Inlägg från: fröken sol |Visa alla inlägg
  • fröken sol

    Vi som har prematura sammandragningar

    JIPPIE! Nu är jag enligt rutinultraljudet i v 34+0!!!! (enligt mig själv och SM 35+0)

    Så nu får jag föda på jobbet. ska ställa mig och göra klart mina chokladbiskvier och fira med mina härliga barnmorske och undersköterskekollegor!

    Lycka till noemi och icka76!!!

  • fröken sol

    galet att vara över v 34+0. att vakna av sdr och tänka, jaja strunt samma de får vara där om de vill. Ett nytt lugn har infunnit sig i min kropp väldigt skönt! Nu går jag väl till 42+6 eller ngt liknande...haha

    hur har ni det?

  • fröken sol

    japp jag har haft v 23, 24, 25,28, 32 och 34 som milstolpar, men nu är mina stolpar slut. nu får den komma när som, fast det är klart den får gärna bli lite fetare. men helst inte 5,5 det verkar lite väl jobbigt.

  • fröken sol

    nä här stoppar vi inget efter vecka 34+0 det tror jag iaf inte. (haha jag borde väl veta som jobbar på förlossningen)

  • fröken sol

    GRATTIS noemi!, va härligt bara nåra ynka dagar kvar sen har du slått det förra "rekordet"

  • fröken sol

    GRATTIS Petronellan!!! härligt, segt att gå över bf dock! men bättre än alldeles för tidigt såklart!

  • fröken sol

    jo vi har mkt att göra på förlossningen på natten när det är fullmåne. konstigt men sant, det är som det där med tidvatten å sånt...

  • fröken sol
    Mia386 skrev 2010-05-17 16:44:03 följande:
    Inte någon som vill vara snäll och svara på min fråga..?
    förvärkar eller träningssammandragningar "ska/kan" man ha utan att det är något konstigt ett flertal gånger under ett dygn. Men när det blir regelbundet smärtsamt och ofta så kan det nog kallas prematura sd och kan också komma väldigt tidigt i grav. Ofta får man mer förvärkar när det inte är ens första graviditet.
  • fröken sol

    öppen för fingret säger vi när vi menar typ en cm!
    men man kan också vara öppen för fingerblomman och då menar man att man precis får in fingertoppen men inte är öppen hela vägen in genom livmodertappen.

  • fröken sol

    ja allstå en cm är ju ingen fara att gå runt med länge. det är ju bara om det fortsätter öppna sig som det blir fara...eller va man ska säga.

    inatt trodde jag verkligen att bebisen skulle komma. Hade väl sdr hela dagen/kvällen sen gick jag och la mej vid tolv. Hade väldigt tätt och rätt kraftiga nu (dom gör mer och mer ont tycker jag ju längre i grav jag kommer). och det blev nätsan ingen paus mellan dom. Till slut kolla jag på klockan då var den 2. Tänkte nu får jag nog ta ett bad för att se om det slutar. Men jag orkade inte gå upp. Haha lathet...så jag låg i sängen och andades igenom dem och försökte lista ut hur jag skulle ta mig till sjukhuset. Vi har tre bilar här hemma just nu (min sambo var på jobbet och jobbar dygn...) vi har en bil utan bromsar (min brors så han har min bil) en bil som är avställd och har görkassa däck samt en gammal volvo amazon som jag helst inte kör för jag är rädd att den ska strula eller att jag ska köra sönder den.

    Framåt fem så började det bli var tioende minut så då försökte jag vila lite. Slumrade väl av och till tills sambon kom hem vid halv tio.  SÅ nu är jag lagom pigg...Men ingen bebis vilket är bra, den kan gott fetta till sig några dagar veckor till. Men va det är tröttsamt att ha ont flera timmar helt i onödan. Sen när den väl ska ut är det väl okej, men nu liksom....

    hur har ni det idag?

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar