Inlägg från: PennyJenny |Visa alla inlägg
  • PennyJenny

    Vi som har prematura sammandragningar

    2små2stora skrev 2010-08-17 17:13:26 följande:
    Pratade med en kompis som är BM idag och sa då att jag hoppas på en igångsättning om 4 veckor men hon trodde inte att jag skulle gå så länge. Vi får väl se vad läkaren säger i morgon när jag ska på kontroll.
    Lycka till, håller tummarna :)
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-08-17 23:54:37 följande:
    Har en liten fråga som kanske inte gäller sd, men någon kanske kan svara ändå..
    Jag är ju snittad 2 gånger innan och nu har jag fått ont vid ärret... det hugger och sticker till och gör så ont att jag skriker till... Är det nåt att oroa sig för eller kan det bero på att lillan ligger med ryggen där nere och trycker på? Hon ligger ju i tvär/sätesläge och är ju inte liten längre... Behöver jag oroa mig eller kan jag slappna av? Det kommer ofta när jag ska byta ställning eller resa mig upp...
    Sover nu 2 timmar per natt ca pga detta + foglossningen och oron.... 
    När jag var gravid förra gången hade jag otroligt ont i mitt ärr. Alla sa att det var normalt, men det var det ju inte - det hade börjat öppna sig! Denna gången har jag oxå en del ont, men inte riktigt så mkt som sist. Har ju ett fönster i livmoderärret där det inte finns någon muskel utan bara hinnan.... Det är den som riskerar spricka upp ännu mer och bli en ruptur om jag får värkar, det var det som hände sist. Är du orolig tycker jag du ska ringa in och prata med någon!

    3busfrön:Hur mår du idag??

    honungsgatan: Håller med ovanstående talare, kolla upp dina sd så de inte påverkat tappen!
  • PennyJenny
    2små2stora skrev 2010-08-18 10:08:14 följande:
    Jo det är bra, har en hel del sammandragningar men inte med samma intensitet som igår kväll. Ska höra med förlossningen om de kan göra en koll när jag ändå ska på TUL.
    Ja, gör det!
  • PennyJenny
    honungsgatan skrev 2010-08-19 23:20:39 följande:
    Hej igen! Dagen efter mitt förra inlägg om sd med ca 3-4 min mellanrum i vila fortsatte det. Hade sd i 4 timmar, ca 5-6 min mellan så tillsist ringde jag in.

    Trodde bara de skulle be mig sova, men de ville ha in mig och efter ctg där det fortsatte fick jag bricanylspruta. De kände på tappen. Bakåtlutad (bra tydligen) men 2 cm, mjuk och öppen för ett finger. Blev inskriven och är kvar andra natten nu. Fått mer bricanyl, kortisonspruta och antibiotika (misstänkt uvi).

    Tvillingarna verkar dock må fint, vilket lugnar mig lite, men vill ändå inte ha ut dem i v 31+x även om de skulle klara sig fint.

    Liten fundering som dök upp efter UL på livmoderhalsen idag: tappen låg på dryga 19mm. Sedan visade hon även en glipa ( som hon kallade det) som var på den inre sidan av livmoderhalsen mot bebis huvud liksom. Vad är detta för något? Är det det som kallas "funneling"? Vad innebär det mer konkret? Blev inte klok på't när jag låg där.

    Någon med bättre koll? :)

    Hoppas inte behöva bli kvar här länge men har ingen aning om vad jag kan vänta mig.
    Yes, det är funneling. Jag har haft så med alla mina barn, tidigt. Så även denna gång men nu är min cervix öppen hela vägen med buktande hinnblåsa ner i cervix.

    Skönt att du åkte in!
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-08-20 22:23:02 följande:
    Här är min bloggadress för er som vill läsa om hur det går för oss när jag inte kan uppdatera här:
    blogg.aftonbladet.se/kampenforlivet 

    Började skriva nu ikväll så det kommer lite inlägg när det finns tid till det. :)  Känner att det kan va välbehövligt att skriva av sig lite.
    Redan tillagd i mina favoriter, kommer följa dig där oxå :)
    Happyme skrev 2010-08-20 18:34:25 följande:
    Ngn som hört ngt från t0va??
    Nix, ingenting. Undrar hur det gått?

    ..........................

    Själv har jag sedan ett par dagar tbx onda sd igen plus att det värker och sticker i tappen/cerklaget som finns kvar. Bådar inte gott, är orolig att det ska starta innan ks. Vore inte alls kul, vill ju ha ett luuuugnt planerat snitt!!
  • PennyJenny
    Happyme skrev 2010-08-21 08:49:26 följande:
    Men visst ska du snittas vilket som PJ? Alltså jag menar om du får värkar så gör de ett akutsnitt? Förstår att ett planerat i lugn o ro är att föredra.
    Ja, drar det igång blir det katastrofsnitt. Vill absolut inte uppleva det igen.har redan 2 i bagaget.
  • PennyJenny
    mariamamman: oooj, vad läskigt. Vilken tur det lugnat sig, hoppas det håller sig så!!
    Bohman skrev 2010-08-21 09:49:29 följande:
    T0va har fått sin bebis (om det inte är skrivet någonstans, hinner inte läsa igenom)
    Mår dock ganska dåligt själv efter förlossningen....
    hon kommer nog in och berättar när hon orkar.
    Stackars t0va! Skönt att bebis mår bra iaf.
    Bohman skrev 2010-08-21 09:50:07 följande:
    Jag håller tummarna så hårt jag kan för att du skall slippa det.
    Tack! Hur går det för dig??
  • PennyJenny
    060810 skrev 2010-08-21 20:11:53 följande:
    Jo det är rätt tufft när man har 2 "friska" barn. (friska o friska i o f s... epilepsi, misstänkt autism, astma x2 och mjölkallergi).. Så jag är rätt prövad när det gäller speciella barn, så kanske blev utvald eller nåt.. Måste se det så! Jag hoppas och tror på att jag kommer klara detta. Jag måste för alla barnens skull. Kan inte gräva ner mig.
    Nu är det snart bara timmar kvar och jag är så sjukt nervös o rädd.. men jag ska överleva det med. kommer springa runt som en yr höna här imorn... typ inget är ju packat!! :p  bara bebisens väska! 
    Du fixar detta, jag tror på dig :) LYCKA TILL IMORGON ♥
  • PennyJenny
    t0va: Grattis till ert mirakel, så sööööt :) Nej, KS är verkligen ingen liten grej - det är ju en stor bukoperation man genomgår och definitivt inte enklare än en förlossning ur många synvinklar även om måååånga tror att det är en "genväg". Hoppas du snart mår bättre, har mindre ont och känner dig piggare!
  • PennyJenny

    t0va: Näää, vilken pärs för dig :( Hoppas allt går bra idag!!

    3busfrön: Hur mår du? Har det lugnat sig?

    ----------------------------

    Vi har precis varit på flöde som var u a. På vägen mot hissen kom "vår"dr som satte mitt cerklage och som följt mig hela vägen. Han har haft semester och frågade om vi fått reda på vem som ska snitta mig. Det har vi inte, det är ju inte bestämt så långt fram ännu men han jobbar den dagen och ville gärna vara den som snittar  :) Känns kanon!! Blir nog en längre op eftersom min livmoder äri så dåligt skick, de ska försöka göra nya kanter som ska läka ihop osv :( Ser inte fram emot konvalecensen kan jag säga!!

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar