• kg8

    Vi som har prematura sammandragningar

    Va skönt att det lugnade ner sig för er.
    Jag är precis hemkommen från kontroll hos barnmorskan, då hon också kände på tappen. Den var sluten och mjuk som förra gången så jag oroar mig inte speciellt. Däremot känner jag mycket mensvärk idag och har vaknat inatt med mycket sammandragningar och ont.

    Detta med att det gör ont i höfterna vid sammandragningar trodde hon var att bebisen låg långt ner, det var ju någon mer här inne som hade det så om jag inte minns fel.

    Överaskande nog var min bebis fixerad idag, som omföderska har jag hela tiden hört att den antagligen inte fixerar sig förräns det är förlossning. Den skulle tydligen ligga väldigt långt ner också.

    Hoppas alla får en lugn o skön dag, själv ska jag ner o luncha på stan nu. Första gången jag vågar mig ut o träffa ngn kompis på det sättet, på flera veckor!

  • kg8

    Min man har vart oerhört bra i det här, han har gått ner till att jobba vanliga dagar så han kan lämna o hämta lillan på dagis, sen fixar han maten o städet o tvätten. Han lägger lillan på kvällarna o åker ibland tillbaka till jobbet för att jobba hela kvällen.
    Jag brukar försöka plocka i och ur diskmaskinen om jag orkar.
    Men oftast blir han sur när han ser att jag har grejjat, han tycker att det är totalt onödigt...
    Sen är det inte alltid som allt blir gjort, men vi har väl båda två lärt oss att blunda lite för att det är lite stökigt o dant hemma.

  • kg8

    Hej igen,


    Jag har en fråga som jag hoppas på att någon vet svaret på


    När jag var hos min BM idag så frågade jag lite vad som skulle hända om bebisen kommer nu eller snart och hon svarade att det antagligen kommer att gå jättebra och att det är lungorna som är problemet, när jag frågade om kortisonsprutorna som jag fått, så var hon osäker på hur länge effekten av dom satt i? Jag förstår inte riktigt vad hon menade för jag trodde att när jag fått dom så gav dom lungorna en skjuts så att dom mognade snabbare och sen var det inte mer med det.


     Men på henne lät det som att när kortisonet gick ur kroppen så gick lungorna tillbaka på något sätt?


    Nån som vet hur det fungerar?

  • kg8

    3 busfrön: Tack för ditt svar, jag är i vecka 33+1, jag har väl trott att lungmognaden är ganska bra så här sent, speciellt eftersom jag fått två sprutor även om det var i vecka 28 + något.

  • kg8

    Bra vad skönt att ni svarar som jag trodde Då måste min Bm vart ute o snurrat, eller så har vi missuppfattat varandra, vilket inte är helt ovanligt

  • kg8

    Oj tack, va bra info Va mycket du visste Känns så skönt att man kan få hjälp från folk som vet i sådana här trådar, det blir ju så mycket frågor som kommer upp hela tiden o man kan ju inte ringa barnmorskan så fort man undrar minsta lilla. Tur att ni och Google finns

    Som tur är så tror jag inte att bebisen kommer komma så mycket tidigare, jag hoppas jag har rätt. Livmodertappen var ju mjuk o så, men det kan den ju vara länge o att bebisen är fixerad har jag förstått att den kan vara länge innan förlossningen, att det inte har något samband.

    Ha en bra helg allihop!

  • kg8

    PennyJenny: min tapp förlängdes från knappt två cm och öppen innifrån till strax över 4 cm och stängd på 4 sängliggandes dygn. Håller tummarna för att det inte var vattnet som gick inatt för dig.

    Blev lite fundersam över mitt vatten, inatt när jag gick upp för att kissa. Det började när jag skulle gå upp ur sängen så stack det liksom till ordentligt hört uppe i "ni vet vad "  
    Skyndade ut på toa och när jag kissat färdigt och jag skulle resa mig så kom det helt plötsligt mycket mer, fast liksom ingen vanlig stråle utan starkare, det lät som om någon tömde ett par vattenglas i toan. Men det var inte så mycket, kanske ett par deciliter. Sen luktade det konstigt som bara den, inte alls kisslukt utan något annat?

    Men eftersom att det inte var så mycket (jag har föreställt mig en flod av vatten, för det var ungefär så det kändes när dom tog hål på mina hinnor förra gången) så har jag inte oroat mig. Men jag berättade det för min man i förmiddags o han blev övertygad om att det var vattnet som gått, men jag tror inte det. Skumt var det iallafall...

  • kg8

    Nä det har inte kommit mer o det är därför som jag inte tror att det var det, under min förra förlossning så var det vatten överallt efter att dom tagit hinnorna. Fick byta i sängen flera gånger för det blev aldrig torrt. Det var i sängen, på mig, på golvet och på Barnmorskan
    Men å andra sidan så sa barnmorskan och sköterskan att jag hade ovanligt mycket vatten den gången.

    Sitter o klockar mina förvärkar och det är runt 1,5 till 2 minuter mellan dom, men dom gör inte så ont iallfall.

  • kg8

    Jag har inte BF förräns 28/7 så det hoppas jag att det inte var
    Men jag var hos Bm på förmiddagen igår och då var tappen mjuk, sluten och runt tre cm, då borde det väl ändå inte vart vattnet som gick?
    Dessutom är det väl mer vatten som kommer då?
    Sen har jag har hört att om bebisen är fixerad när vattnet går så brukar det liksom bara sippra, och min bebis var så gott som fixerad igår.

  • kg8

    Jag hoppas det
    Men min kära make är lite uppstressad här, förvärkarna börjar göra lite ondare nu med, så jag gjorde honom glad genom att packa i ordning BB-väskan
    Han har tjatat på mig i ett par veckor nu att jag ska göra det och det känns faktiskt lite lugnare nu på något sätt, när den står sprängfull i hallen o väntar...

    Hur går det för dig PennyJenny?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar