Inlägg från: fröken sol |Visa alla inlägg
  • fröken sol

    Vi som har prematura sammandragningar

    hej
    jag har läst här ett tag men inte riktigt tyckt att jag platsat in, då jag har haft s-dr sen början av februari...men bara typ med tio minuters mellanrum och då det varit väldigt mkt att göra på jobbet. sen en vecka tillbaka är jag hemma (sjukskrivit mig själv) för jag fick nog, det var alldelels för mkt på jobbet. jag undersöktes men hade ingen cx påverkan.

    men nu känns det som jag platsar i tråden alltså, låg och försökte sova inatt, har vilat sen tisdags kväll. och nu kom s-dr med 4 min intervall och dom gör ont så jag måste andas igenom dom. åkte in på ny kontroll men allt såg fortfarande bra ut. idag är jag enligt rul v 22+5 fast enligt SM och ul inatt är jag nog 23+5...men men...

    ska till bm idag och hoppas på hjälp till sjukskrivning ett par veckor iaf. känns omöjligt att jobba med så här mkt s-dr. men det är verkligen inte skojiigt att ligga hemma på soffan och göra inget.

    tror ni det blir svårt att få sjukskrivning. tappen har varit 4.3 förra kontroll och 3.8 nu, vilket är i stort sett samma....så ingen hotande förtidsbörd just nu.

  • fröken sol

    hej tjejer en liten fråga. min tapp har dom mätt tre gånger. den första har jag inga siffror ifrån den andra 43mm,nästa 37-38. . .allstå ingen större skillnad, någon av er som haft så liten påverkan och sen helt plötsligt blivit kort? har massa onda s-dr och mensvärk. men hur ska man veta om den fortfarnde är lång. blir galen av det här. jag jobbar nu, eftersom jag inte blev sjukskriven så jag är lite orolig att jag förtar mig på dagarna, vilar hela tiden när jag är hemma.

  • fröken sol

    hemma från nytt besök på sjukan tappen har gått från 43 till 35 ingen påverkan innan den är mindre än 2.5-3. nu blev jag sjukskriven iaf. jag är i v 23+3. och har haft ont från 12 igår till 14 idag...nu kommer det lite mer sällan. eller s-dr har ju hållit på av och till i tre veckor.
    ngn annan som har har så där liten påverkan och sen helt plöstligt har den krympt massa?

  • fröken sol

    tack för svar...man blir så nojig, det sätter ju sig mest i huvudet stressen och det ökar väl smärtan kan man tänka.

  • fröken sol

    jag funderar på att införskaffa ett vul och ha hemma så man kan mäta tappen på morgonen så man vet vad man har att räkna med...blir trött av alla dessa s-dr man vet ju inte vad som är farligt och vad som är okej...gah

  • fröken sol

    i göteborg är antenatal-mottagning. Som man kommer till på dagtid. Annars specialförlossning. Blir man inlagd hamnar man på specialbb.
    antenatal betyder före förlossning

  • fröken sol

    ja vi har en spec-mvc också, men den är bara till för dom som har ngn speciell sjukdom typ diabetes eller så eller att det är ngt med barnet.

    Vid blödning, vattenavgång, prematura s-dr då kommer man till antenatal eller OM-obstetrisk mottagning.

    Lite rörigt när det heter olika

  • fröken sol

    grattis till flickan! vilken vecka kom hon i och hur stor?
    hoppas att allt gick bra och att ni mår fint

  • fröken sol

    är i v 24+5, imorgon ska jag till doktorn för ny ställningstagande inför sjukskrivning eller ej. Har ju änsålänge ej haft påverkad tapp, men sammandragningar och molvärken är ju där så fort jag gör ngt. KAn vara aktiv i 10-60 min (typ laga mat sitta upp å så vidare) promenera klarar jag till brevlådan,  sen måste jag vila i typ 1-2 h. förstår inte hur jag ska kunna jobba. Men ja FK godkänner ju sällan om cx är opåverkad har jag förstått.

    Är iaf glad att fått gå till 25+1 innan jag börjar jobba igen.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar