• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    Nä, nu vräker snön fullkomligt ner, jag som vill ha vååår!!! Bara dryga månaden kvar till påsk iaf


    Ska nog greja med urvuxna barnkläder idag. Vi har köpt förvaringsbackar i plast med lock som jag tänkt lägga urvuxna barnkläder i som bebis i magen så småningom kommer växa i. Just nu står allt sorterat i papperspåsar på skrivbordet i all-rummet. Ser så rörig ut!
    Får hitta på lite lugna aktiviteter som inte ger allt för mycket sammandragningar.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    LillaFlingan skrev 2010-03-01 16:31:19 följande:
    enligt förlossningen själva så är över 4st/h för mycket.. och även om de gör ONT.. för de ska inte göra ont.. hade stora problem förra grav, åkte in mitt i natten i v32/33 då jag hade 20st/h.. tappen var då förkortad med 1,1cm.. (från 3,8cm till 2,7mm).. fick bricanylsprutor och även bricanyltabl med mig hem.. tog dessa fram till v36.. hade typ 2v efter natten på förlossningen då 8-10st/h dygnet runt.. denna gången gör de ännu ondare, har dock bara vid ett tillfälle kommit regelbundet, då tog jag en panodil och satte mig i duschen i typ en timme.. sen blev det lugnare.. annars kommer de rätt ofta, gör ont och delar av slemmisen kommer då och då (massor med slajm t.ex när jag går på toa o så.. hade så förra gången också, men då enbart vid ansträngning!).. har ingen aning om min tapp är förkortad denna gången, men kan tänka mig det eftersom slemmisen släpper då o då.. (inte hela såklart!).. har dragit mig för att kontakta förlossningen då jag ogärna vill åka ifrån min son.. är bara i v32, så jag hoppas han vill stanna därinne i, iaf typ 3-4-5-6v till ;) 4v till vore lagomt för mig som har världens foglossning!;)
    Har också så där "slajmit" emellanåt när jag torkar mig efter att ha kissat, oftast genomskinligt, men ibland med en liten gulaktig klump. Trodde det var flytningar, men det kanske är delar av proppen då. Kommer mer om jag anstränger mig för mycket.
    Ja, precis, 4-5 veckor till vore optimalt
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    fröken X skrev 2010-03-01 22:44:48 följande:
    Hej. Har följt den här tråden under en tid nu. Är i v 28+4 och har varit sjukskriven sedan 3 veckor pga mycket sd, blödningar och en livmodershals (Tapp?? ) på 2,6 mm. Har läst om andra som fått bricanyl då tappen varit ung. så lång. Blir lite orolig; borde jag också få det?? Har under de senaste dagarna börjat undra om blödningarna är slemproppen eller delar av den som lossnar. Det är brunt och rött blod i slem; så det låter ju troligt. Hur farligt är det? Slemproppen kan väl återbildas?
    Låter som slemproppen, men det kan ju som sagt återbildas. Fast om det blöder låter ju inte så bra, äsch, jag vet inte, är ju ingen läkare.
    Ang Bricanyl så verkar det vara jätteolika hur de gör från sjukhus till sjukhus. Jag har aldrig fått Bricanyl trots mycket sammandragningar under alla mina graviditeter.
    En del har ju naturligt kortare tapp o det behöver inte säga något egentligen.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag har sovit jättedåligt inatt, eller knappt något alls. Min dottern blev förkyld hux flux från ingen stans igår kväll o har hostat hela natten lång. Till sist fick jag gå ner o lägga mig på soffan för att få någon sömn överhuvud taget. 


    Imorse var hon precis som vanligt o verkar inte alls sjuk, jättekonstigt.
    Jag som precis lyckats bli av med min förkylning med rethosta som suttit i över 14 dagar.
    Åh, idag är det ju lite sol Får se vad jag ska hitta på för lugn aktivitet idag då.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Äckelvarning, men när jag var på toa alldeles nyss så rann det "slajm" på golvet när jag reste mig upp, en geleklump som bara gled ur. Antar att det är delar av proppen. Avvaktar o ser om det kommer mer eller om jag får andra känningar. Proppen kan ju iofs lossna i omgångar o återbildas, men man blir ju lite nervös.
    Är det något man bör kolla upp om det inte skulle komma mer?
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-03-02 13:50:40 följande:
    Pilea,ingen aning, såg aldrig röken av någon slempropp vid min förra förlossning men det där låter ju onekligen som en sån. Har du fått kortison sprutor denna graviditet?
    Nej inga sprutor för tappen har hela tiden varit ok längd på!
    Mina tidigare förlossningar har inte heller börjat så här, då fick de ta hål på hinnorna o då kom vatten o "slajm"
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    aprilfamilj skrev 2010-03-02 13:52:12 följande:
    Nä man kollar inte upp om man inte får några andra känningar... Men vad läskigt det lät :P
    Ok!
    Det ända jag känner emellan varven är som små stickningar i magen. Lite sammandragningar, men inte värre än vanligt. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    WPmamman skrev 2010-03-02 14:03:02 följande:
    Hej tänkte bara kolla med er som verkar ha lite mer erfarenhet. Mitt första barn var på väg ut i vecka 30. Fick då bricanykdropp och kortison. Förlossningen stoppades upp, jag var öppen 4 cm och låg till sängs fram till vecka 36 då hon kom. Väntar nu mitt andra barn. Fått exakt likadana sammadragningar igen vid samma tid, blodiga flytningar. Får nu höra av antenatal att jag inte ska oroa mig och behöver inte komma in och kolla då min dotter( som fyller 6) inte kom då förlossningen stoppades upp medecinskt utan stannade kvar till vecka 36. Att jag fick bricanykdropp och låg till sängs har inget med saken att göra för hon skulle inte ha kommit endå enligt dom(???) Känner mig så orolig då de vägrar ta in mig ochj kolla. Känner igen allt från förra gången förutom att det är mer smärtsamma, starka och intensiva sammandragningar.. Fått dessa nu med 10-15 minuters mellanrum och de håller på i 3-5 minuter sen 9 imorse Någon som bara kan ge mig råd ???Är i vecka 26 nu.
    Verkar ju helknäppt! Antenatalen kan man väl inte bara kontakta så där, trodde man var tvungen att gå via förlossningen först.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Antenatalen är ju en vårdavdelning o inte mottagning så dit kan man väl bara komma efter att läkare på förlossningen anser att man bör bli inlagd! 


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Här kommer en magbild från igår, är i v.31+2 idag


    Tycker magen har sjunkit något, men jag är inte säker! 
    Ringde iaf till förlossningen o hon sa att jag kan avvakta lite, men får jag onda sammandragningar ska jag ringa igen. Har ju iofs haft onda, fast inte regelbundna nu i någon veckas tid o som jag skrivit tidigare att det ilar o drar i tappen. Shit, tänk om det är på G! Har dock inte onda för tillfället. 

    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar