• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    L0ved skrev 2010-04-16 08:02:40 följande:
    Jag är så trött på detta nu. Började få sammandragningar igår vid halv två. De kändes och kom ganska så tätt. Äntligen tänker jag. Vi åker till svärmor och blir bjudna på middag och lite sånt. De fortsätter att hålla i sig. Ända till kvällen då det helt plötsligt lugnar sig. Igår kväll hade jag ungefär en kvart mellan sammandragningarna när jag gick och la mig. Har sovit skit i natt för jag har haft molande värk och en del sammandragningar. Nu på morgonen har jag bara haft någon enstaka SD men den molande värken sitter kvar. Kommer vara helt slut körd innan det kör igång. Förlåt var bara tvungen att få klaga lite. Hur är det med alla andra idag?
    Klaga på! Det är ju bla det vi kan göra här inne{#lang_emotions_smile} när är din bf?
  • elaisa

    Aprilfamilj, vilken jätte fin liten tjej!

    Arkeologitjejen, jaha det låter ju som en klockren sjukskrivning med den graviditeten bakom dig. Skönt att hon stannade så länge i magen trots allt.
     
    Pilea, personligen inte så förtjust i Sixten men Sigge o Max är jättefina

  • elaisa

    Noemi, grattis till 28+0, det var mitt första mål på den här resan{#lang_emotions_smile}

  • elaisa
    anna1975 skrev 2010-04-16 16:43:56 följande:
    Jag är precis som du, försöker lösa alla problem när jag vaknar mitt på natten och man vet ju själv att det är så onödigt och tänka på det just då. Idag var jag på massage och släppte alla tankar, så skönt! Sen slumrade jg in härligt när jag kom hem.  FL är nära nu... Ha det bra!!
    Ja helt onödigt! Dessutom känns problemen inte lika livsavgörande några timmar senare utan kan lätt förträngas....Lät väldigt skönt med massage, kanske något att unna sig nästa vecka.
    Här ska ätas rulltårta som jag o Nils bakat idag, tror inte jag ätit det sen tidigt 80-tal{#lang_emotions_tongue_out}

    Trevlig Kväll!
  • elaisa

    God morgon,

    vaknade av en mardröm där min sambo tog strypgrepp på min mamma!!! har nog haft våra mammor här lite väl mycket{#lang_emotions_smile}

    Ibland känns det som lilltjejen i magen kommer sparka sig ut, helt otroligt vild i magen...

  • elaisa

    Jag har 16 dagar kvar till fl och from onsdag när jag är 37+0 tänker jag leva som vanligt el iaf så gott det går....min kropp är ju inte direkt i toppform. Får så grymt ont i korsryggen när jag varit uppe ett tag + en stenhård mage.
    Plötsligt går ju tiden jättefort efter att sniglat sig fram i månader.

  • elaisa
    lova2010 skrev 2010-04-18 16:13:38 följande:
    kan man be om något läkemedel för sammandragningarna även om inte tappen är påverkad? grymt obehagligt ju :S
    Du kan ju alltid fråga, men på Sös i Stockholm där jag går är de ganska restriktiva med bricanyl medan andra sjukhus i Sverige verkar vara mer generösa.
    Dock sägs det att effekten av bricanyl försvinner efter att använt det ett tag och då kanske det är bättre att vänta tills/om du får påverkan på tappen
  • elaisa

    God morgon!

    Idag ska jag hämta Nils på dagis, första gången sen 25 november! ska bli så roligt och han blev så glad{#lang_emotions_smile} Fast han trodde ju iofs att jag skulle ha med mig bebisen i vagnen då...men den får gärna stanna i magen tills det är dags den 3 maj.

    Gersemi, har inte heller packat bebisväskan men tänker varje dag att jag ska gör så. Eftersom jag är lite orolig att det ska sätta igång före bf o gå supersnabbt borde jag ju verkligen packa den....tror inte jag ännu är mentalt införstådd att lilltjejen faktiskt snart är här efter denna oändligt enformiga och långsamma tid. Snart är allt annorlunda.

    Loved, vad innebär hinnsvepning?

  • elaisa

    Hej,

    idag är sista dagen med prematur bebis i magen för min del 36+6! Trodde verkligen inte jag skulle komma så här långt när de satte cerklaget akut i vecka 17.
    I motsats till många här inne vill jag gärna att hon stannar i magen tom bf men får se om det blir så nu när jag är uppe o rör mig.
    Tror jag måste ut o köra lite bil idag{#lang_emotions_wink}

  • elaisa

    Tack Noemi! Ja vilan gjorde susen, i början trodde jag inte att det skulle vara så effektivt med vila men det är helt klart anledning till att jag kommit så här långt och det sa läkarna också. De tvivlade på att det skulle gå vägen och poängterade vid varje kontroll att "du vet väl att det här är en högrisk graviditet"
    Kämpa på, jag är ett bevis på att liggläge ger effekt{#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar