• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    annypanny skrev 2010-02-22 13:32:29 följande:
    Varit inne nu med värkar 2 ggr o fått Bric. spruta o order om vila, de vill sjukskriva mig men jag vet inte om jag pallar av att gå hemma när det är så länge kvar? Har stor press på jobbet nu också med omstruktureringar och förändringar, och jag sitter ju ner hela dagarna? (Iofs bara liggläge som lugnar magen när det väl drar igång...) Och hur många gånger kan man lita på att sprutan stoppar upp värkarna? Är i v 26 nu... Hur har ni andra gjort o hur har det funkat med F-kassan? :)
    Blev sjukskriven 50% i v.11 av vanliga mvc och 100% i v.14 av spec-mvc då de upptäckte en funneling eller vad det heter, en liten öppning/vidgning närmast bebis. 
    Har dessutom fått 2 prematurer så det var ingen snack om saken. F-kassan har funkat bra, däremot har min chef strulat med att sjukanmäla mig fel så datum inte stämt osv. Nu är jag i v.30+1 så det är rätt segt att bara ligga hemma, men men, det kunde ha varit värre.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    annypanny:


    Mitt råd till dig! Skit i jobbet o tänk på dig o bebis istället...
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Ni som ligger ner i princip 24/7, har läkarna sagt hur länge ni måste göra det? Jag menar ju längre gången man är, desto mindre risk för bebis! Nu när man passerat v.30 kanske man vågar röra sig lite mer, så länge man inte har jätteobehag menar jag. 


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    rikkan skrev 2010-02-23 08:41:19 följande:
    Pilea, aprilfamilj och Gersemi: TACK för era råd och framför allt era egna erfarenheter. Jag ska till BM idag , jag ska höra med henne om hon kan kolla tappen (hon har gjort det 1 ggn och då var den stängd och hon hade rätt). Men frågan är om det är samma sak som att den är påverkad, ngn???? Hörs snart. KRAM rikkan
    Har fått för mig att påverkad tapp har mer med konsistensen att göra, om den är hård eller mjuk, centrerad eller bakåtlutad. Men jag är inte helt 100:a, är ju ingen läkare.
    Gersemi skrev 2010-02-22 23:29:01 följande:
    Först och främst vill jag igen tacka alla goa underbara supermammor här för ert stöd. Allt känns mkt bättre idag, nu ligger bebis på tvären igen Fast min BM tyckte att det bara var bra om den lagt sig i läge... Suck... Rikkan: Det låter onekligen som att du håller på att öppna dig, och flytningarna kan mkt väl vara slemproppen. Ring, åk in. I bästa fall är det ingenting, men då vet du det och slipper oroa dig. De brukar aldrig neka (eller bli irriterade på)  en hotande prematur på förlossningen. Håller tummarna för dig!
    Va skönt att det känns bättre!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    rikkan skrev 2010-02-23 12:34:26 följande:
    Jaha, då har jag varit hos BM. Hon kände på min tapp eftersom jag hade så ont igår kväll och hade som önskemål att hon skulle känna. Det  är svårt att minnas exakt vad hon sa men jag vill minnas at hon sa att den kändes annorlunda än förra gången. Den var ngt "mjukare" men INTE öppen. Möjligt kunde hon "komma in " 1 cm (fattade inte rikt det). Hon sa att det är inte "akut" att uppsöka förlossningen, MEN får jag ont igen ska jag genast ringa dem. Vissa får ha "klippkort" på förlossningen och det är bara att acceptera. Livmodertappen kan förändras bara på ngn dag så det är viktigt att man inte nonchalerar det hela. Så här sitter jag och grubblar och tänker att jag ringer dem inte nu, enbart om jag får ont igen. Hur skulle ni ha gjort?
    Jag skulle avvakta o se! Möjligt att du kanske får lite ont nu ingen när hon varit där o pillat. Men tveka inte att ringa om du får minsta känning.
    Min tapp har också varit något mjuk i konsistensen, men det var ok för en omföderska. 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-02-23 11:00:48 följande:
    Jag är inne i en svacka jag va så inställd då när jag låg inne i v 25+0 att "jaha bebis kommer väll nu då och det blir jätte länge på neo" Idag är jag i v 28+0 och fortfarande ingen bebis. jätte bra iof! men jag hade verkligen ställt in mig på det så nu känns det som jag är i de där två veckorna från 40- 42, som folk gnäller om i vanliga fall att DOM är så långa. vet inte hur jag ska få detta ur huvet. kan ju inte gå och känna såhär i 12 veckor till! och så jävla foglossningen mitt i allt oxå, som gör att jag knappt kan gå i den här snön... Skulle nog behöva en tjejkväll, hur det nu skulle gå till.. man kanske kan ta det på eftermiddagen
    Har hört att det inte är allt för ovanligt att man kan bli deprimerad! Man bygger upp en slags förväntan (kanske är fel ord), man har gått o varit orolig o räknat dagar o veckor, läst om överlevnads-chanser osv o så kanske man t.om får gå över tiden. Och för oss som fått prematur innan så blir det ju som en slags "övertid" när man passerat tidigare barns födelsevecka. 
    Nu när det inte är så himla lång tid kvar till BF är det som man inte riktigt fattat att man faktiskt ska ha barn, tiden går båda långsamt o fort på samma gång på något konstigt vis.
    Och så får man nästan dåligt samvete för att man tänker så här, man är ju självklart glad för att veckorna går.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-02-23 13:43:10 följande:
    Ja precis. man är glad så länge den stannar, men besviken på något sätt iom att det helt plötsligt tar sån tid.. hade det kanske bara varit en komplikationsfri graviditet så kanske det hade varit lättare, men nu när man ska gå och göra så lite som möjligt i såhär många veckor..
    Ja, så är det nog! Hade allt varit som "vanligt" så hade man ju kunnat gå i affärer hela dagarna o fick med kompisar Fast då kanske man hade jobbat iofs.
    Jag har börjat röra mig lite mer, gör ju inga utflykter direkt, men små projekt här hemma i lugn takt. Som idag satt jag o vek o gick igenom gamla urvuxna barnkläder. Det är som en "mental" spärr har släppt lite för mig, skönt! 
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    fika med kompisar skulle det stå!


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Jag har förövrigt massa med projekt som jag skulle vilja ta i tu med, men som får vänta eller göras av sambon. Vill tex möblera om i vårt sovrum o ställa iordning spjälsängen. Vill börja med renovering av kök o hall. Men som sagt, inte så smart för mig att börja med


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    mammaNena skrev 2010-02-23 13:54:56 följande:
    ha ha. jag satte som "status" på FB att jag vill ha en tjejkväll.. dock kommer inte det kunna gå iom att jag somnar för tidigt, eller orkar iaf inte vara med så länge. kan inte röra på mig direkt och kan ju då inte heller ha det hemma hos mig iom att jag inte orkar vara med så länge. så det blir nog en tjej kväll till sommaren! jag har inte börjat med kläderna alls än. har iof nästan bara tjej grejer, så det blir inte så mycket som vi kan använda. sen vet man ju inte OM man ska ha kvar prematur kläderna, eller om man ska börja på 50-56 kläderna..

    Har inte så mycket prematur-kläder kvar alls, typ 2 bodysar o 1 par byxor. Sålde det mesta, trodde inte vi skulle våga oss på en nr.3 Nu har jag i min tristess shoppat lite nytt på Tradera i stl 50/56, men även stl62/68. 


    De kläderna jag gick igenom idag är större, stl 80-92 o vissa i stl 74. Slängde en del som var urtvättat o fläckigt. Vi vet inte könet på bebis i magen så jag vill inte göra mig av med något heller. Svårt att veta stl på ytterkläder o skor, om det kommer passa för rätt årstid.


    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar