• kg8

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej, jag skulle bara vilja hoppa in här med en lite fråga, hoppas att det är okey?
    När ni alla pratar om att ni ska gå över vecka 34 menar ni då 34 fulla veckor?

    Jag gick nämnligen in i vecka 32 idag, sjukskriven med så mycket sängvila som möjligt i order från läkaren. Har haft det så här på grund av förvärkar/sammandragningar sedans vecka 28.

  • kg8

    Jag har redan blivit stoppad två gånger, första gången i vecka 27+något men då slutade det lätt med bara en bricanylspruta. Nu sist i vecka 28+ låg jag inlagd i 4 dygn med bricanyl-sprutor och dropp och kortisonsprutor och sänhläge och allt det där.
    Efter det så sa dom att dom inte kommer stoppa mig mer utan att det får hända om det händer nu.
    Jag förstår inte riktigt varför men?

  • kg8

    Ja precis, men jag hoppas att det inte blir någon nästa gång
    Lycka till allihopa

  • kg8
    Noemi skrev 2010-05-27 13:50:06 följande:
    Oj, det var inte så jag menade. Jag hoppas du slipper sjukhus! Lycka till!
    Nej det var inte så jag tog det heller Tack
  • kg8

    Jag har blivit avrådd från sex. Både att det framkallar sammandragningar och att det retar själva tappen och dom sakerna.
    En av gångerna som jag fick åka in o bli stoppad så frågade dom även om jag nyligen haft sex, när jag sa nej så sa dom att det oftast var en av orsakerna till att det satte igång det om man hade en känslig livmoder. Det eller UVI.
    Så jag hade avstått om jag var du

  • kg8

    Hej, jag har inte vart så aktiv i tråden utan mest följt den.
    Jag har vart inlagd på förlossningen ett par gånger, stoppad med dropp och fått kortisonsprutor och allt det där. Blev utskriven i vecka 29 med sängläges-order.
    Nu är jag i vecka 33 + 0 så nu är jag inte så himla orolig längre. Jag tror allt att min lilla kommer att stanna åtminstonde nästan tiden ut.

    Men nu kände jag att jag ville hoppa in lite i tråden, för det första för att säga till JENNYPENNY
    att min tapp var också runt två cm. (1,7 eller 1,8 om jag inte minns fel) och jag var öppen inifrån precis som du, men efter fyra dygns dropp och sängläge så var min tapp på 4 cm igen, vilket är nästan lika långt som från början, och jag hade stängt mig igen.
    Jag hoppas verkligen att det går bra för dig idag...

    Sen undrar jag lite till jsdr79 hur det går för dig? för jag har det likadant. Mina förvärkar har ju vart kraftiga o smärtsamma hela tiden, men nu det senaste så har dom börjat göra ont i höfterna och även fram, nästan i blygdbenet. Som jag minns min förra förlossning, så hade jag allra mest ont i höfterna, precis på detta sättet.
    Men jag har inte kollat upp detta, jag har dessutom undrat lite om det kan vara kopplat till foglossning? Men läkarna har sagt sen vecka 29 att dom inte kommer stoppa mig mer, så jag kan vara hemma tills det gör så ont att jag behöver smärtlindring.
    Men jag ska till min BM imorgon, kanske ska kolla med henne vad hon tror.

    Men uppdatera gärna hur det går för dig...

  • kg8

    Måste fråga, är det bara jag som tycker att sammandragningarna blir värre på natten?
    När jag vaknar och under förmiddagen så är det oftast lugnt, så länge jag inte rör mig. Reser jag mig eller går runt eller böjer mig så kommer dom ju.
    Reser jag mig och går på toaletten och tillbaka o lägger mig så kommer dom igång och håller på en stund. Men annars brukar det vara lugnt.
    På kvällen brukar det dra igång, sen innan jag somnar så brukar jag ha jättemycket o onda o regelbundna, sen när jag väl somnat så brukar jag vakna regelbundet av dom. Är det så för er med?

  • kg8

    Nä jag vet inte varför jag aldrig fick det utskrivet, sista gången jag låg inne så var det prat på det men det blev aldrig. Det enda dom sa när jag frågade om bricanyl var att dom inte tänker stoppa det om det kommer igång. Jag fattar inte varför? Och jag fattar inte varför jag inte frågade om anledningen?

    Nu inser jag att dom inte skulle stoppa eftersom jag endå har gått 33+0 veckor, men när jag skrevs ut så var jag i vecka 28+4, då borde dom ju velat stoppa det om det fortsatt?

  • kg8

    Nä men oj din stackare. Finns det ingen som kan passa lillan? Har du pratat med förlossningen?

  • kg8

    Jag kan iaf svara på din fråga om törstigheten Jag har aldrig vart så här törstig som jag är denna graviditeten, eller iallfall den sista delen.
    Lycka till o hoppas att det blir bättre.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar