• Pilea

    Vi som har prematura sammandragningar

    aprilfamilj skrev 2010-03-10 14:59:46 följande:
    Alla verkar ha haft sol idag. Vart bor ni egentligen? Här i Umeå har det idag snöat.... Det är sol ena dagen för att snöa nästa. Man blir lite less... Har dock sovit mestadels idag. Hostar som en galning och har feber. Och sammandragningarna är kvar. Magen blir hård och tung så fort jag står upp... Vill inte föda barn när jag är förkyld tack! Ska iaf på tillväxt ultraljud imorgon. Ska bli riktigt spännande!
    Bor i Stockholmsförort!
    Så här soligt o mysigt har jag på min altan, t.om att snön börjat smälta bort o själva altangolvet skymtar fram  
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    AsaLu skrev 2010-03-10 20:06:53 följande:
    Här i Järfälla har det varit strålande sol, jag har vågat mig ut på altanen jag med nu! Har varit på UL o spec-mvc o tappen är kort men stängd, o Skuttan verkar må bara bra. Viktskattningen sa 1885 g så jag är jättenöjd! Om 2 veckor tyckte de att jag kunde börja röra mig mer, gå lite promenader o så. Vet inte riktigt hur det ska gå till om det fortsätter så här, kan ju inte ens stå i två minuter... Usch hur bär ni er åt som är hemma ensamma med småttisar? Jag har inte lyft min lillkille på snart 3 månader...
    Va skönt att allt var ok
    Hi hi, det undrar jag med! Jag hade nog fött för länge sen om inte min sambo gjorde allt. Det är lite småkämpigt när man knappt kan röra sig, barnen utnyttjar det till max
    Kan inte fatta att jag varit hemma o knappt gjort något i 18 veckor {#lang_emotions_surprised}
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Förra gången när jag väntade dottern så var sambon hemma med sonen iom att jag blev sjukskriven från mammaledigheten o sonen inte hade börjat på dagis. Nu går de heldagar 7.30 till 16.30 o sambon både lämnar o hämtar.


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Gersemi skrev 2010-03-10 20:51:38 följande:
    Verkar som att Västerås tar hem väder-segern! Full sol och 9 (!) grader varmt! Idag är ju den dag då mina tidigare förlossningar dragit igång, men det var rekryteringsmässa, och som arbetslös var jag liksom 'tvungen' att gå dit. Och ja, det slutade med att jag nästan satt och grinade på vägen hem :-/ Sambon erbjöd att bära mig uppför trappan till sovrummet. En lite... känslig fråga: Är det nån av er som brukar känna efter på tappen själva? Eftersom jag ite varit så rädd för  retningen har jag gjort den, och nu är jag lite osäker på om inte jag känner en förändring. Inifrån slidan är det samma, mjuk och svampigt, med en öppning på ca två cm. Fast nu är det som att det ligger en 'gummisnodd' runt livmodertappen, fast på insidan, där allt mellan 'snodden' och tappen är mkt mjukare än det utanför. Snoddens diameter är ca 4-6 cm.  Min undran är om det är så att jag har börjat öppna mig inifrån... Att det är andra ändan av livmoderhalsen jag känner. Av någon anledning drar jag mig för att ringa. Vill inte. Dessutom är det en jätteirriterande läkare som jobbar nu Han ville inte ens undersöka mig igår. Apropå ingenting, hade också velat äta kycklingsallad idag Äääälskar kycklingsallad!!!
    Oj, jag har ingen aning! Har aldrig varit där o pillat själv så jag vet inte hur det ska kännas
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Apropå läkare! Är det någon som varit på sös förlossning o råkat ut för en kvinnlig läkare med gråspräckligt långt hår (lite lik Malena Ernman)? Jag är nästan lite rädd för henne. Hon har ingen ödmjukhet för fem öre o verkar tro att hon är för mer än alla andra. Hon har som någon fasad o lyssnar inte ens på va man har att säga. Råkade ut för henne när sonen föddes i v.27+4 o nu sist jag var inne på förlossningen för 1 vecka sedan. Fick en klump i magen när hon kom in, usch och fy!


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-03-10 21:48:47 följande:
    menar svarta bågar inte solglasögon
    Nä, tror inte hon hade glasögon! Har för mig att hon heter Charlotte!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    elaisa skrev 2010-03-10 22:24:00 följande:
    Ja, men det är hon! kom inte ihåg namnet men visst Charlotta el Charlotte. Träffade henne 2008 när jag fick missfall och hon visade verkligen inga känslor, verkade närmast uttråkad eller så var hon väldigt obekväm i situationen.
    Ja, fy, hemsk person!
    Hoppas man slipper henne igen! Får väl ringa in först o fråga om det är hennes pass
    Nä, dags att nanna kudden snart!
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Var är min kära sol??? Ja, ja, hoppas den skiner på er andra istället då


    Efter lunch bär det av till spec-mvc så får vi se om det skett något med tappen på den här veckan som har gått.
    Har knappt haft några sammandragningar alls på några dagar, men molet i magen o ryggen sitter i så det känns som det pågår någon "process" där nere, något slags öppningsskede.
    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea

    Men halleluja, nu börjar det ju spricka upp o solen skymtar bakom molnen, nice! Nu blir jag glad i hjärtat {#lang_emotions_sunny}


    Alve 060129 Tyra 071019
  • Pilea
    Gersemi skrev 2010-03-11 09:43:10 följande:
    Izzen: Stor kram till dig! Inte kul när man inte mår bra, man behöver ju verkligen ha humöret uppe i en så utsatt situation. F ö mår även jag illa när de stora SD sätter in. Och så 'försvinner' jag från omvärlden. Tror att det är oro som gör att jag mår illa. Pilea: Ingen sol här heller idag. Men världens migrän, och så håller de på att riktigt grundligt röja hela området för snö... Iofs bra, men aj aj aj. Ego: Mår apa. Gjorde det igår med, känner mig inte alls förmögen att hålla all oro och andra känslor i schack. Migränen började igår, tillsammans med de onda sammandragningarna, så vid tiotiden tog jag min sista Citodon (fick två sist jag var inne) och gick o la mig. SOmnade till sist, men nu är man ju på ruta ett igen. Vad gör man? Kan ju inte ringa min BM bara för att säga att jag mår skit... Och jag borde inte klaga heller. Jag har inga småbarn att se efter, och sambon är hemma idag. Hoppas att ni har bättre dagar. Kram!
    Jobbigt, hoppas du känner dig bättre snart! Och du, man kan visst ringa o säga att man mår skit, det är tillåtet
    Alve 060129 Tyra 071019
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar