• JsN

    Vi som shoppar danska barnkläder del 16

    Zvartaliljan skrev 2010-02-26 22:09:00 följande:
    lillronya - Jackan satt ju jättebra Betyder detta att jag kan köpa 110 till Maia då??? Om A 92cm kan ha 98 så borde väl Maia 104cm kunna ha 110 eller vad tror ni?? Vill ju liksom att den ska räcka så länge som möjligt när den kostar så mycket...gärna tills nästa vår också...
    Med tanke på vad du sa om hur du vill att den ska sitta på längden så tror jag att du vill ha 104. *hoppas jag inte luras nu* Har du ingen möjlighet att prova någonstans?
  • JsN
    lillronya skrev 2010-02-26 22:12:08 följande:
    Ja snygghetstestet och passformstestet har den fått MVG i. Nu är det bara vädertestet kvar.
    Men där tror jag att jag kan gå i god för vintervarianten och Stormis för vår/höst. Så den har passerat trådtestet med goda betyg! Visst är det finaste jackan?!?
  • JsN
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:12:25 följande:
    Vi kör pops skalkläder och molos lurvar under. Perfekt! Kommer inte att köpa några softshells. Tror inte att de är bra när vi lever så som vi gör.
    Jag skippar också både softshell och galon. Jag tycker skal fyller bägge de funktionerna. (På pytte likaväl som på mig själv)
  • JsN
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:14:21 följande:
    Ja och den är verkligen superfin! Så egentligen vill jag ha en. Men vad händer när dottern stoppar handen i hinken full med geggamoja med en sådan jacka?
    Då tvättar du! *ler* Den är torr nästa morgon!
  • JsN
    lillronya skrev 2010-02-26 22:16:13 följande:
    LÅter bra det! Jag var lite rädd att den skulle se tråkig ut, jag gillar ju dragkedjor och lite detaljer. Men det gör den ju inte heller.Tror jag hade alla möjliga farhågor om den stackars jackan. Ja superfin!
    Men den har ju detaljer! Pytte älskar stjärnan som hänger från fickdragkedjan på vinterjackan. (sen är det inte en nanook i kvalitet, men dessto bättre i utseende!) Babyvariantens dragkedja i ryggen är också jättebra ur "klä på sig själv"-synpunkt. Visst hen kan inte dra upp dragkedjan själv, men i övrigt kan hen ta på den själv eftersom bägge armarna ska in framifrån.
  • JsN
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:19:08 följande:
    Galonisar kan ju behövas om du inte vill tvätta skalkläderna ofta. men för vätans skull behövs det inte några galonisar. Sonen har aldrig använt galonkläder ovanför skalkläderna.
    Där har ju nannoken varit fantastisk eftersom de varit lika smutsavstötande som galon. (Trots att de säger sig ha mindre ytbehandlign än konkurrenterna, så jag gissar att de har bra kvalitet på tyget)
  • JsN
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:19:31 följande:
    Du är rolig du
    En kompis barn lärde sig tidigt "mamma tvättar" som svar om någon tyckte de smutsade ner sig och det är en princip jag lever efter också. Smutsiga barn är lyckliga barn och jag tvättar gärna efter roliga lekar! (Eller god mat, vi har aldrig fattat hur man använder haklapp)
  • JsN
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:30:59 följande:
    Ha ha det där lär jag mina ungar också. Svea säger precis så där när hon är smutsig Hoppas inte att det lät som att mina barn inte får smutsa ner sig. Men jag väljer kläder efter våra behov.
    Nä, så lät det inte! Men visst handlar det om att välja kläder efter behov och käder som tål att tvättas

    Jag vill tex inte att pytte ska behöva ha overall och galonisar utanpå eftersom jag tycker hen är så liten som hen är och det behöver inte bli michelingubbe dessutom.

    Jag gillar kommentaren " det kan tvättas"
  • JsN
    mortillsju skrev 2010-02-26 22:35:03 följande:
    Mina små ogillar att spilla på kläderna (vet inte varför...vått och kallt kanske??) så de tar alltid av sig tröjorna när de äter hemma Ser helkul ut!!
    De får gärna förmedla det till pytte när det gäller blöjan. Hen struntar fullständigt i om det blir blött och kallt där (och ja, hen har koll, men hen vil inte och hen bryr sig inte. *lätt irriterad mamma*)
  • JsN
    LJ2 skrev 2010-02-26 22:37:08 följande:
    på tal o att mamma tvättar.. max säger numera, om jag frågar hur han tror att kläderna ska bli rena när han torkar av munnen med ärmen eller nåt.. "då får du väl tvätta den då"
    Men visst är det en mycket bättre inställning än att de är oroliga för att smutsa ner sig!?!
Svar på tråden Vi som shoppar danska barnkläder del 16