♥(¯`°•.¸ ♥ www.mammabohman.blogg.se ♥¸.•°´¯)♥
    Ja så långt är jag med. Men jag hörde att eftersom att det är tillväxthormon som gör så att lungorna utvecklas snabbare ska även det göra såå att bebisen blir större.
  • kg8

    Tack, men det med lungorna det vet jag  Läkarna förklarade allt sånt för mig när jag fick mina sprutor. Jag blev bara nyfiken på om det på något sätt påvärkade bebisens storlek? Det var vad en arbetskompis till min man sa nämligen.

  • kg8

    Okej, tack då vet jag det. Blev bara så nyfiken på varför ingen läkare hade berättat det...

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar